|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
mam tylko cieply nawiew |
Autor |
Wiadomość |
Krzysiek
witamy nowego tipo szczecin
|
Wysłany: 18-03-2005, 22:50 mam tylko cieply nawiew
|
|
|
witam mam fiata tipo 1.4 90r
mam pytanie dziala mi tylko nawiew cieplego powietrza co moze byc nawet gdy przkrencam na zimny leci cieple powietrze moze ktos mial taki sam problem |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 18-03-2005, 23:40
|
|
|
Zapewne zawór nagrzewnicy, albo pospadały wodzidła do zaworu. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 19-03-2005, 13:02
|
|
|
Musisz zobaczyć zawór nagrzewnicy czy całkowicie się zamyka i otwiera. Ręką zobacz czy linka otwiera i zamyka całkowicie.Ja regulowałem bo grzał tak sobie okazało się że w 100% nie otwierał zawór na pełen przelot teraz grzeje że smykam z oknami otwartymi
W twoim przypadku jest odwrotnie nie domyka.Dojscie do linki i regulacji jest bdb.Nic nie musisz otwierać,odkręcać itp .Nie ma nic do zepsucia.Do linki dojdziesz kładąc się przy pedałach po prawo patrząc na kratke od powietrza na nogi kierowcy.Linke wyreguluj żeby zamykała i otwierała w 100%.Odkręcasz srubke imbus na zakonczeniu i za pomocą pokrętła lekko na odkreconym reguluj. |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 19-03-2005, 19:40
|
|
|
Robert ta linka jest gdzies w "poblizu" pedalu gazu??
Musze do niej dobrac bo tez grzeje tak sobie!!! |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 19-03-2005, 20:48
|
|
|
Emf napisał/a: | linka jest gdzies w "poblizu" pedalu gazu??
|
Tak ,jak lukniesz od dołu to zobaczysz całe ustrojstwo |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 19-03-2005, 21:34
|
|
|
Musze wam powiedzieć że jak wyregulowałem tą linke to leci jeszcze raz taka gorącz.A zawór tylko kawałeczek nie otwierał dosłownie kawałeczek.Jednak jak otwiera na max zawór leci naprawde gorącz, że zmniejszam .Także polecam to sprawdzić.Palcem czy jest to max i czy też zamyka na min
Linka jest z prawej strony do tej od nagrzewnicy idzie dojsc bez odkręcania plastików.A do linki od kierunku nawiewu odkrecić czeba półeczke pod kierownicą i plastik na 3 wkręty
który jest kratką nawiewu na nogi od kierowcy.Mała imbusowa srubka regulacyjna, pokrecisz gałką od temp i sam wszystko zobaczysz jak smyka .Jest to proste.
Regulowałem wczesniej linke od nawiewów bo nie działało zgodnie z obrazkami, po regulacji jest ok. |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Kamitchi
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 317 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-03-2005, 23:29
|
|
|
Mam nadzieje, ze w digitalu bedzie podobnie....
Czy chcecie mnie zmartwic?
U mnie jest tak, ze jak ustawie na "lo" to mam chlodne powietrze. Jak ustawie juz np. na 22C to leci cieple. I to duzo za cieple. Mozna to we wlasnym zakresie ustawic?
Jeszcze ostatnim czasy, przestal dzialac kierunek nawiewow. Leci ciagle na szybe. Jak ustawie na nogi, czy na korpus... ciagle na szybe:(.
Moze wiecie jak sie do tego zabrac? Postaram sie zrobic tak jak Graffit pisal, moze uda sie.
pzdr. |
_________________ cuoresportivo 2.0 16v |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 27-03-2005, 17:18
|
|
|
Jak sie zabierzesz i czegoś nie bedziesz wiedział to pytaj a warto to wyregulować 8)bo potem działa super |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Kamitchi
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 317 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 27-03-2005, 19:51
|
|
|
tempra-grafitmetalic napisał/a: | Jak sie zabierzesz i czegoś nie bedziesz wiedział to pytaj a warto to wyregulować 8)bo potem działa super |
Juz zrobilem.
Rozrecilem cala deske, lacznie z kanalem srodkowym.
Nie mam u siebie zadnych linek. Wszystko jest na kabelki. Wyciagnalem modulek, ktory jest odpowiedzialny za regulacje nawiewu, ktory pozniej rozkrecilem, skrecilem i zalozylem spowrotem. Dziala .
Co do temperatury nawiewu, to sobie odpuszczam. Stopien komplikacji jest dla mnie zbyt wysoki. Ale z drugiej strony mam i zimne i cieple powietrze, wiec poki co nie bede sie wyglupial, bo predzej napsuje niz nareperuje.
pzdr. |
_________________ cuoresportivo 2.0 16v |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|