Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 933 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 31-03-2011, 16:27
Pasy chciałem... to i mam Napewno pojawią się na atrapie, co do dachu? nie wiem.. serio nie wiem jeżeli puszczę po dachu to będą i na tylnej klapie, a nie wiem czy tak fajnie... Myślę jeszcze.
Lasgo Jeśli o to miejsce po checku chodzi, to będzie tam coś nietypowego, ale dopiero w niedziele będę wiedział czy plan się powiedzie
_________________ A pamietasz jak mowiles ze nigdy nie kupisz...
PEUGEOT???
Wysłany: 08-04-2011, 19:06
Zaczelo sie znowu dziac Pomalowalem bembny oraz zaciski, wczesniej zdrzierajac poklady nicosci z nich. Wymiana klockow z przodu. Bedac u kolegi Lasgo wyregulowany gaznik (mieszanka) przeczyszczone dysze i wymieniony tlumik srodkowy stary... byl to wszystko..
Natomiast pojawilo sie cos zamiast checka
PEUGEOT???
Wysłany: 09-04-2011, 09:31
Wszystko zaczelo sie od tego...
Kupilem taki zestaw:
Koszt 69zł allegro z odbiorem w Warszawie.
Schemat instalacji wyglada tak:
SCHEMAT PRZYKŁADOWY - MOJ MA ZAMIAST BUZZERA, LCD Z BUZZEREM
Sprawdzilem czy da rade bez zdejmowania zderzaka przeciagnac kable... otoz da!
Zdjalem lewa tylna lampe i drutem pomoglem sobie z przeciaganiem kabli.
Uprzednio uzbrajajac wiertarke w dodane do zestawu wiertlo.
Po przeciagnieciu kabli:
Potem delikatnie niestety niedolaczonym pilnikiem trzeba bylo powiekszyc otwory a zeby czujniki wskoczyly: i ostatecznie:
Dalej...
Centralka zgodnie ze schematem.
Schowana za tylna lewa lampa tj. za tapicerka, oraz napiecie zmostkowane z zasilaniem lampy wstecznej. Dalej jeden kabel do tzw. monitora przeciagniety pod plastikami z lewej strony (dołem). Następnie wszedłem pod deskę, a ze checka już jakiś czas temu wywaliłem to było miejsce na monitor. Uzylem folii termokurczliwej zeby pokryc wszelkie nierownosci i grudki na powierzchni plastiku, oraz niedoskonalosci wyciecia. Potem troche cieplego kleju przezroczystego i VOILA!.
Nie jest to jednak koniec prac!
Postanowilem pozdzierac lakier i pomalowac bembny. Farba zakupiona.. Zobaczymy ile wytrzyma. Uzylem Hammerite, ktory wchodzi w reakcje z rdza. Kolor czerwony półmat. Niektórzy juz uzywali tej farby do malowania hamulcow jak czytalem w necie.
No i jak wiadomo jest to troche pracochlonne. Auto podniesione. Najpierw cala prawa potem lewa strona. Druciak na wiertarke, papier scierny na diaxa i do boju, udalo sie doprowadzic prawie az do zywego metalu.
W miedzy czasie... Postanowilem zdjac klosze z przednich lamp i doprowadzic je do porzadnego stanu. Tym razem juz obie.
Udalo mi sie zlapac nowa lampe (dzieki Detectivus)
Z racji ze nowa - inna miala hydrauliczna regulacje postanowilem przelozyc klosz. Opalarka nozyk i do boju... Ostatecznie udalo sie zdjac klosz umyc calutki goraca woda z mydlem, odblysnik plynem do szyb i efekt na zywo... bomba!
Na zdjeciu slabo widac, ale...
PRZED
PO
PODSUMOWUJĄC... KOLEJNE 2 DNI Z ZYCIA ZABRAŁO MI TIPO
PEUGEOT???
pisario, Coraz bardziej mnie zaskakujesz swoimi pomysłami i co najlepsze że mi się one bardzo podobają tyle bajerów ile ty masz w Tipo to nikt inny na forum chyba nie ma Gratuluję.
Jeśli chodzi o sprzęt to byłem chyba pierwszym który usłyszał go na żywo. Gra przepięknie. Przy większej głośności żołądek się przewraca od tych basów gratuluję.
Wysłany: 26-04-2011, 17:26
Maty wygluszajace juz sa, niebawem nieco profesjonalniej podejde do zabudowy bagaznika i wygluszenia auta
Lasgo YEP! Slyszales pierwszy.
Czujniki? Super sprawa, przy na tyle mocno przyciemnionej tylnej szybie i tym nieszczesnym parkingu na ktorym stoje w pracy.. Bomba sprawa. czujniki wykrywaja praktycznie wszsystko, raz lepiej raz gorzej, ale zawsze to dodatkowe oczy koszt 69zl nie wydaje mi sie byc tak duzy, jak comieszeczne odginanie haka pop walenie nim w sciane
** Dodano: 26-04-2011, 18:35 **
BTW! Dwa nowe gadzety...
kolega Detectivus ostatecznie nakrecil mnie na daylighty. Zakupilem zestaw z homologacja, najwezszy z mozliwych i linijeczka... mierzymy. Tak naprawde bez ciecia w zderzaku otworow, mozna zgodnie z przepisami zamontowac je wylacznie na nim. co jak dla mnie wyglada... jak wyglada.
