Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z silnikiem 1.6i - Pomocy !
Autor Wiadomość
Joy_Pawel 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 02-04-2007, 10:35   Problem z silnikiem 1.6i - Pomocy !

Witam !
Mam kilka problemów z silnikiem 1,6i benzyna a wiec :
- odpalam z rana , chodzi jakby nie paliły wszyskie świece ale za chwile w jezdzie ustaje i jest wszysko ok ! Na wysokich obrotach w trasie silnik chodzi noramalnie ,
- jak silnik się zagrzeje jadąc dam na luz nieraz zgaśnie , wbijam bieg szarpnie i jade dalej .
- jak odkrecam korek od baku to bardzo zasysa powietrze .

Świece NGK mam nowe , kable sparwdzone , aparat caly wyczyszczony , silnik krokowy wyczysczony , czujniki tem i CPW sparwdzone .

Nie weim gdze jeszcze szukac przyczyny !

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 02-04-2007, 16:50   

ciekawe, niby jak zapłon, ale skoro rzeczywiście wszystko od zapłonu sprawdzieś i masz pewność , że ok?

a to podciśnienie... jakieś się tam może robić, ale zależy jak duże masz...
może coś z podawaniem paliwa, pompa, przewody , filtr (!) czasem przytyka i póki utrzymujesz obroty to sam silnik 'pomaga' ssać paliwo i jest ok a na luzie (np) zgaśnie, na biegu na siłę zasprzęglając zapalisz i possa znów... albo coś z dawkowaniem paliwa, skoro póki się nie zagrzeje to ma drgawki (jeśli nie problem jednak z zapłonem)
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Joy_Pawel 

Wysłany: 02-04-2007, 23:23   

Oto chodzi ze jak jest zimny wszysko jest OK ! Silnik chodzi bez zadnych zacięc , przyszpiesza , i na luzie nie gasnie . Dopiero po rozgrzanu 90 stopni po ponownym odpaleniu , dzeja sie te zeczy , dusi się nieraz na wolnych obrotach jak dodam gazu i puszcze nieraz zgasnie , wtedy troszke przerywa jakby .

seba0921 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 05-04-2007, 16:02   

A może to co u mnie CPP do kitu dostawał komputer dziwne informacje od zużytego czujnika położenia przepustnicy i rano lało sie z wtrysku na ciepłym miałem skoki obrotów albo gasł a krokowiec nie ruszał sie wtedy wogóle i miałem na benzynie przy powolnym dodawaniu gazu dziure że w pewnym miejscu połozenia pedału gazu przygasał silnik
sprawdz też obudowę filtra powietrza ten cały termik który przełącza ciąg powietrza ciepłe /zimne ja jak depłem gaz ze świateł klapka w obudowie latała jak chciała szedł jak burza przy hamowaniu na światłach np. gasł .

Joy_Pawel 

Wysłany: 04-07-2007, 22:57   

Temat zamykamy !
Po wymianie CPW na nowy orginał Magneti Marelli SEN 8M wszystkie nierownosci znikły !
To była przyczyną nierównego działania silnika w kazdych warownkach !

Odpowiedz do tematu