|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Grzeją się koła przednie... |
Autor |
Wiadomość |
mig
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 22-07-2007, 11:54
|
|
|
W mojej temprze grzeje się tylna prawa felga od momentu kiedy złapał zacisk tak że po naturalnym schłodzeniu stopił się środek kołpaka. Po wymianie zacisków (ne wymieniałem nowych klocków) problem pozostał:/ Lewa tylna felga zimna, prawa gorąca podczas normalnej jazdy i hamowania/. Mechanik stwierdził, że hamulec jest w porządku i może to tak zostać. Obawaiam się skutków dużej temperatury przed wyjazdem nad morzem. Proszę o radę. |
_________________ Tempra 1.8 i.e. LPG |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 22-07-2007, 18:03
|
|
|
Skoro wymiana zacisku nie pomogła to w 99% winny jest elastyczny przewód hamulcowy w którym tworzy się korek powodujać ciagłe sciskanie tarczy, tym samym niepotrzebne nagrzewanie koła. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 22-07-2007, 19:36
|
|
|
masz bębny z tyłu? czy jakąś wersję ze szczękami jak na przodzie?
jeśli bębny to pooglądaj po zdjęciu takowego czy wszystko w porządku, samoregulator czy nie dociska jakoś etc czy coś się nie przestawiło, a jeśli naprawdę wszystko w porządku to elastyczny przewód hamulcowy (poczytaj o nich na forum) jest BardzoPrawdopodobnąPrzyczyną... tani a upierdliwy często... |
|
|
mig
|
Wysłany: 24-07-2007, 20:20
|
|
|
Wymiana zacisków poprawiła cały układ hamulcowy/odpowietrzniki plus odbijanie ręcznego/. W tyle mam podonie jak na przodzie /tarcze/. Dzięki za podpowiedż. Muszę sprawdzić ten przewód elastyczny i wtedy napiszę czy pomogło. |
_________________ Tempra 1.8 i.e. LPG |
|
|
|
|
kris_ldz
Wiek: 37 Dołączył: 01 Gru 2006 Posty: 279 Skąd: Warszawa / Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-07-2007, 23:28
|
|
|
swoją drogą stosował ktoś może kiedyś preparat do czyszczenia zacisków hamulcowych i ogólnie tarcz i całej reszty w sprayu? Bo zakupiłem coś takiego i nie wiem czy to w ogóle dobre jest? (producent MOTIP) |
_________________ Fiat Tipo 1.6ie S 93' LPG morski metalik
powoli do przodu... --> |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 29-07-2007, 08:27
|
|
|
Stosowal:D nie wiem czy akurat motip jest OK ale w renowkach stosuja 2 rozne w zielonym i w zoltym opakowaniu te w zoltym sa super ! caly syf znika i naprawde pomaga, tern zielony niby czysci ale nie tak jak powinien czyli rozbija sie o skutecznosc danego srodka . |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|