Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przekładka deski z obrotomierzem do Tipo 1.4 gaźnik HELP! :)
Autor Wiadomość
JAM_BELFEGOR 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 16-03-2010, 09:56   

Mosior napisał/a:
Ciągle mnie dręczy ta śrubka na końcu economizera...on coś pewnie reguluje. Wykręciłem ją z ciekawości a pod nią ...druga śrubka... zrobiłem test na sucho (zassałem powietrze przez wężyk i economizer ożył ale moje płuca stać tylko na 5 małych kresek zasięgu (1/4 całej skali) :sciana: niezłe więc kolektor podciśnienie musi dawać..ja pierdziu..
no to gratuluje właśnie zwaliłeś sobie ekonomizer, wszyscy ci piszą żebyś nie odkręcał, bo ta właśnie śruba ogranicza wysokie ciśnienie z silnika. Nawet jak ją wkręcisz będzie ci teraz głupoty pokazywał no chyba że wkręcisz ja dokładnie tak samo w co wątpię.
Mosior napisał/a:
niezłe więc kolektor podciśnienie musi dawać..ja pierdziu..
no niezłe dla przykładu tłok może sprężyć zawartość do 12 bar czyli prawie 12 atmosfer ty ustami nawet 0,5 atmosfery nie nadmuchasz :lalala:
     assistance   Moneta

Mosior 

Wysłany: 16-03-2010, 11:01   

to jest i tak zabawka - przecież to jest urządzenie orientacyjne a poza tym mamy trochę praktyki w grzebaniu przy rzeczach które robię pierwszy raz więc sobie zapisałem w jakim połozeniu była srubka :badgrin:

** Dodano: 16-03-2010, 18:11 **
no i Tipek dostał dzisiaj nową deskę. Służę radami Wszystkim, którzy będą przy tym grzebać bo nie było tak łatwo i musiałem "zrobić nad tym doktorat".

Deska miała zwarcie ścieżek (wywalało bezpiecznik od podświetlania deski) :sciana: i ponad 2 godziny szukałem miejsca zwarcia. Udało się, przy pomocy prostownika :badgrin:

Wszystko śmiga aż miło patrzeć. Ekonomizer też. Założyłem mocniejsze żarówki do oświetlenia zegarów i wygląda naprawdę nieźle 8)
     assistance

Andy59 

Wysłany: 29-05-2010, 17:26   

Wczoraj zaczołem i dzis skończyłem wymianę deski w tipku na taka z obrotomierzem . Miałem problemy z przciągnięciem kabla do obrotomierza , ale obrazek i szprycha rowerowa pomogły z deska miałem więcej problemów bo musiałem połączyc obudwę starej z bebechami nowej deski nie pazowały otwory do zegarka i licznika kilometrów , ale sie udało .
Nie działa wakuomert nie podłączałem nie potrzebny mi .
Nie działa zegarek pewnie popsuty ( przy okazji )
nie swieci kontrolka niby od ssania w dolnym rzedzie środkowa ( do przebolenia przy działajacym obrotomierzu )
Reszta sprawdzina z GPSm i kilometry i predkość wszystko działa jak na starej desce
Jestem zadowolony zaoszczedziłem kase na elektryku dzieki waszej pomocy i obrazkom .

WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKIM i bawimy sie dalej .

ml0dy_g0lab 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 01-05-2011, 14:47   

Witam, dziś zakładałem taki licznik. Wszystko było w porządku, testy przeszedł sprawnie, aż do momentu gdy... wskazówka prędkościomierza wystrzeliła w górę i spadła do zera. podjechałem na parking, wyciągam licznik i wszystko się wydaje być ok. Otwieram pokrywę silnika i patrze, że linka się jakby skręciła, wyszła z czarnej obwódki...

Linka nie jest droga, a nie wiecie co mogłoby się tam jeszcze zepsuć? czy tylko linka? :)

JAM_BELFEGOR 

Wysłany: 01-05-2011, 21:45   

ml0dy_g0lab, linka mnie też strzeliła. Kupujesz nową, wykręcasz i po sprawie. Mnie kosztował dwadzieścia prę złociszy, już dokładnie nie pamiętam.
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu