|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wymiary chłodnicy klimatyzacji w T/T |
Autor |
Wiadomość |
Race_D
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 18-12-2008, 12:56 Wymiary chłodnicy klimatyzacji w T/T
|
|
|
jak w temacie, potrzebuje wymiary samej chłodnicy, bez króćców, mocowań i miejsca wyprowadzeń.
Jak by ktoś mógł to sprawdzić to będę bardzo dźwięczny . Z góry dzięki za fatygę.
pozdr |
_________________ Tipo 1.6ie
Waiting for TwinCam...
>> ITAL Performance << - modyfikacje mechaniczne, tuning & more... |
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 18-12-2008, 13:00
|
|
|
Tu masz dosyć fajny temat klik.
Proponuję skontaktować się z autorami postów w tym temacie. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Race_D
|
Wysłany: 18-12-2008, 13:33
|
|
|
no wlasnie do niego doszedłem, jednak tam nie ma wymiarów chłodnicy, a na tym mi zależy najbardziej. Wieczorem jak bede mial wiecej czasu to sie najwyzej z nimi skontaktuje.
pozdr |
_________________ Tipo 1.6ie
Waiting for TwinCam...
>> ITAL Performance << - modyfikacje mechaniczne, tuning & more... |
|
|
|
|
robertRK
Pomógł: 7 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 523 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 11-08-2009, 20:03
|
|
|
Race_d jak bedziesz miał te wymiary chłodnicy z klimy podeślij mi wymiary prosze bo szukuje sie do wymiany powiem tylko ze nowa ok1.200 zł w sklepie nie ASO pozdr |
_________________ Roberto
Był : Fiat Tipo 2.0 GT Aut
Był : Fiat Tipo 1.9 TDs SX
Był : Fiat Marea 1.9 JTD 110 SX
Był : pożyczony Peugeot 307 HDi
Jest : Renault Megane II CC |
|
|
|
|
schab
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 13 Paź 2006 Posty: 616 Skąd: Radziszów k. Krakowa
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 12-08-2009, 07:26
|
|
|
robertRK napisał/a: | Race_d jak bedziesz miał te wymiary chłodnicy z klimy podeślij mi wymiary prosze bo szukuje sie do wymiany powiem tylko ze nowa ok1.200 zł w sklepie nie ASO pozdr |
A coście się tak uparli na te wymiary ?
Mój syn w łaskawości swojej roz-...ł mi przód auta , a w tym i chłodnicę klimy . I o ile bez większego trudu znalazłem zderzak , atrapę i światła - o tyle z oboma chłodnicami zaczęły się schody . Mam Dedrę , a więc auto blisko spokrewnione z Temprą , a pomimo to dostępność chłodnic była mizerna . Nie patrzyłem więc na wymiary chłodnic , jakie miałem dotychczas , tylko na maksymalny wymiar , jaki mi się zmieści na wysokość i szerokość , a przede wszystkim na to , żeby wyprowadzenia z obu chłodnic szły tak samo . Bo o ile mocowania chłodnic do nadwozia łatwo przerobiłem przy pomocy kilku śrub i płaskownika perforowanego , to z przeróbkami węży od wody byłby większy problem , a przy rurkach od klimy jest to niemal niemożliwe !
A co do ceny 1 200 to jakiś absurd ! Kiedy w chwili desperacji podjechałem do firmy zajmującej się serwisem klimatyzacji - za nową chłodnicę od klimy krzyknęli mi ~500 + 150 za montaż . Podziękowałem . Kupiłem używkę za 100 , montaż własny i mam zimno ... |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 12-08-2009, 08:15
|
|
|
robertRK, szerokość 580mm wysokość 355mm grubość 25mm,taka chłodnice ma tipo 2.0 16v do roku '93.
Po roku '93 było odpowiednio 480mm x 350mm x 25mm. Jak chcesz znac wymiar z innego silnika to Ci tez mogę napisac... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|