|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Tempra] Elektryka - proszę o wyjaśnienie |
Autor |
Wiadomość |
przybylas
witamy nowego
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 09-01-2008, 21:36 [Tempra] Elektryka - proszę o wyjaśnienie
|
|
|
Witam serdecznie.
Mam pewien dylemat, który mnie powiedzmy że meczy. Moja Tempra 1,6 94'r nie wiem jakie oznaczenie wersji.
Deska analog z obrotomierzem i zegarkiem cyfrowym.
Na błotniku mam naklejkę LIBERTY - może to wersja wyposażenie, nie wiem.
Klimatronik, skóra na gałce biegów i kierownicy. Fabryczne alufelgi Fiata, halogeny, elektryczne szyby na przód. W środku plastikowa imitacja drewna. Czyli podsumowując całkiem bogata wersja.
Teraz moje pytanie.
1) Jak to jest, że nie mam elektrycznych lusterek, chociaż są w koloże nadwozia?
Czy można mając lusterka elektryczne z innego auta, inny kolor zrobić tak aby z dwóch jedno i elektryczne w kolorze?
2) Jak to jest, że nie mam podświetlenia w schowku?
Czy trudno takie zamontować mając lampkę i włącznik od innej Tempry?
3) Czy prawdą jest , że moge mieć zegarek cyfrowy bez możliwości wymiany samej żaróweczki?
4) Ile jest żarówek podświetlających zegary od góry(mój mechanik mówi że 2, ja nie rozbierałem jeszcze, ale coś mi sie nie zgadza z tym co jest pisane na forum).
5) Czy włacznik halogenów (po lewej stronie od licznika) jest też podświetlany, bo mi sie nie świeci?
Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
maciekt8
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 12 Wrz 2005 Posty: 165 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 09-01-2008, 21:48
|
|
|
Witam serdecznie.
3 - ciężko powiedzieć u mnie świeci u mojego ojca niestety nie. Napewno żarówka nie jest dostępna ot tak jak od podświetlenia np zegarów, ale mi sie wydaje że powinna być wymienna.
4 - żarówki są 3. W oprawkach, można wymienić same żarówki no chyba że można kupić z oprawką.
Co ro reszty pytań to się nie wypowiem bo nie mam wiedzy, ale jeśli chodzi o podświetlenie schowka to też jestem ciekawy.
Pozdrawiam |
_________________ F/I/A/T Tempra 1.6ie 159A3.048 |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 09-01-2008, 22:01
|
|
|
przybylas napisał/a: | Jak to jest, że nie mam elektrycznych lusterek, chociaż są w koloże nadwozia? |
Były lakierowane i nie i to bez różnicy czy elektryka czy nie
przybylas napisał/a: | Czy trudno takie zamontować mając lampkę i włącznik od innej Tempry?
|
Nie wszystkie TT miały podświetlany schowek, Przeszczep zrobisz bez problemu.
przybylas napisał/a: | Czy prawdą jest , że moge mieć zegarek cyfrowy bez możliwości wymiany samej żaróweczki? |
Napewno da sie wymienić.
przybylas napisał/a: | Ile jest żarówek podświetlających zegary od góry |
Nie wiem jak w temperce ale w tipo sa dwie. (u ciebie moga byc trzy)
przybylas napisał/a: | Czy włacznik halogenów (po lewej stronie od licznika) jest też podświetlany, bo mi sie nie świeci?
|
W tipo jest po prawej i jest podswietlany choc czsto sie pali zaróweczka. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 10-01-2008, 12:21
|
|
|
Przeszczep elektrycznych lusterek też jest do zrobienia.
Nie ma praktycznie żadnych przekaźników czy sterowników. Zwykły kierunkowy dżojstik, kable, zasilanie i bezpiecznik. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
przybylas
witamy nowego
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 10-01-2008, 15:21
|
|
|
Rozumiem, że założenie elektrycznych lusterek to pikuś. Ale czy da się przelożyć środek z elektrycznego do obudowy z manualnego? |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 10-01-2008, 15:34
|
|
|
przybylas,
Raczej nie. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
wojtula
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 04-12-2008, 03:49
|
|
|
Witam
Jak zdejmiesz tablicę /zestaw/ od tyłu dojdziesz do żarówki zegara ciężko co prawda ale wymienić można
Pozdrawiam |
_________________ wojtek stary
Fiat Tempra SW 93 1,6+LPG |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|