Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przygoda z hamulcami
Autor Wiadomość
Tobi 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 20-04-2007, 06:58   

Jest taka sieć warsztatów - Ad Serwis. Tanio też nie mają ale na pewno taniej niż w ASO. Gwarancja na naprawy 2 lata.

Zamawiaj jedzenie przez internet.
Moje domeny na sprzedaż.
     assistance   Moneta

konikks 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 20-04-2007, 09:47   

hehe odpowietrzenie hamulców - 64zł :sciana:

rosama 

Wysłany: 20-04-2007, 10:11   

hmmm.... a cóż to za rura za 45,57zł? :?:

KRT 

Wysłany: 20-04-2007, 10:17   

rosama napisał/a:
hmmm.... a cóż to za rura za 45,57zł?

Rura hehe po prostu rura ;D :arrow: potem zrobię fotke i wrzuce tylko musze jechać na kanał :!:

unknown 

Wysłany: 20-04-2007, 21:28   

ojapier... to FV prima aprilis spóźniony? cena z kosmosu...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 20-04-2007, 21:38   

KRT, ja cię podziwiam z kąt tyle zdrowia i pieniędzy wziąłeś :lalala:

konikks 

Wysłany: 20-04-2007, 21:43   

grabarz napisał/a:
i pieniędzy wziąłeś

a kto wam powiedział że KRT zapłacił? szybkie nogi, sprawne auto i gaz do dechy!

a pozatym chłopaki nie płacą... :roll:

KRT 

Wysłany: 20-04-2007, 21:59   

konikks napisał/a:
sprawne auto i gaz do dechy!

A oni by odpalili swoją ALFE 155 JTD taka co stoi im na zapleczu ;D i kiedys była do sprzedania na allegro a jak widziałem co oni jej robili to dramat a pięniążki hmmm... jakoś tak spadły z nieba ---> a tak naprawdę to się naporzyczało to tu to tam i ja ta mam ;D a co do tego sprawnego auta to weż nawet mi niemów bo tak sie wjeb... z tym bydlakiem że już tak czy siak nawet niemyśle o sprzedaż bo wżyciu niedostałbym tyle ile już w nigo włożyłem ( a włożyłem tyle że połowe forum bym powalił a starsi to by jeb... na zawał ) a to dopiero początek :sciana: chyba że wystawie do sprzedania za 10 tys. może kto da hehe to mu sprzedam :lalala: :badgrin:

moto77 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 25-04-2007, 05:34   

....wydaje mi sie że w mechaników inwestujesz większość kasy a nie w samochód....no ale wiadomo nie każdy sam może lub chce robic przy samochodzie...

KRT 

Wysłany: 25-04-2007, 07:33   

moto77 napisał/a:
....wydaje mi sie że w mechaników inwestujesz większość kasy a nie w samochód....no ale wiadomo nie każdy sam może lub chce robic przy samochodzie...

Nooo moto777 uwierz mi gdybym miał garaż i kanał no albo chociaż sam garaż to bym rozkręcił całe autko i mógłbym je skręcać miesiąc tylko niemam gdzie a naprawde bym chciał kiedyś kupie sobie garaż nawet na osiedlu obok byle bym miał gdzie majstrować to sam sobie bym kupe rzeczy porobił studjując forum TTT :!: pzdr

moto77 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 26-04-2007, 05:55   

Życze w takim razie dorobienia sie garazu z kanałem....albo kumpli z takimi "zasobami" he he

KRT 

Wysłany: 26-04-2007, 07:54   

moto77 napisał/a:
Życze w takim razie dorobienia sie garazu z kanałem....albo kumpli z takimi "zasobami" he he

Dzięki :!: Marzenie po prostu mieć garaż i w nim dłubać :!: :--( ;(

grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 26-04-2007, 07:57   

KRT, ja też maże o garażu ;( ,póki co to zostaje mi parking,i nie raz wlot na kanał sobie załatwie ;)

KRT 

Wysłany: 27-04-2007, 17:57   

Właśnie kończą sie zakładać nowe wachacze , tarcze , klocki i zaciski chyba dobrze pisze co w połączeniu z całym nowym układem który zapodałem w polinarze bedzie dawać mam nadzieje kozacki efekt :arrow: Będe wiedział około 21-22 jak odbiore auto czy hamulce jak brzytfffy :badgrin:

GrzesiekK. 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 27-04-2007, 21:27   

KRT napisał/a:
Właśnie kończą sie zakładać nowe wachacze , tarcze , klocki i zaciski chyba dobrze pisze co w połączeniu z całym nowym układem który zapodałem w polinarze bedzie dawać mam nadzieje kozacki efekt :arrow: Będe wiedział około 21-22 jak odbiore auto czy hamulce jak brzytfffy :badgrin:

Tylko daj im sie dotrzeć troche na spokojnie, żebyś na dzien dobry klocków i tarcz nie przegrzal ;]

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy :D
     assistance

KRT 

Wysłany: 27-04-2007, 21:30   

Cytat:
Tylko daj im sie dotrzeć troche na spokojnie, żebyś na dzien dobry klocków i tarcz nie przegrzal ;]

Wiem wiem pierwsze 30 kilometrów przejade bez świrowania :!:

** Dodano: 27-04-2007, 22:31 **
A dopiero zrobiłem z 2km do domu 8)

romano 

Wysłany: 29-04-2007, 11:25   

KRT napisał/a:
Wiem wiem pierwsze 30 kilometrów przejade bez świrowania

Trochę mało, producenci hamulców zalecają spokojne używanie hamulców przez pierwsze 300-500km

Moneta

KRT 

Wysłany: 29-04-2007, 11:30   

romano napisał/a:
Trochę mało, producenci hamulców zalecają spokojne używanie hamulców przez pierwsze 300-500km

