|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z odpaleniem |
Autor |
Wiadomość |
solberg
witamy nowego
Wiek: 43 Dołączył: 11 Sty 2010 Posty: 9 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 11-01-2010, 18:12 Problem z odpaleniem
|
|
|
Witam jestem tu nowy i proszę o pomoc ! Gdy chcę odpalic moje tipo 1.4 to kręci jak szalony ale odpali dopiero po dodaniu gazu ale gdy pedał puszczam automatycznie gaśnie ! Dopiero jak auto się zagrzeje nie gaśnie ale bardzo słabo pracuję tak jakby chciał zgasnąc ! wymieniłem kopułkę i palec ale nic to nie dało ! proszę o pomoc ! Z góry dziękuję ! |
_________________ Dobre Tipo nie jest złe |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 11-01-2010, 18:33
|
|
|
solberg, sprawdź czy działa silnik krokowy. Czy wysuwa się ten bolec popychający przepustnicę. |
|
|
solberg
witamy nowego
|
Wysłany: 11-01-2010, 21:03
|
|
|
Dzięki jutro po pracy napewno to sprawdzę |
|
|
|
|
Carol
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 12-01-2010, 08:44
|
|
|
Pewnie to silnik krokowy możesz go wyjąć, rozebrać i przeczyścić może to pomóc. Napisz jeszcze czy jeździsz na LPG czy benzynie. No i napisz co to za silnik gaźnik czy wtrysk:) |
_________________ Fabbrica Italiana di Automobili Torino Tipo 1.4 i.e '93 motor: 160A1.046 |
|
|
|
|
solberg
witamy nowego
|
Wysłany: 12-01-2010, 15:55
|
|
|
Silnki 1.4 z jednopunktowym wtryskiem z gazownią Ale w tym przypadku to bez znaczenia bo i na benzynie i na gazie jest tak samo
** Dodano: 30-01-2010, 15:36 **
Czy może ktoś mi wytłumaczyc gdzie dokładnie znajduję się silniczek krokowy , jak wygląda i jak go wymontowac? Będę naprawdę wdzięczny !! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|