|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Elektrozawór |
Autor |
Wiadomość |
GrzesiekK
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 02-09-2007, 09:16 Elektrozawór
|
|
|
Witam
Mam pytańko. Czy ktoś z was rozbierał kiedyś elektrozawór w silniku 2.0 8V ten od obejścia przepustnicy.
Według mnie powinien się on składać zaczynając od początku z:
1. nakrętka
2. sprężynki
3. takiego plastikowgo ogranicznika
4. takiego jakby tłoczka
5. sprężynki
Umnie niebyło pozycji 2 czyli tej pierwszej sprężynki założyłem inną ale teraz niewiem jak powinna być dokręcona nakrętka. Jakby ktoś wiedział jak on dokładnie działa i za co odpowiedzialny jest każdy element i przy jakiej temperaturze jaka ma być szczelina to bym prosił o odpowiedz. |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 02-09-2007, 09:56
|
|
|
było juz o tym na forum,kolego opcja szukaj |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 02-09-2007, 09:58
|
|
|
ego, zaraz dostaniesz zjebke od kolegi że nic nie wnosisz do tematu a piszesz
tak jak tutaj np: http://forum.tempra.org/t...acej-vt8810.htm |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 02-09-2007, 10:12
|
|
|
gorzej ego, jak za taką sugestie i zmuszanie do myślenia ,gość wystąpi o bana dla ciebie |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
GrzesiekK
|
Wysłany: 02-09-2007, 18:15
|
|
|
Dobrze panowie i panie a powinno byc panie i panowie bez rerwów. Ja pisze o komnkretnych przypadkach a nie o (pierdołach). Mam za zadanie odkryć autamatyczne ssanie w silnikach 2.0 8V i podobnych bo duzo jest temaów na ten temat ale do do tej pory nikt nie napisał jak to jest. Ale jak adminisrator na to pozwoli to za jakiś czasz o ssaniu napiszę wszystko ale potrzeba mi pomocy. Ego jak możesz to podeslij link tylko takiego zeby sie strona otwierała a nie błąd. Obiecuję ze od ssania to ja napiszę wszystko, pomogę jeszcze niejednemu urzytnikowi. Pozdrwiam wszystkich |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|