|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dobór świec |
Autor |
Wiadomość |
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 05-06-2010, 10:36
|
|
|
Dobermannn napisał/a: | Świece BOSCH`a wrzuć do kosza, świece BERU do roweru
Generalnie z praktyki warsztatowej polecam NGK. |
bosch odkąd przeniósł fabryki z niemiec do chin owszem pewne produkty spadły na psy ( w tym świece ). tyle że na obecna chwilę jakość świec wzrosła i wcale nie są gorsze niż NGK. niestety za późno dla boscha bo przyjęło się wśród całej ludności że bosch syf.
odnośnie BERU no to nie róbmy sobie jaj ale to również są produkty wysokiej jakości i bardziej obawiałbym się wspominanych wcześniej przez któregoś kolegę ISKIER |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
Dobermannn
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 05-06-2010, 22:43
|
|
|
Jak raz ja zacytowałem stare powiedzenie warsztatowe ale co do BOSCH`a to chyba nadal aktualne. Jakiś czas temu kupiłem komplet i na 4 szt 2 były padnięte od razu. Wyminili mi bez problemu na nowy komplet i tam z kolei 1 zdechła.
Co do BERU nie wypowiem się bo nie miałem styczności z tą marką.
Osobiście jeżdżę na NGK i nic szczególnego mi się nie dzieje. |
|
|
AW987
witamy nowego
Wiek: 36 Dołączył: 02 Sty 2008 Posty: 8 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-06-2010, 14:06
|
|
|
No w końcu mogę wyrazić swoją opinie na temat NGK V-line 19. Jeżdżę na nich już 2 tygodnie i różnica jest kolosalna co do poprzednich świeczek BOSH'a (dodam, że one nie były wymieniane od ponad 130k km jak kupiłem swoja temperówke ). Po przejechaniu około 2000 km mogę stwierdzić, że auto nabrało mocy i spalanie spadło z 7,5 do około 6,3 na trasie. Co prawda uzyskałem bardzo dziwny efekt zaraz po wymianie, a mianowicie podjechałem pod akademik by wymienić świeczki i po wymianie auto nie chciało zakręcić... Gdy tylko kumpel mnie lekko popchnął auto odpaliło i nie było już żadnych kłopotów. Ogólnie rzecz biorąc bardzo serdecznie polecam NGK V-line 19 bo sprawują się znakomicie. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc forumowiczom |
|
|
|
|
Danio
Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 237 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 20-06-2010, 15:04
|
|
|
ja tam smigam na DENSO magneti marelli i tez sa super |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|