|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
ŚWIECE DWUELEKTRODOWE. |
Autor |
Wiadomość |
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 23-11-2005, 08:06
|
|
|
Ta 11 zl...Ciekawe jaka swieca. Dla mnie NGK sa przereklamowane. Do wloskich aut japonskie swiece. eee tam. Nie no jak ktos zalozyl NGK i mu auto dobrze chodzi to w porzadku,ale jak mi dobrze chodzi auto na ISKRA to nie widze sensu zeby pakowac NGK po to zeby sie pochwalic ze mam NGK? |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-11-2005, 14:11
|
|
|
Robertino, dobrze powiedziane.
Jak się swieca dobrze sprawuje to wymiana na inną jest tylko z chęci eksperymentu. Ja wymieniłem Iskry gaz na NGK i się okazało, że silnik na zimnym gorzej zapala no to spowrotem wróciłem do Iskry.
U mnie na świecach Iskra jest lepiej i taniej |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 23-11-2005, 14:32
|
|
|
Wszystko pięknie, ale cały czas mówicie o świecach przy instalacji LPG... Ja nie mam takiej instalacji i mieć nie zamierzam (szkoda mi silnika mojej Malinki), a po 3 miesiącach jazdy na czteroelektrodowych Golden Lodge'ach muszę powiedzieć, że autko śmiga całkiem przyjemnie. Na razie nie ma ŻADNYCH problemów z odpalaniem i jazdą, nie szarpie, nie mieli, nie świszcze i nie strzela Jak na razie świece GL się sprawdzają, zobaczymy, jak będzie przy dużych mrozach, hehehe |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 23-11-2005, 17:52
|
|
|
Tak naprawde to dobranie dobrych swiec do wlasnego auta jest czysta loteria. Metoda prob i bledow w tym wypadku da najlepsze efekty. |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 23-11-2005, 18:00
|
|
|
Robertino napisał/a: | Ta 11 zl...Ciekawe jaka swieca. |
Bodajze jej symbol to BPR 7ES i do mojego auta tyle kosztuje NGK.
Ile placicie w takim razie za Iskry???
Zreszta nie uwazam NGK za jakas super firme. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|