|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Deska Digital |
Autor |
Wiadomość |
D@wIdS

Pomógł: 6 razy Wiek: 33 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 01-08-2012, 14:02
|
|
|
Ok, czyli mam odpowiedź, dzięki |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
 |
|
|
|
 |
Lasgo07

Pomógł: 7 razy Wiek: 36 Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 1802 Skąd: Pułtusk
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-08-2012, 14:48
|
|
|
Ok wracając do mojego tematu, przyszła mi już paczka wraz z całym Digitalem oraz wiązką od silnika. Pierwsze pytanie jakie mam do Was to czy kostka od checka zasila też inne wskaźniki na desce ? czy samego checka ? prosiłbym o jakiś schemacik deski Digital ponieważ wkrótce zabieram się za montaż. |
_________________ FIAT COUPE 2,0 16V 139KM |
|
|
|
 |
krzysiek82

Pomógł: 12 razy Wiek: 42 Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 237 Skąd: Mikołów
Województwo: Śląskie
|
|
|
|
 |
Lasgo07

|
Wysłany: 01-08-2012, 14:56
|
|
|
krzysiek82, ciężko. Nie ma po polsku takiego schematu ? |
|
|
|
 |
D@wIdS

Pomógł: 6 razy Wiek: 33 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
|
Wysłany: 01-08-2012, 15:04
|
|
|
Lasgo07 napisał/a: | kostka od checka zasila też inne wskaźniki na desce |
Nie, samego checka i jego podświetlenie. Ja mam ją wypiętą i wszystko inne działa. Myślę że nie ma znaczenia czy analog czy digital |
 |
|
|
|
 |
Lasgo07

|
Wysłany: 01-08-2012, 15:20
|
|
|
D@wIdS, ok jeden problem z głowy. Teraz chciałbym znaleźć jakiś schemat po polsku z opisem kolorów kabli od kostek. Proszę o pomoc w szukaniu. Jak coś macie to podsyłać
Interesuje mnie głównie schemat podpięcia impulsatora od skrzyni. Jakie kolory kabli od niego itd... |
|
|
|
 |
shagger78

Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
|
Wysłany: 01-08-2012, 22:39
|
|
|
Lasgo07, szkoda ze wczesniej nie zakladales jak jeszcze mialem tipo 2.0 DGT.Mialbys wzor na zywo
Kiedys kombinowalem z impulsatorami w tipo(w obecnym tez zalozylem impulsator od poldka mimo ze to analog deska)Obejrzyj dokladnie impulsator.Na moim oryginalnym od tipo bardzo malymi ikonami byly zaznaczone piny tzn.,,+'' ,,-'' i ,,S".Na plus i minus dajesz zasilanie po stacyjce a w ,,s"masz impulsy ktore zlicza licznik.Pozostaje tylko znalezc do ktorego pina w desce sie podlaczyc |
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER |
|
|
|
 |
Lasgo07

|
Wysłany: 07-08-2012, 21:50
|
|
|
shagger78, oooo super. Dzięki za poradę. Wezmę to pod uwagę. A poza tym impulsator mam oryginalny i oznaczenia na pewno jakieś tam będą.
EDIT:
Panie i panowie dnia dzisiejszego zawitała w moim Tipo deska digital podłączenie jej zajęło mi 2 godzinki z przerwami na fajka.
Nie wiem dlaczego każdy pisał że to gra nie warta świeczki. Montaż jest naprawdę prosty jak ktoś zna wszystkie kolory aby podpiąć kabelki
Z impulsatorem też nie miałem żadnych problemów. Poradziłem sobie bez żadnych schematów. Porównałem sobie kostki ze starej deski oraz z digitala. Kable są identyczne, tylko inaczej poupinane i rzecz jasna inne kostki. Obciąłem stare kostki i kolorami dopasowałem kable do kostek z digitala. Wszystko działa. Deska sama w sobie świetna. Bajer niesamowity.
Jedyną rzeczą którą mi została do podłączenie to ekonomizer. Miałem to podłączać ale zrobiło się już ciemno. Zostawię to na inny dzionek.
Fotki wrzucę jak tylko uda mi się zrzucić z tel. bo aktualnie mam z tym problem. Jak macie jakieś pytania to śmiało pisać. |
|
|
|
 |
Tomasz@20@KSU

Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 108 Skąd: Stryszawa/B-B
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-08-2012, 10:25
|
|
|
Lasgo07 napisał/a: | shagger78, oooo super. Dzięki za poradę. Wezmę to pod uwagę. A poza tym impulsator mam oryginalny i oznaczenia na pewno jakieś tam będą.
EDIT:
Panie i panowie dnia dzisiejszego zawitała w moim Tipo deska digital podłączenie jej zajęło mi 2 godzinki z przerwami na fajka.
Nie wiem dlaczego każdy pisał że to gra nie warta świeczki. Montaż jest naprawdę prosty jak ktoś zna wszystkie kolory aby podpiąć kabelki
Z impulsatorem też nie miałem żadnych problemów. Poradziłem sobie bez żadnych schematów. Porównałem sobie kostki ze starej deski oraz z digitala. Kable są identyczne, tylko inaczej poupinane i rzecz jasna inne kostki. Obciąłem stare kostki i kolorami dopasowałem kable do kostek z digitala. Wszystko działa. Deska sama w sobie świetna. Bajer niesamowity.
Jedyną rzeczą którą mi została do podłączenie to ekonomizer. Miałem to podłączać ale zrobiło się już ciemno. Zostawię to na inny dzionek.
Fotki wrzucę jak tylko uda mi się zrzucić z tel. bo aktualnie mam z tym problem. Jak macie jakieś pytania to śmiało pisać. |
Czekam na fotki, miło by było zobaczyć swój licznik działający choćby w innym autku, skoro moje już skończyło swój żywot |
_________________ TIPO pojechało 20 grudnia na żyletki Wspomnijcie go gdy będziecie się golić... ;-) |
|
|
|
 |
D@wIdS

|
Wysłany: 11-08-2012, 17:03
|
|
|
Tomasz@20@KSU, odłożyłeś te części o które kiedyś prosiłem? |
 |
|
|
|
 |
Lasgo07

|
Wysłany: 11-08-2012, 22:08
|
|
|
Tomasz@20@KSU, o to fotki twojego Digitala zamontowanego u mnie
 |
|
|
|
 |
Tomasz@20@KSU

Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 108 Skąd: Stryszawa/B-B
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 14-08-2012, 13:53
|
|
|
Miło to zobaczyć i poczuć satysfakcję że te kilkanaście nocek poświęconych w garażu na rozbieranie auta nie poszło na marne Nawet chyba mój przebieg o ile się nie mylę
Udało Ci się podłączyć tego eco i check? W sumie pierdółka ale byłby już w 100% funkcjonalny
D@wIdS, możesz mi przypomnieć na PW co to dokładnie było, bo przepadł mi plik z listą rzeczy a z pamięci to nie potrafię do końca sb przypomnieć :/ |
_________________ TIPO pojechało 20 grudnia na żyletki Wspomnijcie go gdy będziecie się golić... ;-) |
|
|
|
 |
Lasgo07

|
Wysłany: 15-08-2012, 18:07
|
|
|
Tomasz@20@KSU, Chcecka nie podłącze bo nie mam skrzynki bezpieczników odpowiedniej. Poza tym nie zdałby egzaminu u mnie ponieważ wszędzie mam pozakładane diodówki i cały czas by miał choinkę na czerwono |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|