|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
zmiana tarcz w Tipo z 240 na 257 |
Autor |
Wiadomość |
sheriffnt
Pomógł: 7 razy Wiek: 61 Dołączył: 28 Lis 2007 Posty: 323 Skąd: Gdynia/Baranówka
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 18-01-2010, 00:50
|
|
|
Witam
lazik666 napisał/a: | sheriffnt, sheriffnt napisał/a: | Hydrauliczny, jak w rajdówkach |
Błąd, w rajdówkach to ręczny na tylną oś a nie postojowy.
Hamulec postojowy to zawsze hamulec mechaniczny, nigdy inaczej.
lorgbow napisał/a: | Poza tym postojowego praktycznie nie używam |
Nie musisz używać, na przeglądzie i w trakcie kontroli policyjnej musisz mieć sprawny |
Słuszna czujność rewolucyjna , sam nie zauważyłem że chodziło o postojowy
Może dlatego ze tez go nie używam? |
_________________ Pozdrawiam Mirek
Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend |
|
|
|
|
Gastr0
Wiek: 37 Dołączył: 06 Sty 2010 Posty: 59 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 18-01-2010, 19:58
|
|
|
MŁODY masz może jeszcze te zaciski na 257mm o których pisałeś?? bo te które kupiłem okazały sie z lekka trefne, jedno jarzmo było/jest krzywe jak sie okazało... a nie chce zajechać nowych tarcz... jak byś mógł wrzucic foto tych zacisków. |
_________________ Szeroko i nisko jak głosi pismo...
Tipo... pozostaly mile wspomnienia...
Astra F sedan 1.7td nowym nabytkiem
nie krzycz bo jade na glebie.pl |
|
|
|
|
Młody
Pomógł: 40 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 1580 Skąd: Gilowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-01-2010, 20:29
|
|
|
Gastr0, niestety sprzedane |
|
|
|
|
marchewa
Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 29 Sty 2008 Posty: 110 Skąd: Zamość/Złojec
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 18-01-2010, 21:36
|
|
|
Gastr0, Ja mam zaciski z jażmami 257/12 na sprzedaż. Jak chcesz to jutro wieczorem zrobię ci jakiś foty. |
_________________ Frontera A 2.4i LPG 92r. |
|
|
|
|
Gastr0
|
Wysłany: 19-01-2010, 09:34
|
|
|
ok to był bym wdzięczny, mam pytanie czy były różne rodzaje mocowań jażma?? chodzi mi o odległość od piasty i rozstaw śrub w jażmie??!! bo patrząc na allegro(nie wiem czy to prawda) ale wynika ze te zaciski które miałem oryginalnie były zakładane na tarcze 257 czyli osadzenie jażma bylo by przysunięte bliżej krańca tarczy o jakiś 1cm... zgłupiałem już do końca... i po założeniu starych zacisków z tarczami dopiero zauważyłem że mam podobny problem jak ktoś pisał o nie równo zciętych klockach z durzymm rantem na obwodzie... |
|
|
|
|
marchewa
Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 29 Sty 2008 Posty: 110 Skąd: Zamość/Złojec
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 19-01-2010, 22:03
|
|
|
Aha, jeszcze jedno, jak masz takie klocki jak w pierwszym poście to moje jażma nie będą pasować, u mnie wchodzą takie klocki:
http://www.tomexc.com.pl/...9&pId=7&lang=Pl
** Dodano: 20-01-2010, 06:10 **
Zdjęcia zacisków:
Na razie tylko to jedno zdjęcie, bo muszę już do roboty jechać, wieczorem więcej wrzucę. |
_________________ Frontera A 2.4i LPG 92r. |
|
|
|
|
Gastr0
|
Wysłany: 20-01-2010, 11:01
|
|
|
taki zestaw to ja mam teraz i to na tarczach 240, brakuje mocowania na jażmach ok. 1cm... i nie mam pojęcia czemu |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-01-2010, 19:48
|
|
|
Gastr0 napisał/a: | mam pytanie czy były różne rodzaje mocowań jażma?? chodzi mi o odległość od piasty i rozstaw śrub w jażmie??!! |
Z mojego doświadczenia wychodzi, że wersjach od 1,4 do 2,0 8v wszystkie mocowania jarzma są takie same i wszystko powinno być p&p. Nawet zaciski z tarcz 240 powinny pasować na tarcze 257/12 i wystarczy zmienić tylko jarzma.
Sam zmieniałem heble z 240 na 257/20 i nie było żadnego problemu, wszystko pasiło jak ulał. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Gastr0
|
Wysłany: 20-01-2010, 20:00
|
|
|
czyli z tego co piszesz brakuje mi tylko jażma większego... te zaciski z jażmami co z alfy miałem były całkiem inne niż te co do fiacików montowali, tamten mi prawie pół tarczy zasłaniały... tylko z kąd ja ku*wa wezme takie jażma żeby pasowały, jak by ktoś mógł mi podać wymiar od mocowania jażma do jego zewnętrznej krawędzi...
** Dodano: 04-02-2010, 09:56 **
zamowilem ostatnio nowe zaciski z jazmami, wszystko ladnie, pieknie ale okazalo sie ze ta osoba wyslal mi dobre zaciski ale 2 rozne jazma... i jak sie tu nie zalamac... i mam jeszcze pytanie wie ktos gdzie mozna dokupic te bleszane oslony tarcz?? bo jedna mi juz praktycznie zgnila i musialem podkladki pod jazmo dawac zeby nie tarlo o tarcze... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|