|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Konektory, złącza, wtyczki i wszystko co do kabelków |
Autor |
Wiadomość |
kajuja
Pomógł: 2 razy Wiek: 76 Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 82 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-05-2008, 18:14 Konektory, złącza, wtyczki i wszystko co do kabelków
|
|
|
Witajcie
Za fartowną poradą ze sklepu z częściami trafiłem do firmy, która ma dosłownie wszystkie elementy osprzętu instalacji elektrycznej, które zwykle przestają kontaktować i przez które się wściekamy na nasze fiaty. Firma jest w Warszawie na Okęciu (dokładnie Raszyn ul. Partyzantów 57) ale prowadzi również sprzedaż wysyłkową.
Chciałem załączyć ich katalog (niestety o ceny trzeba się już dopytać telefonicznie, bo sprzedaży internetowej na swojej stronie www.konektor.net jeszcze nie uruchomili), ale ma niestety 2,2MB i się nie mieści, ale z ich strony każdy może go sobie ściągnąć.
Mam nadzieję, że ta informacja będzie dla wielu użyteczna.
Ja na przykład nabyłem nowe gniazda do przekaźników, które są w komorze silnika i niebawem będę je instalował.
Poradźcie proszę czym pokryć styki, żeby już więcej nie śniedziały i nie bały się mrozu ani soli??? Ostatnio popularny jest "miedziany" smar - czy to się nada???
Pozdrawiam
kajuja |
_________________ Kazimierz, Ford Fusion 1.4 TDCI |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 07-05-2008, 19:02
|
|
|
kajuja napisał/a: | "miedziany" smar |
a przypadkiem nie wazelina techniczna? |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
kajuja
|
Wysłany: 07-05-2008, 19:26
|
|
|
konikks
Ja wcale nie jestem przekonany czy ten "miedziany" z wyglądu smar to taka rewelacja, ale oststnio po wizytach w warsztacie mam tym spryskane i zaciski akumulatora i "zawiasy" drążków do mechanizmu zmiany biegów - no dosłownie jakby to był idealny smar na wszystko - no to sobie pomyślałem może byłby i doskonały do zapewnienia ochrony styków.
Ale tak jak i zwykłej aspiryny nie ma czym zastąpić tak i z wazeliną techniczną - jestem bliski jej zastosowaniu, zastanawiam się tylko jeszcze nad jakimś smarem silikonowym - może ktoś zna coś godnego polecenia??
Jak nie to zostanę wazeliniarzem (technicznym).
Pozdrowienia
kajuja |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 07-05-2008, 20:13
|
|
|
kajuja, smar miedziany to dobry wynalazek, ale jak wszystkiego innego nie należy go nadużywać
jak miałem praktykę w daewoo, to jeden z elektromechaników używał czegoś jakby folia w sprayu (lub przezroczysty silikon), po wyczyszczeniu styków i zapięciu kostek psikał tym z zewnątrz i w dotyku było to jakby ktoś cieniutką folią owinął. |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
kajuja
|
Wysłany: 07-05-2008, 22:17
|
|
|
Witam
Dla ułatwienia sobie życia wybrałem z katalogu konektorów pozycje, które mi w tipo mogą się nadać i wstawiłem do dokumentu worda, co go poniżej zamieszczam - może się komuś przyda.
http://www.tempra.org/uploads/Konektory.doc
pozdrawiam
kajuja |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 07-05-2008, 22:20
|
|
|
kajuja tu mnie poratowałeś
szukalem jednej wtyki i już wiem gdzie ją znajdę a u mnie w okolicy ciężko z takimi fantami |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
kajuja
|
Wysłany: 08-05-2008, 15:36
|
|
|
akj3
No to się po prostu bardzo cieszę, że jest pożytek.
Pozdrówka
kajuja |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|