Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Swieci sie kontrolka ladowania akumulatora,,,
Autor Wiadomość
Tomasz 

Wysłany: 10-03-2005, 22:34   Swieci sie kontrolka ladowania akumulatora,,,

Witam serdecznie!!Mam problem...mianowicie od juz dluzszego czasu mam swiecaca sie czasami slabiej, czasami mocniej kontrolke ladowanmia akumulatora...Nie wiem co to moze byc...Zauwazylem tez ostatnio ze jak wlacze swiatla mijania to lekko mi sie :? swieci kontrolka dlugich,o co chodzi?? :?

Hemi 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 10-03-2005, 22:41   

Co do świecenia kontrolki długich przy włączonych światłach mijania: też miałem taki problem, tylko u mnie dodatkowo przygasało lewe światło mijania... co się okazało - kostka była uszkodzona, a dokładnie plastik trzymający górny konektor żarówki. Wymieniłem kostkę i wszystkie 3 konektory
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V
     Moneta

wesol

Wysłany: 10-03-2005, 23:57   

Dokładnie powodem świecącej się żarówki swiateł długich jest wypalona kostka reflektora, zakup nową kostkę i solidnie zaciśniej w niej przewody świateł.
Jak pali się lampa ładowania a ładowanie masz ok tj 14,45 V , to powodem jest przepalona dioda wzbudzenia. Teoretycznie nie ma to wpływu na ładowanie, ale jak Ci polecą następne to już będzie problem. Elektryk za wymianą diód nie powiniem wziąśc więcej jak 30 zł.

Tomasz 

Wysłany: 11-03-2005, 00:11   

Dzieki chlopaki za pomoc...macie racje,kostka jest przypalona,lewa lampa przygasa...Mam jeszcze tylko jedno pytanie,gdzie moge kupic takie kostki??

Hemi 

Wysłany: 11-03-2005, 00:15   

to są standardowe kostki... każdy nawet słabo zaopatrzony sklep motoryzacyjny... koszt w granicach 1zł
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V
     Moneta

RADZIO 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 13-03-2005, 18:14   

I jeszcze jedno kostka swoją drogą musisz ja kupic i wymienic ale sprawdz jeszcze zarówke czy nie ma nadpalonej koncówki bo jesli ma to nowa kostka nie posłuzy ci długo,wiec jakby co to zmien tez zarówke.Ja zmieniałem kostki trzy razy zanim doszedłem ze to przez zarówke sie tak dzieje.

Radzio_wawa 

Wysłany: 16-03-2005, 01:06   

Sugeruję, abyś jednak odwiedził warsztat elektryczny - niech zobaczą ten alternator.

Sklep Czarodziejski... http://www.fraida.pl
     Moneta

Tomasz 

Wysłany: 16-03-2005, 19:48   

Alernator jest Ok,co z tego, ze mam 1100 obrotow jak zapale swiatla mijania i mam 800,chyba troche za malo-chodzi mi oczywiscie o sytuacje przy rozgrzanym silniku...

kamil 1,6 
witamy nowego

Wysłany: 01-01-2008, 22:15   

tez mam taki problem ze pali mi sie leciutko kontrolka ladowania alternator dziala niema problemu z odpaleniem samochodu a sie swieci co moze byc

ubek 

Województwo: Other
Wysłany: 01-01-2008, 22:43   

Ślizgajacy pasek, regulator napięcia, szczotki etc. Jak dodasz gazu to kontrolka gaśnie?
To jest jedna z ważniejeszych spraw, ja na początku użytkowania swojej Włoszki też miałem ten problem, i stwierdziła że nie pojedzie bez prądu. Altek nie łądował i akus padł. Miałem regulator do wymiany.

Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku

www.tomekmichalik.pl
     Moneta

kamil 1,6 
witamy nowego

Wysłany: 01-01-2008, 23:05   

wlanie wszystko sprawdzilem pasek wymienilem pierwszy dzien po swietach silnik odpala bez problemu i ladowanie jest dobre kontrolka sie sieci bardzo slabo moze byc tak ze gdzies jest zwarcie bo zauwazylem ze jak mam sanie wlaczone i wyjme kluczyk ze stacyjki i otworze drzwi to sie zapala kontrolka od sania

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 01-01-2008, 23:19   

mierzyłeś dokładnie ładowanie czy wydaje Ci się że masz ładowanie? no i czy przygasa czasem kontrolka? bo może coś padać faktycznie.... jak jest jak dodasz mocno gazu, jak jest jak jest ciepło/zimno, jakie różnice, jaki masz stan kabli do alternatora, czy coś gdzieś nie jest do D, jaki masz stan przyłączy masy jak np to pod akumulatorem... pooglądaj dokładnie wszystko ale najpierw _poszukaj_ na forum o alternatorze, kontrolka ładowania, bo masz masę postów i wskazówek... im więcej wg nich sam znajdziesz tym łatwiej Ci pomóc, bo może to tylko pierdoła a możepada Ci coś...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

kamil 1,6 
witamy nowego

Wysłany: 01-01-2008, 23:31   

poszukam jak nieda rady bede musial zaprowadzic do elektryka

Odpowiedz do tematu