|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Brak mocy na zimnym silniku. |
Autor |
Wiadomość |
kralinek
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-05-2008, 15:39 Brak mocy na zimnym silniku.
|
|
|
Czy ktoś mi poradzi co może doskwierać mojemu samochodzikowi (Tempra 1.6, LPG, wtrysk jednopunktowy).
Po zapaleniu samochodu z nocy żebym mógł jechać samochodem muszę rozgrzać silnik do około 50 C. Jeśli próbuję jechać od razu dodawanie gazu powoduje spadek mocy, szarpanie a końcu zgaśnięcie. Na rozgrzanym silniku nie ma problemów.
Sprawdzałem świece i chyba to nie to, przewody wysokiego napięcia są nowe i chyba też sprawne.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 08-05-2008, 15:47
|
|
|
kralinek, poczytaj ten temat, http://forum.tempra.org/t...ocy-vt11545.htm
konkretnie są tam zdjęcia pokazujące gdzie jest umieszczony "niebieski czujnik" (czujnik z niebieską wtyczką) i metoda sprawdzenia czy nie jest uszkodzony
prawdopodobnie to on u Ciebie nawala
** Dodano: 08-05-2008, 16:48 **
P.S. Zapraszamy w niedziele na zlot/grill w Krakowie |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
kralinek
witamy nowego
|
Wysłany: 09-05-2008, 10:35
|
|
|
Dzięki yoyo, sprawdzę. Mam nadzieję, że pomoże.
Mogę mieć na weekend wyjazd z Krakowa wtedy nic z grilla ale jeśli będę to chętnie się wybiorę |
|
|
|
|
aliens
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-05-2008, 21:32
|
|
|
moge wiedziec jaki masz typ instalacji lpg ? moze w tym tki problem ? 1 gen .. i brak emulatora sondy ? sam, mam z tym problem i bede sobie go skladal |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|