|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Szybki bieg jałowy w gaźniku |
Autor |
Wiadomość |
Tomek
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 04-05-2005, 12:16 Szybki bieg jałowy w gaźniku
|
|
|
Dałem Tipo 1.4 S (gaźnik) do ASO w związku z następującą usterką:
Silnik (po rozgrzaniu do ok 90) gasł w momencie nagłego spadku obrotów(puszczenie pedału gazu), oraz obroty na biegu jałowym były niższe niż powinny. Działo się tak zwłaszcza po chwilowym postoju i ponownym odpaleniu silnika. W ASO stwierdzili że to "elektroniczne urządzonko" od szybkiego biegu jałowego, koszt jego 125 zł, ale oni go nie mają, a zresztą jest ono zbyteczne (odłączyli) i teraz mam regulację ręczną.
Moje pytanie: co to za urządzenie, gdzie ono jest, i czy faktycznie mogę sobie je zbagatelizować? |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 05-05-2005, 20:55
|
|
|
A czasami nie chodziło im o (cut-off). |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 05-05-2005, 21:01
|
|
|
A wlasnie, nawiazujac do Cut off to kiedys sie zastanawialem czy nie zrobic ukladu odcinajacego doplyw gazu przy zwalnaniu silnikiem. Przeciez na gazie gdy sie hamuje silnikiem nie jest odcinany gaz! A mozna by tak zrobic ze by sie odcinal. W momencie dostania sygnalu i zadzialania cut off wylaczalo by instalacje LPG. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|