Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-05-2012, 21:00 Jak długa ma byc tylna wicieraczka w tipo ?
Jak w temacie. Mam już ramię takie jak Bóg przykazał i teraz chce
dokupic płaską wycieraczkę na tył. Ale z racji że od początku
posiadania auta mam nie oryginalne ramie i pióro więc nie wiem ile ma
tylne piórko miec proszę o konkretne odpowiedzi
Bo jak umieścisz w dziale OT to szybciej ktoś to zauważy i odpisze. Taaak, to brzmi logicznie. I jeszcze jak ktoś będzie miał podobny problem, to szukając w odpowiednim dziale znacznie szybciej dotrze to tego tematu, którego umieściłeś w złym dziale. To bardzo mądrze ze strony kogoś kto sam aspirował na stanowisko moderatora a nie wie tak podstawowych rzeczy i jeszcze się wykłóca.
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA
Nie, nie będzie za długa, za to będzie dokładnie wycierać praktycznie cała szybę. zmierz sobie ramię wycieraczki i szybę i sam zobaczysz. Wyjdzie Ci, że najlepsze będzie właśnie 440-450. Oczywiście jak kupisz trochę krótszą, to nic się nie stanie.
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA
Ostatnio zmieniałem u siebie i wchodzi tylko i wyłącznie 40 cm, ponieważ jak ktoś ma lotkę z tyłu na klapie wycieraczka dłuższa zatrzyma się bo lotka przeszkadza. Spraktykowane i pewne i nie pisać bzdur że większa wejdzie.
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 12-05-2012, 07:32
Ustaw ramie pionowo do gory i zmierz miarka,(od mocowania piora w gore w strone uszczelki tak by sie miescila-pozniej wynik x2 i juz wiesz dokladnie)bo w tym polozeniu ma najblizej do uszczelki szyby a takze lotki.
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 14-05-2012, 09:22
Świstak, Jelcyn, obalam Waszą teorie. Nie zmieści się tam nawet 40cm gdyż będzie łapac o spojler. Jest tak jak pisze Lasgo07, ma byc 38cm. Dziś taką zamontowałem i macie filmik żeby Wam udowodnic
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 17-05-2012, 09:55
Jak ją obniżysz na frezie to wtedy z drugiej strony będzie wychodziła za uszczelkę, bo już teraz prawie jej dotyka. Prawidłowe miejsce jej zatrzymania widoczne jest na szybie za sprawą tych pasków podgrzewających. Masz tam taki prostokącik zaraz przy uszczelce i w nim właśnie powinna się mieścić wycieraczka Nie masz czasem luzu?
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 17-05-2012, 10:11
Nie chodzi mi o luz na frezie tylko luz powiedzmy tak jak wycieraczka pracuje. Ja tak miałem z przodu że miała taki pewien luźny zakres ale trochę pogrzebałem w mechanizmie i jest już git :p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.