|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Samowlaczajacy i wylaczajacy sie alarm :-) |
Autor |
Wiadomość |
Mucha
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 15-02-2006, 21:31 Samowlaczajacy i wylaczajacy sie alarm :-)
|
|
|
Witam.
Mam problem typu SZOK ALARMU
Podchodze rano do samochodu i wylaczam alarmik jest ok. Wlaczam silnik jade pare metrow o on sie wlacza(mryganie awaryjnymi + zamkniecie cz) wylaczam go i za pare sekund dzieje sie to samo. Czasami wlacza sie gdy wjade w jakas dziure to wtedy odrazu sie wlacza. Poprostu sam sie zamyka i sam sie otwiera co najbardziej mnie denerwuje ze mrygaja swiatla awaryjne co moze byc nie bezpieczne dla ruchu np: zmieniajac pas. Jaka moze byc przyczyna samowlaczjacego i samowylaczajacego sie alarmu + cz.
Mam alarm firmy SILICON i cz chyba tez.
Prosze o rady co z tym fantem mozna zrobic.
Dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam. |
|
|
bronek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2005 Posty: 284 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-02-2006, 22:01
|
|
|
IMHO:
1) Wilgoć - sprawdź połączenia/styki/wtyczki.
2) Urwał Ci się któryś z kabli od czujnika (np. od włącznika antynapadu) i zwiera Ci się do masy. |
|
|
|
|
Adam1971
Pomógł: 1 raz Wiek: 53 Dołączył: 04 Lip 2005 Posty: 178 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 16-02-2006, 14:12
|
|
|
A wlacza ci sie alarm tylko po odpaleniu czy bez odpalenia tez.
Ja tak mialem alarm scorpion po wylaczeniu alarmu za jakis czas sam sie uzbrajal. Jak sie okazalo to czujnik drzwiowy od kierowcy byl walniety i po otwarciu drzwi nie rozbrajal alarmu. Po prostu nie dawal masy. Alarm wtedy uwazal to za przypadkowe wylaczenie z pilota i po 10 sekundach go wlaczal. I wtedy podczas jazdy wlaczala sie syrena i swiatla. Sprobuj otworzyc inne drzwi niz od kierowcy i zobaczysz wtedy co bedzie |
_________________ Tempra 1,6 93 r. gaźnik |
|
|
|
|
Mucha
|
Wysłany: 16-02-2006, 17:11
|
|
|
Bez odpalenia tez wlacza sie sam |
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 17-02-2006, 19:50
|
|
|
Te alarmy takie są. Jak się zrypią to odbiorą trochę zdrowia.
J bym posprawdzał czujniki drzwi i klapy (zwłaszcza) możesz je odpiąć na chwilę.
Potem zasilanie.
Potem syrenę jeśli jest z podtrzymaniem.
PS: A tak jako ciekawostkę to:
W tamtym tygodniu klient przyprowadził mi paska kombi właśnie z takim samym objawem. I z takim samym alarmem. Straciłem na złoma 2 dni. Bez reguły stoi auto na chali raz się włancza taz nie. I co było????
Nieuwierzycie....
Czujnik załanczania wentylatora chłodnicy. Iskrzył i był nadtopiony a izolator po nadpaleniu to tak jak przewodnik.
Sam w to niebardzo chciałem uwierzyć ale dziś był właśnie ten koleś aby potwierdzić że wszystko ok.
Morał:
Z elektroniką NIE za pan brat |
|
|
|
|
bronek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2005 Posty: 284 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-02-2006, 20:06
|
|
|
dziura.arek, o qrna podziwiam Twoje mocne nerwy |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 18-02-2006, 21:55
|
|
|
Przekonałem się że nie zawsze robota jest łatwa szybka i przyjemna.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|