|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jak założyć klimatyzację manualną do Tempry/Tipo 1,4 1,6 |
Autor |
Wiadomość |
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 06-08-2007, 13:57
|
|
|
Przy zmiane filtra oleju widze teraz trzbebabędzie się pogimanstykować .... |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 06-08-2007, 22:39
|
|
|
Hipo, na zdjęciu tak wygląda,ale w rzeczywistości nie ma najmniejszego problemu z dostępem do filtra. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
Adam1971
Pomógł: 1 raz Wiek: 53 Dołączył: 04 Lip 2005 Posty: 178 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 01-09-2007, 11:13
|
|
|
Wróciłem właśnie niedawno z wczasów z nad naszego pięknego morza. Przy okazji zjeździłem prawie całe pomorze po szrotach w celu zakupienia przewodu do klimy z tym nieszczęsnym zaworem rozprężnym i nic ani jednego tipo czy tempry z klimą. Więc moja robota z zakładaniem stanęła w miejscu. Powoli myślę o rezygnacji z założenia klimy, chyba że uda mi się zakupić ten przewód. |
_________________ Tempra 1,6 93 r. gaźnik |
|
|
|
|
Rudigreg
Wiek: 54 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 13 Skąd: zachodniopomorskie
|
Wysłany: 02-11-2007, 15:07
|
|
|
Jak temat nie umarł to oferuję pomoc. Mianowicie mam fabrycznie zamontowaną klimatyzację w Tipku 1,6 ie SX . Może jakieś fotki potrzebne.
Miał bym prośbę do przedmówców. Zgubiłem pokrywę skrzynki przekaźników od klimy i chętnie bym odkupił.
Pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy TT |
_________________ Rudigreg Tipo 1.6ie + gaz |
|
|
|
|
Adam1971
Pomógł: 1 raz Wiek: 53 Dołączył: 04 Lip 2005 Posty: 178 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 07-05-2008, 20:20
|
|
|
Witam
Mam prośbę czy może się odezwać do mnie osoba co mi udostepniała ftp ze schematami elektrycznymi klimy manualnej do tipo 1,6 1,8. Bo zgubiłem je a na formum są tylko do tempry.
Chyba ożywie temat bo jadą do mnie ostatnie części. I może z opisu coś będzię ale postaram się zrobić pdf będzie łatwiej. |
_________________ Tempra 1,6 93 r. gaźnik |
|
|
|
|
maro
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 17 Wrz 2006 Posty: 63 Skąd: Strzelin
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 07-08-2008, 17:20
|
|
|
Witam!
Mam dla wszystkich forumowiczów bardzo dobrą wiadomość
Sam chcę założyć klimę do tempry (a raczej chciałem) i polowałem na komplet prawie 2 lata. A jak już go znalazłem to inne problemy odsunęły plan na bok
Znalazłem gościa co sprzedaje Temprę SW diesla z klimatronikiem!!!
Sam nie skorzystam wiec polecam innym.
Dzwoniłem do gościa i powiedział że jak sam zdemontuję wszystko to komplet puści za jakieś 300-400zł
Klima działa, do sprawdzenia na miejscu - wszystko sprawne!
Oto link do aukcji na której wystawiona jest temperówka:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5984260
Auto stoi w okolicach Grodkowa w województwie Opolskim.
Gdyby nie problemy z zawiechą to dzisiaj bym już przekładał klime do swojego.......
Pozdrawiam! |
_________________ Tempra 1,6 wtrysk +Gaz, digital i elektryka - SPRZEDANA
Jest BRAVO HGT (2,0) +Gaz |
|
|
|
|
saigon
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 09-03-2010, 00:31
|
|
|
Koledzy, nie jest to takie proste, żeby klimę założyć, jak to opisuje kolega prowadzący... W moim Tipku 1.6i z fabryczną klimą, sterowanie odbywa się za pomocą komputera, Motronic Bosch-a złącza 3 i 4 na kompie. Mam akurat z tym kłopot, bo mój komp się skasztanił i nie dział mi sterowanie silniczkiem krokowym oraz klima. Układ jest nabity, szczelny i był cały dokładnie sprawdzony pod kątem zwarć, przebić i pracy poszczególnych czujników i presostatu, wszystko jest sprawne, ale cały układ nie działa. Muszę znaleźć kompa do niego, bo w przeciwnym wypadku dupa z króla... |
_________________ Gdyby Tipo było takie gówniane jak SMART, to ludzie nie zostawiliby suchej nitki na nim... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|