|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wymiana silniczka szyberdachu |
Autor |
Wiadomość |
garik
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 19-05-2008, 09:11 wymiana silniczka szyberdachu
|
|
|
witam!-czy ktoś może powiedzieć mi, jak szybko i sprawnie wymienić silniczek szyberdachu w Temprze?(jak sądzę w Tipo ten proces jest identyczny, prawda?); naprawdę będę wdzięczny za opis tego, co należy zrobić, by cała operacja przebiegła"bezboleśnie". Pozdrawiam wszystkich Klubowiczów! |
_________________ garik
Fiat Tempra ' 92 1.6 i.e.cat. benz/gaz |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 19-05-2008, 15:37
|
|
|
garik, odkręcasz panel górny - jest bodajże ja 4-5 śróbkach. Potem odkręcasz silniczek - jest na 3 lub 4 sróbkach i spokojnie możesz wyciągnąć.
Lecz zanim kupisz nowy silniczek najpierw sprawdz stary, możliwe że działa tylko nie dostaje napięcia. W moim przypadku tak było, wystarczyło pociągnąć nowy kabel zasilający, dać bezpiecznik i szyber już od września działa bez problemów. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
garik
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 19-05-2008, 16:58
|
|
|
ubek dzięki za info!-co prawda przymierzam się do tego całego zagadnienia dopiero w pon.26.05(wiadomo: praca i długi weekend)ale dobrze wcześniej wiedzieć co i jak. Moją Temprę kupiłem niedawno od kolegi z pracy i to jest jego wersja z tym walniętym silniczkiem. Oczywiście sprawdzę sprawę napięcia, ale jakby wersja kolesia się sprawdziła nie ma problemu, bo właśnie dzisiaj dostałem od brata(też posiadacz Tempry, ale nie klubowicz)kompletny elektryczny szyber z Tipo-w Temprze raczej jst identyczny, prawda? |
_________________ garik
Fiat Tempra ' 92 1.6 i.e.cat. benz/gaz |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 19-05-2008, 17:10
|
|
|
garik napisał/a: | Tipo-w Temprze raczej jst identyczny, prawda? |
Dokłądnie, sa takie same. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|