|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
SKRZYNIA BIEGÓW |
Autor |
Wiadomość |
slawek
|
Wysłany: 15-06-2005, 22:05 SKRZYNIA BIEGÓW
|
|
|
Witam!
Mój problem polega na tym ,że podczas jazdy wyskakuje trzeci bieg, a pozostale ciężko wchodzą.Jeżeli ktoś wie coś na ten temat oraz wie jak je przesmarować bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
Silnik 1,6 mpi pełny wtrysk 8V |
_________________ TEMPRA 1.6 m p i 1994rok SW |
|
|
|
|
Broadway
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 15 Cze 2005 Posty: 199 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 15-06-2005, 22:58 Re: SKRZYNIA BIEGÓW
|
|
|
slawek napisał/a: | Witam!
Mój problem polega na tym ,że podczas jazdy wyskakuje trzeci bieg, a pozostale ciężko wchodzą.Jeżeli ktoś wie coś na ten temat oraz wie jak je przesmarować bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
Silnik 1,6 mpi pełny wtrysk 8V |
W necie znalazłem taką informację:
Cytat: | Na przekładni kierowniczej zabudowany jest specjalny trzpień, na którym opierają się wodziki skrzyni biegów - trzeba pamiętać o regularnym smarowaniu tego miejsca, gdyż w przeciwnym wypadku może dojść do zapieczenia układu. Pierwszym tego objawem jest wyskakujący trzeci bieg przy ostrym skręcie w prawo. Później pojawiają się kłopoty z wybieraniem również innych przełożeń. |
Może pomoże . Pozdrawiam. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-06-2005, 23:07
|
|
|
ja tam zbytnio się nie znam, ale _przeszukaj_ forum, o skrzyni były już nieraz posty, które linki można przesmarować/podciągnąć, co się może zapiec itp itd. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|