Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
17 cali do tempry
Autor Wiadomość
Grinczu 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 11-11-2005, 13:49   17 cali do tempry

Witam mam tempre 16 z 95 roku ,seryjna nic nie zmienialem ,mam pytanie czy jak wrzuce na nia 17calowe alufelgi to mi sie nie beda obcierac i czy nic sie nie bedzie dzialo dziwnego ??
Z gory dzieki za pomoc
     assistance

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 11-11-2005, 14:48   

Hmm 17 to juz ekstremalnie ze tak powiem :-)
Hmm musialbys sprawdzic jak to bedzie wygladac przy profilu oponki bo nie wiem chyba 40 albo 35 by trzeba bylo :D no i ET odpowiednie a czy obcierac bedize hmmm jak bedize podbnym rozmiar to nie ma raczej zadnych przeciwskazan

Swoaj droga byla by to chyba pierwsza T w klubie na 17 a moze sie myle :D

Jedno jest pewne bedizesz mial twardo... :/ i bedize sie tluc :-) ale cos za cos...:]
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 11-11-2005, 15:02   

Wszystko zalezy od szerokosci i ET felg. Realnie, to lepiej wlozyc dobre 15tki lub jakies 16tki. Mozesz tez pogadac z kolega "Kamilbannan", on ma 15tki, ale dosyc szerokie. Mu podobniez ocierało...

Pele_Tipo 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 11-11-2005, 15:36   

Dziac sie nic nie bedzie, po prostu trzeba dobrac ET, profil i szerokosc...

ET nie wiem jakie jest seryjne. Ale np. do szerokosci max185 mozna dac profil 40... ale to by bylo bez sensu...
Decydujac sie na profil 35 mozna sobie pozwolic na 205... 215 juz beda wieksze i przynajmniej z przodu moga obcierac... wieksze szerokosci nawet przy mniejszym profilu takze moga obcierac, trzebaby pomierzyc najmniejsza odleglosc od rantu kola przy skrecaniu do blotnikow. No ale od 215 wzwyz mozna juz tylko profil 30 dac...

Chcialem przypomniec ze juz 40stka na polskie drogi to jest tragedia, potrzebne sa po pierwsze bardzo mocne felgi, a po drugie ma to jakikolwiek sens przy twardym zawieszeniu, no chyba ze ktos chce zeby Tempra wygladala jak terenowka na blyszczacych sie felach.

Chiquita 

Wysłany: 11-11-2005, 17:28   

Witam ja mam w temperce 15" na 7" więc szerokie i obcierają jak się skręca na maxa. A co do 17" to jeśli wogule założysz to oponka będzie musiała mieć profil 30 albo jeszcze niższy bo ja mam 50 i wcale za dużo miejsca bo błotnika to nie ma :-P Ale jeśli ci się ude to powodzenia.

P.S. Moje alufele są na sprzedarz :o :o

assistance

Grinczu 

Wysłany: 12-11-2005, 10:31   

To zakładam 16 :P ,jakos ostanio kiepsko wychodze na eksperymentach..Dzieki wielkie :D
     assistance

Odpowiedz do tematu