|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zaniżone wartości obrotomierza |
Autor |
Wiadomość |
Toba
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 13-05-2007, 23:41 Zaniżone wartości obrotomierza
|
|
|
Sprawa wygląda następująco. Mam Tempre 1,4 z licznikami analogowymi. W oryginalnej wersji nie było obrotomierza tylko zegarek. Postanowiłem kupić całą deskę z obrotomierzem. Wszystkie kości były już wyprowadzone ta do obrotomierza również (chyba w standardzie tak jest). Po podłączeniu wszystko działa prócz obrotomierza (po odpaleniu wskazówka w ogóle nie drgnęła, dopiero jak się mocniej przygazowało obrotomierz zaczął pokazywać jakieś wartość). Wszystko wygląda jak by było zaniżone o 2-3 tysiące obrotów. Poprzedni właściciel deski mówi że obrotomierz działał tak jak powinien. Sprawdzałem kabel podłączając inny bezpośrednio do cewki i tak samo się zachowywał, więc kabel taż jest dobry. Nie mam pojęcia co można z nim zrobić i dlaczego nieprawidłowo pokazuje? Bardzo proszę o pomoc.
** Dodano: 16-05-2007, 00:11 **
Sprawdziłem do jakich obrotów dochodzi.
Benzyna 4500 obrotów
LPG 6500 obrotów.
I co z tym można zrobić? Ma ktoś może tempre 1,4 z gazem i obrotomierzem? Jeśli tak to czy to normalne że są takie różnice w obrotach na benzynie i gazie? |
_________________ Tempra 1,4 93' |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|