Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wymiana osłon gumowych
Autor Wiadomość
ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 03-01-2008, 12:45   

Ale z tego mi wiadomo to przekładnia ze wspomaganiem jest nierozbieralna,a wymiana tych osłon gumowych nic nie da ponieważ służą one jedynie do osłonięcia przed zanieczyszczeniami z zewnątrz.Jeżeli je wymienisz to przestanie kapać tylko na chwilę aż ta osłona wypełni się olejem i zacznie znowu lecieć. 8-[
     assistance   Moneta

Sapphiron 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 03-01-2008, 12:59   

ale ja mam wersję bez wspomagania :lalala:

Gość, uśmiechnij się :)
     assistance   Moneta

ZielonyTBG 

Wysłany: 03-01-2008, 13:05   

Sapphiron, to w takim razie o co chodzi z tym kapaniem oleju :?: W przekładni kierowniczej bez wspomagania nie ma oleju,więc i nie ma co kapać. :lalala:

Może mechanior mówił o osłonach ale na półośkach.
     assistance   Moneta

Sapphiron 

Wysłany: 03-01-2008, 13:07   

eee czyżbym pomylił tematy? :sciana:

assistance   Moneta

ZielonyTBG 

Wysłany: 03-01-2008, 13:09   

Sapphiron napisał/a:
eee czyżbym pomylił tematy? :sciana:

No nie wiem czy pomyliłeś,ale wygląda na to że nie bo piszesz i o przekładni kierowniczej,osłonach do niej i kapiącym z niej oleju.No i jeszcze o końcówkach do tej przekładni.
     assistance   Moneta

opti 

Wysłany: 03-01-2008, 13:10   

Sapphiron napisał/a:
ale ja mam wersję bez wspomagania

:sciana:

Sapphiron 

Wysłany: 03-01-2008, 13:13   

no żesz cholera...

nie no przepraszam wszystkich bardzo ale zasugerowałem się tą fotą tych osłon i myslałem że to to...

mi chodziło o osłony na półośkach...

ależ wstyd :sciana: :sciana: :sciana:
     assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 03-01-2008, 13:26   

ale wstyd :D ale osłony na półośkach też dasz sam radę wymienić albo mech jakiś niedrogo powinien to Ci zrobić... osłony możesz mieć popękane, ale same uszczelniacze mogą być do D i nie z osłony kapie co z uszczelniacza między osłoną a półośką albo po prostu tam gdzie obejma trzyma osłonę na skrzyni...

olejek do skrzyni wlać do pełna też potem od razu co by się źle nie porobiło...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Sapphiron 

Wysłany: 03-01-2008, 13:30   

no wstyd wstyd :sciana:

a mam takie pytania... wiem że może lamerskie strasznie ale nigdzie nie mogę znaleźć...

1. od jakich samochodów będą pasowały jeszcze te osłony i uszczelniacze?

2. gdzie się wlewa olej do skrzyni i jaki to olej ma być?

3. można spuścić cały olej ze skrzyni i zalać nowym? jeśli tak to jak to zrobić?

assistance   Moneta

Hipo 

Wysłany: 03-01-2008, 13:45   

Sapphiron, nie jesteś nowicjuszem już na forum, uzyj szukajki w przypadku pytań 1 i 2 a szarych komórek w opcji nr 3.

JCB 3CX Contraktor

Sapphiron 

Wysłany: 03-01-2008, 13:57   

szukajka albo się obraziła na mnie albo coś bo nie mogę znaleźć albo źle szukam...

szare komórki nie wiedzą...

assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 03-01-2008, 14:02   

wlew oleju do skrzyni _co było i źle szukasz_ masz z przodu powiedzmy tej 'gruszki', korek na imbus 13kę czy podobny; jak otworzysz maskę i z prawej strony skrzynię zobaczysz to na jej ścianie naprzeciw chłodnicy jest wlew oleju; drugi otwór - spust do zlewania - taki sam jest z dołu;
osłony i uszczelniacze znajdziesz do siebie w sklepie na pewno bo są tak kompatybilne jak i półośki niektórych modeli;
olej wlewasz typowy do przekładni (skrzyń), gęsty, ja mam zwykły Hipol i starczy, nawet na gęstszym i zwyklejszym o dziwo te skrzynie lepiej nieraz chodzą niż na jakimś wymyślnym...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu