|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
W sumie dwa mało poważne problemy!!! |
Autor |
Wiadomość |
lapson88
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 27-11-2009, 09:46 W sumie dwa mało poważne problemy!!!
|
|
|
A więc chodzi o to że sterownik od szyb ele. kierowcy nie działa kiedy są włączone światła. Drugi zaś dotyczy wycieraczek. Mianowicie w każdym położeniu manetki działają na najwyższym biegu. Czasem załapią normalnie ale tylko na chwilę, a po urzyciu spryskiwaczy nie chcą sie wyłączyć prze następne 10 min. Proszę o pomoc!! |
|
|
|
|
Janosh
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-11-2009, 13:45
|
|
|
Ja mam to samo z szybami przy włączonych światłach od strony kierowcy, ale jeszcze nie próbowałem nic z tym zrobić. Jak coś będę wiedział to dam znać. |
|
|
|
|
lapson88
|
Wysłany: 27-11-2009, 14:41
|
|
|
Najgorsze jest to że byłem u elektryka samochodowego i on też zrobił oczy. Dzięki za zainteresowanie i czekam na jakieś info! |
|
|
|
|
DARREK
Pomógł: 22 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 502 Skąd: Legnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 27-11-2009, 14:44
|
|
|
może nie masz styku lub zware w manetce od wycieraczek... odnośnie świateł i szyb, to ciekawe... a u pasażera normalnie dziala? |
_________________ Tipo 2.0 8V '91 159.A6.046 DGT - odszedł...
Renault Espace IV 2.0 |
|
|
|
|
lapson88
|
Wysłany: 27-11-2009, 14:54
|
|
|
Wszystko normalnie działa od strony pasażera. A propos wycieraczek to dzisiaj wracając z pracy znowu zaczeły wariować i przycisnolem manetkę w stronę kierownicy i zaczeły działać normalnie a po odpuszczeniu znowu świrują więc muszę rozebrać i sprawdzić. |
|
|
|
|
Rajek
Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 27-11-2009, 18:28
|
|
|
Co do sterownika szybek to dochodzi do niego połączenie z światłami ( do podświetlenia), może tam gdzieś ucieka Ci masa. Na forum była kiedyś taka wzmianka że po zmianie skrzynki bezpieczników na tą z check panelem tak właśnie wycieraczki działały. Ostatnio ja na taką zmieniłem i wycieraczki chodziły normalnie ale po ok tygodniu zwariowały i nawet teraz nie chcą się wyłączyć. Akurat nie mam sił by zajrzeć pod auto ale te wszystkie problemy skupiają się głównie przy skrzynce z bezpiecznikami i tam też polecam Ci zajrzeć, może to jakaś błachostka |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|