|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Swieci sie kontrolka ladowania akumulatora,,, |
Autor |
Wiadomość |
Tomasz
|
Wysłany: 10-03-2005, 22:34 Swieci sie kontrolka ladowania akumulatora,,,
|
|
|
Witam serdecznie!!Mam problem...mianowicie od juz dluzszego czasu mam swiecaca sie czasami slabiej, czasami mocniej kontrolke ladowanmia akumulatora...Nie wiem co to moze byc...Zauwazylem tez ostatnio ze jak wlacze swiatla mijania to lekko mi sie swieci kontrolka dlugich,o co chodzi?? |
_________________ tipo 1.6 gażnik+ LPG 92r |
|
|
|
|
Hemi
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 10-03-2005, 22:41
|
|
|
Co do świecenia kontrolki długich przy włączonych światłach mijania: też miałem taki problem, tylko u mnie dodatkowo przygasało lewe światło mijania... co się okazało - kostka była uszkodzona, a dokładnie plastik trzymający górny konektor żarówki. Wymieniłem kostkę i wszystkie 3 konektory |
_________________ był:
FSO 1500
Fiat Tempra 1.6 S LPG
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V |
|
|
|
|
wesol
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Mar 2005 Posty: 62 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 10-03-2005, 23:57
|
|
|
Dokładnie powodem świecącej się żarówki swiateł długich jest wypalona kostka reflektora, zakup nową kostkę i solidnie zaciśniej w niej przewody świateł.
Jak pali się lampa ładowania a ładowanie masz ok tj 14,45 V , to powodem jest przepalona dioda wzbudzenia. Teoretycznie nie ma to wpływu na ładowanie, ale jak Ci polecą następne to już będzie problem. Elektryk za wymianą diód nie powiniem wziąśc więcej jak 30 zł. |
_________________ Wesol
TIPO 1.4 ie
Wrocław |
|
|
|
|
Tomasz
|
Wysłany: 11-03-2005, 00:11
|
|
|
Dzieki chlopaki za pomoc...macie racje,kostka jest przypalona,lewa lampa przygasa...Mam jeszcze tylko jedno pytanie,gdzie moge kupic takie kostki?? |
|
|
|
|
Hemi
|
Wysłany: 11-03-2005, 00:15
|
|
|
to są standardowe kostki... każdy nawet słabo zaopatrzony sklep motoryzacyjny... koszt w granicach 1zł |
_________________ był:
FSO 1500
Fiat Tempra 1.6 S LPG
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V |
|
|
|
|
RADZIO
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 13-03-2005, 18:14
|
|
|
I jeszcze jedno kostka swoją drogą musisz ja kupic i wymienic ale sprawdz jeszcze zarówke czy nie ma nadpalonej koncówki bo jesli ma to nowa kostka nie posłuzy ci długo,wiec jakby co to zmien tez zarówke.Ja zmieniałem kostki trzy razy zanim doszedłem ze to przez zarówke sie tak dzieje. |
_________________ RADZIO Tempra 1,6 i.e 93r. 230tyś.przebiegu i zagazowana |
|
|
|
|
Radzio_wawa
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 141 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-03-2005, 01:06
|
|
|
Sugeruję, abyś jednak odwiedził warsztat elektryczny - niech zobaczą ten alternator. |
_________________ '02 Focus 1.8 TDCI - następca Tempry
'92 1.6 SX SW / LPG - sprzedana
no risk - no fun
Sklep Czarodziejski... http://www.fraida.pl |
|
|
|
|
Tomasz
|
Wysłany: 16-03-2005, 19:48
|
|
|
Alernator jest Ok,co z tego, ze mam 1100 obrotow jak zapale swiatla mijania i mam 800,chyba troche za malo-chodzi mi oczywiscie o sytuacje przy rozgrzanym silniku... |
|
|
|
|
kamil 1,6
witamy nowego
|
Wysłany: 01-01-2008, 22:15
|
|
|
tez mam taki problem ze pali mi sie leciutko kontrolka ladowania alternator dziala niema problemu z odpaleniem samochodu a sie swieci co moze byc |
_________________ Nie ważne co masz,ważne jak tym jezdzisz:) |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 01-01-2008, 22:43
|
|
|
Ślizgajacy pasek, regulator napięcia, szczotki etc. Jak dodasz gazu to kontrolka gaśnie?
To jest jedna z ważniejeszych spraw, ja na początku użytkowania swojej Włoszki też miałem ten problem, i stwierdziła że nie pojedzie bez prądu. Altek nie łądował i akus padł. Miałem regulator do wymiany. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
kamil 1,6
witamy nowego
|
Wysłany: 01-01-2008, 23:05
|
|
|
wlanie wszystko sprawdzilem pasek wymienilem pierwszy dzien po swietach silnik odpala bez problemu i ladowanie jest dobre kontrolka sie sieci bardzo slabo moze byc tak ze gdzies jest zwarcie bo zauwazylem ze jak mam sanie wlaczone i wyjme kluczyk ze stacyjki i otworze drzwi to sie zapala kontrolka od sania |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-01-2008, 23:19
|
|
|
mierzyłeś dokładnie ładowanie czy wydaje Ci się że masz ładowanie? no i czy przygasa czasem kontrolka? bo może coś padać faktycznie.... jak jest jak dodasz mocno gazu, jak jest jak jest ciepło/zimno, jakie różnice, jaki masz stan kabli do alternatora, czy coś gdzieś nie jest do D, jaki masz stan przyłączy masy jak np to pod akumulatorem... pooglądaj dokładnie wszystko ale najpierw _poszukaj_ na forum o alternatorze, kontrolka ładowania, bo masz masę postów i wskazówek... im więcej wg nich sam znajdziesz tym łatwiej Ci pomóc, bo może to tylko pierdoła a możepada Ci coś... |
|
|
kamil 1,6
witamy nowego
|
Wysłany: 01-01-2008, 23:31
|
|
|
poszukam jak nieda rady bede musial zaprowadzic do elektryka |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|