|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
FIAT TEMPRA 1.9 T.D poszedł ROZRZĄD |
Autor |
Wiadomość |
Peles
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-03-2009, 15:24 FIAT TEMPRA 1.9 T.D poszedł ROZRZĄD
|
|
|
Zerwało mi pasek rozrządu w fiacie TEMPRA 1.9 T.D.s jakich szkód mogę się spodziewać ????
Proszę o POMOC jeśli komuś już tak się stało proszę o opis uszkodzeń silnika.
czekam na odpowiedzi.. z góry dziękuję. |
_________________ 1.9 T.D.s |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 25-03-2009, 15:38
|
|
|
Peles, czy chociaż przez chwile uzyłeś opcji szukaj? a może by tak wypadało sie przywitac najpierw? |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 25-03-2009, 15:59
|
|
|
ego, kolega jest nowy moze mu pomozesz i poszukasz a nie odrazu tak z gróbej rury jakies fory dla nowego a tak wogóle to wypadało by sie najpierw przywitac
tu masz podobny problem http://forum.tempra.org/t...ght=1.9+rozrzad |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
Peles
witamy nowego
|
Wysłany: 25-03-2009, 18:19
|
|
|
ego ma pewnie zły dzień......;] (okres...., kazdy ma zły okres) mniejsza o niego...
Albert1991 dziki za link. Z tego co wyczytałem tam to gościowi nie urwało zaworów....mam cichą nadzieje ze mi tez nie urwało.
Jestem zagoniony i nie mam czasu narazie tam zagladac, narazie zbieram wiedze jaka taka na co mam sie przygotowac , jesli ktos znajdzie podobny temat lub jak wspominalem ze zdazylo mu sie cos takiego to bd wdzieczny za opisane co i jak... |
_________________ 1.9 T.D.s |
|
|
|
|
mav25
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Sty 2008 Posty: 42 Skąd: DABROWA GORNICZA
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 07-04-2009, 18:54 tipo
|
|
|
dodam od siebie,ze mi w tipo 1.9td tez zerwało kiedys pasek rozrzadu,poposkładaniu nowego rozrzadu bylo słychac zawór,po zdemontowaniu głowicy okazalo sie ze jeden jest lekko krzywy,wiec proponowałbym sprawdzic wszystkie zawory,splanowac glowice i tyle,tłokow na pewno nie uszkodziło.pozdraw. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|