|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Brak ładowania, dioda nie zapala się - uszkodzony regulator? |
Autor |
Wiadomość |
smoq5
witamy nowego
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 30-04-2011, 16:36 Brak ładowania, dioda nie zapala się - uszkodzony regulator?
|
|
|
Witam Serdecznie
Temat założyłem dla upewnienia się czy mój tok rozumowania jest OK.
Otóż dioda ładowania w ogóle nie zapala się czy to podczas jazdy czy na zapłonie. Ładowania nie ma (bez świateł jest ale stanowczo za małe 12.2V), ze światłami 11.95V i spada. Po zdjęciu kabla wzbudzającego i połączeniu go z masą od aku dioda zapala się na przekręconym zapłonie. Tak więc reasumując uszkodzony jest regulator napięcia? Jeżeli alternator mam MMarelli to jaki jest numer regulatora tak żeby dobrać zamiennik?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
lynx
Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 30 Wrz 2010 Posty: 420 Skąd: Gliwice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-04-2011, 19:00
|
|
|
Dobrze myślisz. Regulator masz do wymiany. Jak powiesz w sklepie jaki model auta i że to MM napewno znajdą bez problemu odpowiedni regulator. Zresztą do większości MM w naszych fiatach regulatory są te same. |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 12-06-2011, 10:14
|
|
|
smoq5, ja w motoryzacyjnym kupowałem. To jest kwestia 30-50 zł. Akurat powiedziałem tylko, że mam Tipo i mi podpasował. Na opakowaniu było napisane, że jest do Poloneza, ale pasował elegancko. Trochę miał inne wykończenie obudowy, ale to zapewne dlatego, że po prostu nie robiło go MM. |
|
|
smoq5
witamy nowego
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 18-06-2011, 10:10
|
|
|
Zapomniałem odpisać, że kupiłem, wymieniłem i ładowanie eleganckie, ale żeby nie było za wesoło to autko gaśnie normalnie gaśnie podczas jazdy raz na jakiś czas i nie wiem co to może być. Może masę dodatkową od aku puścić? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|