|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Nie ma wstecznego |
Autor |
Wiadomość |
Kamitchi
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 317 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 23-03-2006, 11:06 Nie ma wstecznego
|
|
|
Witam
Dzisiaj mialem taka sytuacje, otoz szybko zmienialem biegi i w chwili wrzucenia trojki uslyszalem zgrzyt, no pare razy zazgrzytalo-> dla scislosci;).
Final jest taki- wszystkie biegi chodza dobrze, za wyjątkiem wstecznego.
Po prostu drazek nie chce wejsc. Biore na maxa w prawo, do wolu i nic... tak jakby tak nie bylo biegu. Zaznaczam ze z biegami do przodu wszystko jest ok... .
Kurcze, co to moze byc? Bracio klubowa- pomozcie!!!
pzdr. |
_________________ cuoresportivo 2.0 16v |
|
|
|
|
picek
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 24-03-2006, 06:13
|
|
|
Posprawdzaj cięgna.Jeżeli jest ok.to chyba padła skrzynia-synchro,albo gdzieś na wodzikach. |
_________________ Audi |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 24-03-2006, 12:11
|
|
|
Mi się tak kiedyś zrobio w FSO 1500.Wiem że auto całkiem inne,ale zasada działenia skrzyni ta sama.Gdy przeciskałem się przez Rzeszów,musiałem mocno przycisnąć żeby się wyrobić przed innymi autkami i podczas zmiany z dwójki na trójke za wcześnie póściłem sprzęgło i nastąpił dość głośny zgrzyt.Oczywiście lekka przygazówka i wszystko było OK,do pierwszej próby wbicia wstecznego.Zrobiło mi się tak jak tobie,że w miejsce wstecznego drążek nie wchodził.Ale znalazłem sposób żeby mieć wsteczny.Gdy wbijałem czwórke i ją wybijałęm to czułem jak by coś lekko blokowało drążek z prawej strony.Więc przed wbiciem wstecznego,wbijałem czwórke i "odpychałem" drążek w prawo i po tym zabiegu,wsteczny się pojawiał.
Było to FSO więc nie chciało mi się cokolwiek tam grzebać,a tym bardziej w skrzyni.A wyszło na to że wygiął się wodzik w skrzyni biegów.Ale tak jak napisał Picek,posprawdzaj najpierw cięgna,bo mogło się przygiąć. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|