Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Co to jest?
Autor Wiadomość
Jadodada 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 01-11-2005, 23:25   

Raku

To jest przekaźnik od sterowania elektrycznym podnośnikiem szyby prawej tylnej. Pod dłuższą kanapą masz przekaźnik od sterowania podnosnikiem szyby lewej tylnej. Przekaźniki wyłączają działanie podnośnika w skrajnych położeniach szyby lub w przypadku napotkania większego oporu przy ruchu szyby w innych położeniach nie powodując uszkodzenia przedmiotu znajdującego się w oknie i zapobiegają uszkodzeniu silnika podnośnika. Ich działanie jest słyszalne jeżeli szyby są zamknięte i naciśniesz na przycisk zamykania.

Centralka od ABS-u jest większa i wystaje z niej mały przekaźnik, a ustytuowana jest pośrodu tyłu pod częścią dłuższą kanapy. Jeżeli jest ABS to zapala się kontrolka ABS-u przy przekręceniu kluczyka na "MAR". Po zalogowaniu się centralki gaśnie i można uruchomić silnik.

srutra 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 02-11-2005, 08:48   

Jadodada napisał/a:
Raku

To jest przekaźnik od sterowania elektrycznym podnośnikiem szyby prawej tylnej. Pod dłuższą kanapą masz przekaźnik od sterowania podnosnikiem szyby lewej tylnej.
.

To jak wytłumaczysz fakt braku el.szyb tylnych, a fakt że takie coś posiadam?
Tak jak pisałem wcześniej wchodzą tam przewody od czujników drzwiowych.

Raku 

Wysłany: 02-11-2005, 13:41   

Też nie mam elekrycznych szyb z tyłu! :roll:
     Moneta

Jarek38 

Wysłany: 02-11-2005, 19:34   

Ja też nie mam elektrycznych szyb z tyłu. Poza tym mamy wszyscy po jednym takim "pudełeczku" a szyby są przeważnie z obu stron :lol:

temperówka 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 19-11-2005, 22:18   

Witam ja tez mam cos takiego u siebie tylko czarne nie czerwone i moje spostrzezenia sa takie ze z tego czegos zasilana jest lampka sufitowa z tylu ABSu nie mam ele z tylu też być może jest to przekaźnik od szyb elektrycznych tylnych bo jak wiemy wlosi klada cała instalacje np wisdzace wtyczki od halogenów przednich których nie mam a wtyczki sa....także ja stawiam na to mysle sobie ze to moze dzialac w podobny sposob jak szyby ele z przodu otwarte drzwi szyby bez stacyjki chodza i swieci sie lampka sufitowa I nie konieczne chyba jest stosowanie pozatym szyby ele z przodu sa sterowane u mnie jednym przekażnikiem więc wydaje mi sie prawdopodobne. Sprawdzic mozna w jeden sposob odłaczyc ++ i sprawdzic czy szyby ele z tylu chodza..jeżeli sie ma...

pozdro TEMPeRówKA

Jadodada 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 20-11-2005, 00:40   Przekaźniki

Przepraszam wszystkich, którzy przeczytali moją pochopną wypowiedź w tym temacie.
W moim przekonaniu są to nadal styczniki, które obsługują tylko podnośniki szyb.
Jeżeli w wyposażeniu są tylko przednie szyby elektryczne to wtedy będzie to jedno pudełko obsługujące lewą i prawą szybę. Jeżeli występują problemy z sterowaniem to należy przy tym pudełku sprawdzić połączenia. Przewody od silników podnośników i paneli sterowania na drzwiach są bezposrednio przyłączone do tego stycznika.

nemezis336 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 31-05-2007, 21:40   

jak bym był wcześnmiej to bym napisał, u mnie miałem problem z oświelteniem wnetrza, czasem świeciło a czasme nie , raz to zobaczylem i zaglądnąłem a tam wtyczka nie była dopięta, wepnąłem ją i spokój, czyli sie to jest od oświeltenia wnętza, jak se drzwi otworzysz rto sie zaświeci, stąd te kabelki

Odpowiedz do tematu