Z racji tez ze mojze zderzak posiada waski wlot... w kratce tez sie tego nie umiesci... a wiec wyzynarka pilniki lutownica do boju. Wycialem prawie idealnie dwa otwory na swiatelka... jednak z racji ze to strasznie precyzyjna robota troche spieprzylem dlatego KUPIE ZDERZAK Z DUZYM WLOTEM (MA KTOS? PW).
Wieczorem czy przed zmierzchem wyglada to dobrze, jednak po bliskim przyjrzeniu sie widac niedorobki. Natomiast sama opcja daylightow swietna. Obroty wyzsze, silnik mniej obciazony, ssanie szybciej puszcza bomba
PEUGEOT???
Wysłany: 26-05-2011, 10:28
Raku Nie badz taki madry Na zlocie bedziecie mogli pewnie poplakac nad nimi
VEndriuV, Jak zrobione? Zgodnie ze sztuka minus do pozycji a plus do niejakiego Acc za stacyjka.
Jak dziala? Po wlaczeniu zaplonu nic. Po odpaleniu silnika zapalaja sie, a po wlaczeniu Mijania gasna. Nie byl bym jednak soba gdybym czegos nie wykombinowal na wlasna reke.. a mianowicie jest dodatkowy obwod ktory mozna zalaczyc kiedy sie chce. Np na postoju czy jakkolwiek. Pomaga mi to dojezdzac do kiedys tam wspominanego progu w garazu
DALSZE PRACE
Jak pare osob wie, Tipo dostalo instalacje gazowa STAG-G Spalanie mnie rozpieszcza Tak jak mialo byc.
Jakis czas temu informowalem o projekcie zwiazanym z odpalaniem karta... Zrobilem! Lecz karta sie stopila.. za duzy prad dalem pod terminal..
Jednak nie poddam sie tak latwo. Na zlocie kolega egon zainspirowal mnie jesli chodzi o odpalanie z.... pendrive'a!
Pomyslalem.. bomba sprawa Widzialem gdzies w necie takie rozwiazanie.. zwyczajny pendrive zostal zmodyfikowany do tego stopnia ze poprostu metalowe wzmocnienie wtyczki zlutowane bylo z pinami
Nie jest to jednak do konca bezpieczne bo mozna zewrzec poprostu gniazdo z pinami agrafka i tez bedzie dzialalo Dlatego tez wymyslilem ze albo jeden z pinow bedzie pelnil ta role albo uzyje pena ze sprzetowym szyfrowaniem danych [przelacznikiem]
ostatecznie ma to dzialac tak:
Wsiadamy
Wkladamy pena i dopiero wtedy mozemy przelaczyc guzik od polzaplonu i krecic silnikiem
Mysle ze sie sprawdzi. W tej chwili jednak wrocilem do stacyjki. Jak skoncze produkowac caly uklad.. podejrzewam ze do niedzieli wtedy wmontouje w miejsce stacyjki Dla bezpieczenstwa
Doszla tez spowrotem lotka na dach, ktora to niefortunnie przy 140km/h w zeszlym roku sie zerwala
Tym razem nie pozalowalem Cocodrillo (do szyb) i obciaznikow podczas klejenia...
ps. daszek z lewej strony jest delikatnie tlusty [lapy] pomalowany jest rowno
Kolor czarny polmat Tak jak mialo byc.
Dalej.. Jakis czas temu kolega Lasgo07 przekazal mi ciekawa atrape sprzed liftu z wycieta poprzeczka i wstawiona siatka. Byla w kolorze zielonym... bardzo bardzo sfatygowana co kolega potwierdzi. Zaprzyjazniony lakiernik za przyslowiowa flaszke doprowadzil ja do stanu jaki chcialem i kolor taki jak pasy na masce oraz lotka.
Na ponizszym zdjeciu tylko przylozona stad krzywizny . Teraz po zamontowaniu wyglada dobrze
I ostatecznie w temacie kolegi Lasgo Zlozylem mu ze znajomymi ostatnio odwiedziny
Teraz pytanie:
Czy ktos ma pomysl, czym mozna by zastapic pendrive'a?
Pomysl z uzyciem tego rozwiazania jest banalny a mimo wszystko na niego nie wpadlem. Czy ktos ma moze jakas inna idee Wiadomo mozna zastosowac praktycznie wszystko tj wtyczke jack chinch nie wiem milion opcji, aczkolwiek pendrive fajnie
PEUGEOT???
Koledze coś się pomyliło, to ja opowiadałem o mercedesie z pendrive zamiast kluczyka. Albo z myszką, wiatraczkiem, czy jakimkolwiek innym urządzeniem USB
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA
egon, aż taki brzydki jestem ?
Chociaż to ciekawe, kolega pisario był chyba tylko na zawodach, a ja to mówiłem przy grillu
Więc chyba ktoś mu powtórzył, więc zostałeś pomylony jeszcze z kimś innym
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA
pisario, kurcze, ale dlaczego ja tego nie pamietam, tzn, ja tez wiem, ze ktos o tym mówił, ktos, kto był z nami tam, ja podprowadzalem twoje Tipo pod linie startu
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.