|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
tipo 1,7 diesel |
Autor |
Wiadomość |
topfen
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-10-2009, 10:59 tipo 1,7 diesel
|
|
|
Witam i proszę o radę bowiem mam taki problem jak wyłączam stacyjkę to silnik dalej pali i muszę go dławic na 5 biegu.(sprawdzałem stacyjkę nawet wymieniłem i dalej to samo)
Pozdrowka |
|
|
|
|
marchewa
Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 29 Sty 2008 Posty: 110 Skąd: Zamość/Złojec
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 19-10-2009, 18:02
|
|
|
Najprawdopodobniej zawiesił ci się elektrozawór, odcinający paliwo, w pompie wtryskowej.
Najlepszym sposobem sprawdzenia jest odpięcie zasilania od tego zaworu w czasie pracy silnika.
Jeśli nie zgaśnie to wina zaworu. |
_________________ Frontera A 2.4i LPG 92r. |
|
|
|
|
topfen
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 21-10-2009, 12:07
|
|
|
witam ponownie i mam pytanko gdzie ten elektrozawór jest ,w którym miejscu (mało znam się na dieslach ) |
|
|
|
|
marchewa
Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 29 Sty 2008 Posty: 110 Skąd: Zamość/Złojec
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 22-10-2009, 19:06
|
|
|
W pompie wtryskowej. Znajduje sie w głowiczce(nie wiem jak to sie fachowo nazywa), tam co wychodzą przewody do wtryskiwaczy. W 1.9 jest na górze, nie wiem jak jest w 1.7, ale pewnie też tak samo. |
_________________ Frontera A 2.4i LPG 92r. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|