|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
17 cali do tempry |
Autor |
Wiadomość |
Grinczu
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 11-11-2005, 13:49 17 cali do tempry
|
|
|
Witam mam tempre 16 z 95 roku ,seryjna nic nie zmienialem ,mam pytanie czy jak wrzuce na nia 17calowe alufelgi to mi sie nie beda obcierac i czy nic sie nie bedzie dzialo dziwnego ??
Z gory dzieki za pomoc |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 11-11-2005, 14:48
|
|
|
Hmm 17 to juz ekstremalnie ze tak powiem :-)
Hmm musialbys sprawdzic jak to bedzie wygladac przy profilu oponki bo nie wiem chyba 40 albo 35 by trzeba bylo no i ET odpowiednie a czy obcierac bedize hmmm jak bedize podbnym rozmiar to nie ma raczej zadnych przeciwskazan
Swoaj droga byla by to chyba pierwsza T w klubie na 17 a moze sie myle
Jedno jest pewne bedizesz mial twardo... :/ i bedize sie tluc :-) ale cos za cos...:] |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 11-11-2005, 15:02
|
|
|
Wszystko zalezy od szerokosci i ET felg. Realnie, to lepiej wlozyc dobre 15tki lub jakies 16tki. Mozesz tez pogadac z kolega "Kamilbannan", on ma 15tki, ale dosyc szerokie. Mu podobniez ocierało... |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 11-11-2005, 15:36
|
|
|
Dziac sie nic nie bedzie, po prostu trzeba dobrac ET, profil i szerokosc...
ET nie wiem jakie jest seryjne. Ale np. do szerokosci max185 mozna dac profil 40... ale to by bylo bez sensu...
Decydujac sie na profil 35 mozna sobie pozwolic na 205... 215 juz beda wieksze i przynajmniej z przodu moga obcierac... wieksze szerokosci nawet przy mniejszym profilu takze moga obcierac, trzebaby pomierzyc najmniejsza odleglosc od rantu kola przy skrecaniu do blotnikow. No ale od 215 wzwyz mozna juz tylko profil 30 dac...
Chcialem przypomniec ze juz 40stka na polskie drogi to jest tragedia, potrzebne sa po pierwsze bardzo mocne felgi, a po drugie ma to jakikolwiek sens przy twardym zawieszeniu, no chyba ze ktos chce zeby Tempra wygladala jak terenowka na blyszczacych sie felach. |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
Chiquita
|
Wysłany: 11-11-2005, 17:28
|
|
|
Witam ja mam w temperce 15" na 7" więc szerokie i obcierają jak się skręca na maxa. A co do 17" to jeśli wogule założysz to oponka będzie musiała mieć profil 30 albo jeszcze niższy bo ja mam 50 i wcale za dużo miejsca bo błotnika to nie ma :-P Ale jeśli ci się ude to powodzenia.
P.S. Moje alufele są na sprzedarz |
|
|
Grinczu
|
Wysłany: 12-11-2005, 10:31
|
|
|
To zakładam 16 ,jakos ostanio kiepsko wychodze na eksperymentach..Dzieki wielkie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|