|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Rece opadaja |
Autor |
Wiadomość |
Pele
|
Wysłany: 12-03-2005, 09:48 Rece opadaja
|
|
|
Witam
Pomozcie prosze bo mnie juz sily opuszczaja
Jest tak. Zapalam autko rano i jest ok. Chodzi na ssaniu i dalej jade. Przy 70 st. wylacza sie pol-automatyczne ssanie. I co pare dni jest tak ze nie trzyma mi obrotow jalowych. Jak wrzuce na luz to gasnie. Silnik sie nagrzeje i jest tak samo. Dopiero jak sie zatrzymam, odczekam troche i zapale to wskakuje na obroty i jest juz dalej ok.
Gaznik byl caly czyszczony oraz wymienione czesci, ustawiony zaplon, analiza spalin, nowe swiece i przewody.
Raczej nie moge jechac z tym do gaznikowca bo on musi "zbadac" auto jak mi sie tak dzieje, a nie mam tego codziennie.
Juz naprawde zaczynam nie miec sily do tego auta . Ciagle cos sie dzieje. |
_________________ Fiat Tipo 1.4 FL `93 |
|
|
|
|
masp4
tempra 1.6ie, 94r
|
Wysłany: 12-03-2005, 16:09
|
|
|
przyczyn może być wiele, ale wydaje mi się że to któryś z czujników, i upewnij się że ssanie napewno się wyłancza.I podjędz do elektryka niech sprawdzi cewkę wysokiego napięcia.Nic więcej nie przychodzi mi do głowy |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 12-03-2005, 16:16
|
|
|
Ja mam też 1.600 gażnik z digim 2 .Objawy gasnięcia około miesiąca miałem .Umnie była to uszczelka w gaźniku .Zielona mała pod korpusem.Skontroluj także węze podcisnienia,czy są szczelne i czy solidnie na krućce na chodzą.Ja poucinałem koncówki
i ponasuwałem że węzyki ciasno naszły.A podstawka gaźnika?? szczelna? może jak zimny to ładnie nie przylega ?
Najgorszy problem jest własnie jak to jest raz poraz .Ja gaźnik zrobiłem w zaznajomionym aso .Wymienili uszczelke i regulowali ;pływak,mieszanke .Był także analizator,i ogólnie go podłączyli do kompa.Za gaźnik i podłączenie do kompa zapłaciłem 100zł i mam spokuj chociaż z gaźnikiem |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-03-2005, 18:22
|
|
|
ten problem wystepuje chyba w wiekszosci gaznikowych fiatow, u mnie na szczescie raczej tylko w zimie, jednak gaznik juz od dawien dawna nie byl ruszany...
OT: przy okazji dotarlem do tego kto wystepuje tutaj pod moja ksywka, tym bardziej zadziwilo mnie ze tez jezdzi Tipo 1.4 i jest z Warszawy... |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 26-03-2005, 20:01
|
|
|
Wlasnie sie tez zdrziwilem.
Problemu z utrzymaniem obrotow:
-uszczelki pog gaznikiem , jak Grafit mowil
-czujnik krokowy od sterowania obrotami
-podcisnienie (sprawdz przewody mozliwe ze dostaje lewe powietrze), takie male przewodziki fi moze z 10mm. Biegna np. do modułu digiplex (w gaznikach) |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-03-2005, 20:04
|
|
|
Gdzie sie znajduje czujnik krokowy w gażniku ?? |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-03-2005, 20:23
|
|
|
Cytat: | Gdzie sie znajduje czujnik krokowy w gażniku ?? |
Takiego czujnika w gażniku nie ma, Miszce musiało się coś pomylić ale, że są święta to mu wybaczymy |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 27-03-2005, 12:23
|
|
|
Romano masz racje Mała pomyłka. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Pele
|
Wysłany: 30-03-2005, 08:40
|
|
|
Pele_Tipo napisał/a: | ten problem wystepuje chyba w wiekszosci gaznikowych fiatow, u mnie na szczescie raczej tylko w zimie, jednak gaznik juz od dawien dawna nie byl ruszany...
OT: przy okazji dotarlem do tego kto wystepuje tutaj pod moja ksywka, tym bardziej zadziwilo mnie ze tez jezdzi Tipo 1.4 i jest z Warszawy... |
Niezly zbieg okolicznosci . Moze zobaczymy sie na jakims regionalnym zlocie.
Jeszcze pare miesiecy temu nie mialem tego problemu. Dzieje sie tak nawet gdy jest cieplo. Pomaga, jesli zatrzymam auto, zgasze silnik, odczekam troche i zapale. Wtedy wchodzi na obroty i jest juz ok. |
_________________ Fiat Tipo 1.4 FL `93 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|