No ale wiesz przez pierwsze 30 kilometrów nieprzekraczałem 50km/h bo unas w KRK kur.. na każdym kroku czytaj skrzyzowaniu spotykam sie z bezmyślnością innych kierowców więc z początku nieprzekraczałem tej predkości żeby niemusieć hamować awaryjnie i niezajechać nowych hamulców ale dzisiaj już mam przejechane ponad 300km i coraz lepiej hamują i mam nadzieje że wytrzymają długo długo chociaż do końca lata :lalala:

konikks 

Wysłany: 29-04-2007, 19:42   

KRT napisał/a:
chociaż do końca lata

zmieniasz autko :> :?:

KRT 

Wysłany: 30-04-2007, 05:54   

konikks napisał/a:
zmieniasz autko

Mam zamiar zmienić silnik na 16v albo 20v oczywiście z turbo :badgrin:

** Dodano: 30-04-2007, 08:31 **
I zaj... go odchudzić bo to ciężki klocek i ostatnio dostałem po dupie od 102 konnego opla tigry i się załamałem :sciana:

bronek 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 20-06-2007, 20:04   

Kilka dni temu jechałem Siekierkowską. 120km/h pusta piękna trasa, no ale się już zaczęła kończyć więc wciskam hamulac.... a tu suprise! pedał wpadł mi w podłoge :sciana: ciągnę za ręczny - tak! kumulacja! nie działa! W ciągu ułamka sekundy dostałem niezły zastrzyk adrenaliny, upewniłem się, że dziewczyna ma pas zapięty i... ogarnęła mnie błoga radość, że przede mną jedzie audi A4 - a więc mam gdzie zaparkować i przynajmniej nie wjadę z tą prędkością na skrzyżowanie (przecież zgodnie z prawem Murphy'iego miałbym pewnie czerwone światło) :) :/
Na szczęście jak docisnąłem pedał do podłogi to hamulec coś załapał tzn. tył był zdechły, a przód na ok. 50%.
Następnego dnia rano jak wsiadłem do samochodu, a także przez następne 100km było wszystko OK.

Dziś odebrałem samochód z warsztatu - zużyta pompa hamulcowa (wymienili w środku uszczelki i jakieś inne duperele), a ręczny ponoć w ogóle był źle złożony więc mi go musieli porządnie zamontować i wyregulować. Koszt 150zł. Efekt - temperówka hamuje jak nigdy :)
     Moneta

awaria 

Wysłany: 20-06-2007, 20:48   

Bronek

też tak kiedyś miałem , zapierd... sobie po górkach podhala wjeżdzam do krościenka wiec trza zwolnić a tu doooooopa nie ma nic pod nogami?!
Dobrze że nic przedemna nie było , biegi 3,2, i ręczny . Akurat sie zatrzymałem obok sklepu "społem" , pytam sie lumpa gdzie tu jakiś mechec a on : tu ni ma, ale jest taki chlopek, tam 3 brama po lewej, on napewno zrobi. No wiec wale tam , wchodze na podwórko a tam z 10 motorków crossowych, 2 terenówki , ale takie jak w stanach , koła o średnicy 1,5 m . Wychodzi babka , może 35-40 lat/nawet niezła dupa hehehehe/ i pytam o mecheca , ze mnie tu jakis miejscowy tubylec skierował, ona na to ; poćkojcie panocku , syn zarozki wróci". no wiec czekam , za chwile na podwórko wpada gość na motorku , jedna kupa błota , tylko szybka od kasku jako tako czysta.
Podchodzi do mnie gość może 16-18 lat , mówie mu o co biega/zresztą tak niepewnie bo raczej wyglądał na dzicko a nie na kogoś co sie zna na mechanice/ a on spoko , wjedź pan powoli tu do mnie na podwórko. odkrecił koło podotykał odkręcił zacisk pokazał jakomś szpilke-śróbę i mówi tu przyczyna -wygięta i klocki nie odbijały wiec płyn zagotował i go cofnęło a więc nie ma hamowania. No myśle sobie kurde na tej wiosce to tego nie kupie, ale gość odrazu mnie ciągnie do jakiejś szopy i mówi coś dobierzemy??? Kurde w szopie części jak na na dobrym szrocie. pogrzebał w jakiejś skrzynce coś wyciągnoł i mówi mam!!! Ja pytam od czego to , on mówi a sam nie wiem ale chyba od łady, nasmarnął , założył i mówi jechać. Ja do niego ile płace on przejedź sie pan troche jak bedziesz pan wracał i bedzie oki to zapłacisz. A ze akurat miałem wieczorem wracać tą samą trasą to i wpadłem do gościa. Akurat go zastałem , w czyściutkim kombinezonie już wsiadał na motorek , jechał na trening . Mówie wszycho oka i pytam ile on a dajcie panocku na połówecke , wiec za 2 dychy naprawa????

Ale sie rozpisałem, sam nie wiem po co. A taka ciekawostka związana z hamolcami.

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 20-06-2007, 21:42   

Górale to porządni ludzi :)

assistance   Moneta

KRT 

Wysłany: 22-06-2007, 20:21   

EEEEEEEEeeeeeeeeeeeeee możliwe że w 2 miechy mi sie starły klocki z przodu :?

konikks 

Wysłany: 22-06-2007, 20:51   

KRT napisał/a:
EEEEEEEEeeeeeeeeeeeeee możliwe że w 2 miechy mi sie starły klocki z przodu :?

chyba że więcej hamowałeś niż jeździłeś...

jeżeli starły ci się po 2 mieś to podaj nazwę firmy tych klocków we wiadomym dziale...

Odpowiedz do tematu