|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Średnica sworzni na wahaczach |
Autor |
Wiadomość |
jacek0772
Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 82 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-11-2010, 17:46
|
|
|
Wszystko fajnie, tylko dla gościa który zarabia o wiele za mało każda złotówka się liczy. |
_________________ Trening czyni mistrza |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 18-11-2010, 17:54
|
|
|
jacek0772, też mam ten problem, ale życie nauczyło mnie, że jak zbyt wiele chce się zaoszczędzić to dużo więcej potem się traci. Czasami niestety nie tylko pieniądze. Druga sprawa, o której często wspominał mój ojciec - "Jak cię nie stać na remont samochodu, to znaczy że nie stać cię na samochód". Dlatego swojego auta się pozbyłem. I święty spokój mam |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
jacek0772
Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 82 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 19-11-2010, 18:29
|
|
|
OK przekonałeś mnie. Właśnie mam do wymiany prawą stronę i chyba wymienię cały wahacz.
Dzięki i pozdrawiam. |
_________________ Trening czyni mistrza |
|
|
|
|
westmorland
Wiek: 32 Dołączył: 23 Paź 2010 Posty: 35 Skąd: Kowalewo Pomorskie
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 23-11-2010, 20:33
|
|
|
Koledzy... kupiłem ten nieszczęsny wahacz 15mm do mojego tipo z 90'. Mechanik zabiera się za robotę odkręcił wszystko wybił sworzeń i co się okazuje? Że tam jest włożony 17mm... I teraz głupiego robota skręcił wszystko do kupy i tyle z wymiany... Czyli moje wcześniejsze przypuszczenia dotyczące pomiarów śruby na zwrotnicy są mylne ! Aha i mało tego jak wracałem od mechanika ok 90 km/h otworzyła mi się maska (była na 100% zamknięta przed wyjazdem!!) x( i uderzyła w dach w zasłaniając mi całą przednią szybę... na szczęście zatrzymała się na antenie na dachu i tylko dzięki temu szyba się nie rozbiła... (cud że nikt nie jechał z naprzeciwka!) zawiasy powyginane maska wgnieciona i porysowana i na dodatek już jej się nie da zamknąć Sorka za off top ale chciałem się tym z kimś podzielić |
_________________ Tipek 1.4 90' LPG Mój błękitny przyjaciel... |
|
|
|
|
NeckUno1
Wiek: 36 Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 35 Skąd: Boguszów-Gorce
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 13-12-2010, 16:42
|
|
|
To współczuję kolego westmorland. U mnie wszystko pasowało, kupiłem dwa wahacze o średnicy sworznia 17 mm i wszystko elegancko pasuje. Tylko, że jak na złość coś mi stuka teraz, tak jakby coś przeskakiwało w okolicach koła. Wahacze przykręcone oraz końcówki stabilizatora są na pewno dobrze przykręcone, przewiduję że amortyzatory już się skończyły. |
_________________ Był: Fiat Tipo 1.6 monowstrysk Suite `93 + LPG,
Jest: Mazda 323F BJ 1.6 ZM Benzyna |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|