|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
zerwana mocowanie skrzyni biewów |
Autor |
Wiadomość |
rav_18
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 30 Cze 2007 Posty: 62 Skąd: Krosno
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 04-08-2007, 14:18 zerwana mocowanie skrzyni biewów
|
|
|
mam problem z moją Temprą poniewaz zerwalo sie <juz prawie> mocowanie skrzyni biegów które jest przykrecone do ramy samochodu,chodzi mi o to z góry skrzyni,narazie mam problem z wykręceniem uszkodzonej czesci,móglby ktos napisac ok ile kosztuje ta cześć??proszę o szybką odpowiedź |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 04-08-2007, 14:24
|
|
|
Poszła Ci poduszka zawieszenia. Żeby ją wyjąć to musisz najpierw podeprzeć skrzynie od dołu na podnośniku do góry tak zeby zluzowało całkiem poduszke, nastepnie wkładasz klocki dla bezpieczeńśtwa i odkręcasz od skrzyni biegów cztery śryby trzymajace łape. Następnie odkręcasz poduszke od karoserii, tam masz 3 śrubki. Wyjmujesz całość na wierzch i tutaj odkręcasz poduszke od łapy - jedna większa śruba.
Koszt poduszki w zalezności od silnika 40-60zł. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
rav_18
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 30 Cze 2007 Posty: 62 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 07-08-2007, 13:58
|
|
|
Witam.dzieki za podpowiedź,poduszka wymieniona miałem małe problemy przy odkręcaniu łapy ostatania sruba sie urwała ale wystarczyło przewiercić,poduszkę zamawiałem ale w ten sam dzień była w sklepie i tu następny problem,poduszka była bez śruby,ale jakos sobie poradzilem.Pozdrawiam |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 07-08-2007, 19:55
|
|
|
No śruba nie stanowi akutat kompletu z poduszką ale mozna sobie kupić luzem, M12x1,25 najlepiej jakąś 10,5 i po sprawie |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|