|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Komputer pokładowy... |
Autor |
Wiadomość |
dzejbi
Wiek: 44 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 310 Skąd: Łódź, Warszawa
Województwo: Łódzkie
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 11-12-2005, 18:16
|
|
|
Ardian, ja mam piecyk (czytaj wzmacniacz do glosnikow z tylu - dokladniej do subwoofera) + halogeny + elektryka szyb + oswietlenie dodatkowe srodka + elektryka lusterek + c. zamek i standardowy alternator daje rade... Wiec wydaje mi sie podobnie. A aku mam juz ~5lat i tez jeszcze nie padł. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
dzejbi
|
Wysłany: 11-12-2005, 21:50
|
|
|
miszko napisał/a: | A aku mam juz ~5lat i tez jeszcze nie padł. |
Nie bój, nie bój, padnie Ci... |
_________________ ZAMÓW KOSZULKĘ LUB KAMIZELKĘ ODBLASKOWĄ Z LOGO TTT
www.koszulki-klubowe.prv.pl
|
|
|
|
|
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 12-12-2005, 00:08
|
|
|
Ardian napisał/a: | Mam w mojej temperce silnik 1.6 na mono wtrysku alternator MM ale nie 770W tylko 1050W i to wszystko jest obciążone deską digital, elektryczne szyby * 4, lusterka, klimatronik, a najlepsze to że mam podgrzewane siedzenia takie dodatki jak oświetlenie tylnej kanapy, centralny zamek to u mnie też działa i nie mam problemu z zapotrzebowaniem na prąd albo się coś grzeje. Więc nie P*****l głupot że silnik 1.6 tego nie uciągnie. |
Najgorzej, jak ktoś się pojawia na forum jak kometa, narobi zamieszania i zniknie, zostawiając tylko kupę wrażenia po sobie, z przewagą kupy.
Proponuję kolegom spojrzeć jednak chociażby w swoje instrukcje do Tempry albo zassać tą ze stronki klubowej i zapoznać się blizej z podrozdziałem "Instalacja elektryczna". Wtedy może skończą się teksty o jednakowych alternatorach i akumulatorach we wszystkich silnikach Tempr i Tipo.
Kolega netsat raczyłby odpowiedzieć poza tym rzeczowo na moje ostatnie pytanie z poprzedniego postu, zamiast uprawiać tutaj "goebbelsówę". Nie odnosisz się do oficjalnych danych i faktów, tylko je pomijasz milczeniem, bo są niewygodne.
Poza tym raczcie zauważyć, że sam producent ograniczył montowanie komputerów do silników 1.8 i 2.0 z wyraźnego powodu. No ale niektórzy bawia się w badaczy poezji Mickiewicza - wiedzą wiecej na temat jego wierszy, niż on sam.
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
dzejbi
|
Wysłany: 12-12-2005, 00:14
|
|
|
Ale jaja
Wypowiedzi lepsze niż w offtopicu :dance: |
_________________ ZAMÓW KOSZULKĘ LUB KAMIZELKĘ ODBLASKOWĄ Z LOGO TTT
www.koszulki-klubowe.prv.pl
|
|
|
|
|
netsat
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 12-12-2005, 00:22
|
|
|
dzejbi napisał/a: | Ale jaja
Wypowiedzi lepsze niż w offtopicu :dance: |
Nio Sorry kolego Erewan ale Twoje wypowiedzi zrobily sie wylgarne
Ja biore konia i odjezdzam Winetou :-({|= |
_________________ Tempra 1.6 ie /LPG 1991 rok |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 12-12-2005, 00:26
|
|
|
Dajcie spokoj... w koncu niedlugo swieta i a raczej napewno ze dllluuggoo nie spotkamy T/T z takim bajerem |
|
|
|
|
Erewan
|
Wysłany: 12-12-2005, 00:29
|
|
|
netsat napisał/a: | Nio Sorry kolego Erewan ale Twoje wypowiedzi zrobily sie wylgarne |
Znaczy się w którym momencie one są "wulgarne"? Wiesz, widok niektórych twarzy na ulicy obraża moje uczucia religijne, ale nie robię z tego afery jak np. pan Cymański albo Giertych.
netsat napisał/a: | Ja biore konia i odjezdzam Winetou |
Jeśli nie chce Ci się zajrzeć do instrukcji nawet, to juz Twoja sprawa. Najłatwiej uciec od problemu, juz parę osób to ćwiczyło tutaj (żarcik) Miłej ucieczki zatem...
P.S. Mimo wszystko poelcam lekturę instrukcji obsługi autka do poduszki... |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 12-12-2005, 00:30
|
|
|
Cytat: | Mimo wszystko poelcam lekturę instrukcji obsługi autka do poduszki... |
Maniak T/T |
|
|
|
|
Erewan
|
Wysłany: 12-12-2005, 00:37
|
|
|
Wie Pan, Panie Prezesie, jak się niektórym nie chciało nawet po kupnie autka zajrzeć do instrukcji, a potem są "mądrzejsi od Mickiewicza", to mnie już ręce opadają... |
|
|
|
|
Ardian
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-12-2005, 02:23
|
|
|
Erewan
Ty tylko czytałeś instrukcję ale z zastosowaniem to masz problemy
. Wszystkie samochody z klimatyzacją posiadają alternator 90A - 11-diodowy niezależnie od typu silnika. |
|
|
|
|
netsat
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 12-12-2005, 08:52
|
|
|
Ardian napisał/a: | Erewan
Ty tylko czytałeś instrukcję ale z zastosowaniem to masz problemy
. Wszystkie samochody z klimatyzacją posiadają alternator 90A - 11-diodowy niezależnie od typu silnika. |
i chyba nie tylko
oj w tym stanie wojennym to rozne cuda wychodzily |
_________________ Tempra 1.6 ie /LPG 1991 rok |
|
|
|
|
Erewan
|
Wysłany: 12-12-2005, 19:04
|
|
|
Ardian napisał/a: | Wszystkie samochody z klimatyzacją posiadają alternator 90A - 11-diodowy niezależnie od typu silnika. |
DOKŁADNIE TAK! A dlczego? Bo normalny altek by nie wyrobił na klimę, co potwierdza moje słowa, a nie im zaprzecza... A co z tymi, które klimy nie mają, czyli jakieś 90% Tipo i Tempr? Mają przecież RÓŻNE akumulatory, czyż nie? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|