|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
zamarzajace zamki |
Autor |
Wiadomość |
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 02-12-2010, 13:14 zamarzajace zamki
|
|
|
panowie mam pewien problem zamarzaja mi wszytkie zamki w drzwiach jest problem o otwrzeniem samochodu ale to nie jest jeszcze duzy problem ... bo problem jest go pozniej zamknac zamki wogole nie trzymaja drzwi co moge zrobic bo troszke bida jak stoi godzine i pracuje zeby sie rozgrzały i mozna było je zamknac a nie bede pod szkola pilnował go godzine :/ |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
pisario
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 933 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 02-12-2010, 13:21
|
|
|
Kolego uzyj opcji szukaj na przyszlosc. Sam zakladalem taki temat kilka dni temu. A wiec ja poradzilem sobie nastepujaco.
Uszczelki smarujesz jakims srodkiem do uszczelek, nawet taka wazelina techniczna jest ok (nie przymarzaja)
zamki prysnalem wd40 a potem smarem miedziowym w miejscach w ktorych moga przymarznac. Od tego czasu nie mam z tym zadnych problemow.
Rozwiazanie bardziej radykalne: Jezeli zamarza CI tak ze nie mozesz wlozyc kluczyka, to posmaruj w/w wazelina kluczyk (delikatnie) i wloz do zamka. potem bedzie ok. Od jakis 3-4 dni tak mam. -15 na zewnatrz drzwi otwieraja sie jak w lato |
_________________ A pamietasz jak mowiles ze nigdy nie kupisz...
PEUGEOT??? |
|
|
|
|
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-12-2010, 13:56
|
|
|
albert1991, może też pada Ci mechanizm zamka, sam tak miałem, i akurat zaczęło się w zmię, kluczyka się nie dało przekręcić, by zamknąć auto nie pamiętam jak to było od środka, ale chyba też była lipa. Wiem, że coś tam się blokowało i lipa.
Ale co do zamków i uszczelek polecam olej silikonowy. Otwórz drzwi, rozkręć tapicerkę i wypsikaj cały zamek, jak kolega pisał wyżej możesz najpierw WD40 by pozbyć się wody, potem weź olej silikonowy lub inny środek i wypsikaj dobrze. U mnie pomogło |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 02-12-2010, 14:05
|
|
|
VEndriuV, ja wkładek wcale nie urzywam otwieram z pilota |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
pisario
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 933 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 02-12-2010, 14:06
|
|
|
No to zrob dokladnie tak jak powiedzialem tez otwieram zdalnie |
_________________ A pamietasz jak mowiles ze nigdy nie kupisz...
PEUGEOT??? |
|
|
|
|
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-12-2010, 17:04
|
|
|
no to tylko nasmaruj też mam teraz z pilota, i nie chciał otwierać, posmarowałem i juz działa widocznie siłowniki troche za słabe juz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|