|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
altek problem.. |
Autor |
Wiadomość |
Haris_OP
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 29-02-2012, 23:52 altek problem..
|
|
|
Witam!
Jakieś pół roku temu regenrowałem kompletnie altka prócz zwojnicy..
było wszystko dobrze, ale..
jakieś trzy tydodnie temu po wyjechaniu z garazu, zauwazylem ze kontrolka aku zaczyna delikatnie swiecic, prawie jej nie bylo widac..
Wczoraj miałem ładowanie w od 15,3 do 16 bez wyjatku obciazenia..
Dzisiaj wymienilem pasek i ładowanie mam bez obciazenia ok 14,3.. czyli nawet ok
Teraz moze o co sie rozchodzi..
Forumowicze polecili mi sprawdzic wtyczke kontrolki aku. Otoz jesli ta wtyczka kontrolki ladowania byla zalaczona to samochod tak troche niestabilnie pracowal, tez byl nierozgrzany.. do tego kontrolka ladowania swiecila sie zgodnie z rytmem silnika, raz minimalnie bardziej raz mniej... a jesli nie bylo wtyczki to samochod pracowal stabilnie a kontorolka swiecila sie lekko jednostajnie..
Teraz moje pytanie..
Jak u Was z doswiadczenia wynika, jesli mam wtyczke nie wlozona to czy kontrolka aku swieci sie Wam tak najbardziej jak sie da czy tak lekko?
Bo to moze dac odpowiedz, bo moze mam jakies zwarcie czy cos?
Prosze o pomoc |
|
|
|
|
shagger78
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-03-2012, 00:17
|
|
|
Jesli wyjmiesz wtyczke kontrolki(cienki,bodajze niebieski kabelek)kontrolka ma nie swiecic wcale.Jesli przytkniesz go do masy i wlaczysz zaplon kontrolka ma swiecic ciaglym swiatlem.Niezaleznie czy silnik chodzi czy nie.Jak wszystko tak masz jak napisalem to obwod kontrolki jest sprawny. |
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER |
|
|
|
|
maxi
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 25 Wrz 2010 Posty: 619 Skąd: Wałbrzych
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 01-03-2012, 12:43
|
|
|
Dokładnie jak napisał shagger78, wykonaj krótki test związany z króciutkim kabelkiem. Przyłóż gdziekolwiek do masy, jeśli kontrolka będzie się świecić jednostajnie, to problemu możesz poszukiwać gdzie indziej. |
_________________ Currently in the garage:
FIAT TIPO 1.4i.e DGT 70 HP
RENAULT THALIA 1.4i RN 75 HP ( 81 milage diagnostic process )
Części do Tipo 1.4 i.e DGT :
http://forum.tempra.org/t...sci-vt24251.htm |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|