|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Padaka regulatora |
Autor |
Wiadomość |
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 20-10-2009, 13:12 Padaka regulatora
|
|
|
Kolejne Tipo i kolejny problem z ładowaniem. Jadę sobie ładnie, aż tu nagle wszystko zgasło. Przypadek, że jechałem z góry i mogłem sobie pozwolić na to, żeby wjechać na pobliskie pobocze. Nic nie odpala, ruszam klemami - cisza. Skończyło się na pomocy drogowej, która odholowała mnie pod dom. Sprawa wygląda tak:
Alternator nie ładuje, albo ładuje czasami. Kontrolka ładowania nie świeci wcale, a kabel wzbudzenia dotknięty do masy powoduje jej świecenie, czyli jest ok. Kabel gruby czerwony też daje radę. Czy to regulator? Stary wygląda normalnie, ale ostatnio jak w starym Tipo zmieniałem to tamten też był taki"normalny" a nie banglał? Jak myślicie? Idę kupie nowy, ale boje się, że to nie to |
|
|
DARREK
Pomógł: 22 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 502 Skąd: Legnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 20-10-2009, 13:17
|
|
|
jeżeli to nie regulator.. to.. tak jak u mnie.. przebicie uzwojenia stojana na masę i dupa.. albo przewinięcię uzwojeń, albo kupno innego. Ja wybrałem to drugie, mniejsze koszty..
Daj znać jak zmienisz regulator..
Pozdro |
_________________ Tipo 2.0 8V '91 159.A6.046 DGT - odszedł...
Renault Espace IV 2.0 |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 20-10-2009, 15:09
|
|
|
DARREK, wymiana regulatora pomogła. Teraz mam idealne ładowanie |
|
|
DARREK
Pomógł: 22 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 502 Skąd: Legnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 20-10-2009, 21:21
|
|
|
mrk69 napisał/a: | DARREK, wymiana regulatora pomogła. Teraz mam idealne ładowanie |
no i git, wszystko powróciło do normy, no a co najważniejsze to nie duży koszt |
_________________ Tipo 2.0 8V '91 159.A6.046 DGT - odszedł...
Renault Espace IV 2.0 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|