|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
POŻEGNANIE Z TEMPRĄ |
Autor |
Wiadomość |
BODEK
|
Wysłany: 14-07-2005, 20:27 POŻEGNANIE Z TEMPRĄ
|
|
|
Nadeszły pewne zmiany w moim życiu i skutkiem tego moja temperka od kilku dni czeka na nowego właściciela w komisie.W swoim życiu miałem 16 aut,przy każdym trzeba było coś robić bo niestety ,ale nowego wśród nich nie było.Swoje przeżyłem przez te lata i wiem,że następne auto nie będzie starsze niż 2-3 letnie,przebieg do 20-30 tys itp.Nie chce mi się już przechodzić z awarii na awarię,leżeć zimą pod autem czy łatać korodujące blachy.Lubię to robić,ale przy autach zabytkowych - tam to jest inna bajka.Pewnie przez dłuższy czas będę jeździł rowerem:(,ale co tam.Jeszcze przyjdą lepsze czasy.Dziękuję wszystkim za rady na forum.Często z nich korzystałem i mam nadzieję,że innym też pomogłem.Na forum będę zaglądał bo nie łatwo tak poprostu odejsć i o wszystkim zapomnieć (chyba się rozpłaczę).Jak coś to nadal można na mnie liczyć,assistance wciąż aktualne.Powodzenia.
Wasz stary zgred
|
_________________ ....i nikomu nie wolno się z tego śmiać. |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 14-07-2005, 20:36
|
|
|
Tez chce sie pozbyc problemu czyli (TEMPRY) . Tylko w moim przypadku tempra to na 100% ostatni fiat!
http://otomoto.pl/index.p...show&id=C397012 |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Grześko
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 14-07-2005, 20:54
|
|
|
Wojtku szkoda, że zdecydowałeś się pozbyć Tempry, ale widocznie miałeś Swoje ważne ku temu powody. Widocznie tak już musiało być. Liczymy jednak, że tak jak napisałeś, będziesz jeszcze się udzielał na forum. No i oczywiście pochwalisz się Nam co z czasem nowego nabędziesz. |
_________________ Była Tempra 1.6 SX 94',
był VW Passat GL 2.0 16V automat 92',
jest STILO 1.6 16V Dynamic 3D 03'
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124). |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 14-07-2005, 20:55
|
|
|
BODEK napisał/a: | Dziękuję wszystkim za rady na forum.Często z nich korzystałem i mam nadzieję,że innym też pomogłem.Na forum będę zaglądał bo nie łatwo tak poprostu odejsć i o wszystkim zapomnieć (chyba się rozpłaczę).Jak coś to nadal można na mnie liczyć,assistance wciąż aktualne.Powodzenia. |
Kurde smutno sie zrobilo po przeczytaniu tego
Ale zgodze sie co do tego:
BODEK napisał/a: | Swoje przeżyłem przez te lata i wiem,że następne auto nie będzie starsze niż 2-3 letnie,przebieg do 20-30 tys itp. |
Ja mam moze mniejsza poprzeczke bo mysle o jakis 5-6 latach ale bedzie to raczej jakis japonczyk. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Grześko
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 14-07-2005, 20:58
|
|
|
GRAFIT napisał/a: | Tez chce sie pozbyc problemu czyli (TEMPRY) . |
Robert, ale dział ogłoszeń o sprzedaży aut to chyba jest w innym miejscu? |
_________________ Była Tempra 1.6 SX 94',
był VW Passat GL 2.0 16V automat 92',
jest STILO 1.6 16V Dynamic 3D 03'
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124). |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 14-07-2005, 21:17
|
|
|
BODEK napisał/a: | Na forum będę zaglądał bo nie łatwo tak poprostu odejsć i o wszystkim zapomnieć (chyba się rozpłaczę).Jak coś to nadal można na mnie liczyć,assistance wciąż aktualne.Powodzenia.
Wasz stary zgred |
Jednak mężczyznę poznaje się po tym jak kończy... |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 17-07-2005, 19:50
|
|
|
Jak widze coraz więcej osób "docenia" Fiata. No ale jak niektórzy powiedzą jest to pewnie czepianie się. Ja niestety swojego Tipo pozbyć sie na razie nie mogę, bo mam inne wydatki, ale jak tylko wszystko pospłacam to sprzedam go jak najszybciej można. Będzie to z pewnością moja pierwsza i ostatnia przygoda z produktami spod znaku Fiat...
Kolejnym autem będzie Opel Vectra, bo mam porównanie do jazdy oraz użytkowania podobnej wiekowo Vectry do mojego Tipo ( z tym że w odróżnieniu od Tipo Vectra ma 200.000km i była mocno wyeksploatowana). No niestety Tipo jest tylko namiastką dobrej jakości i nic, poza pakownym wnętrzem oraz zabezpieczeniem antykorozyjnym nie jest warte funta kłaków. Ani tandetne zawieszenie nadające się do wymiany po 60.000km, ani tandetna elektryka która po każdej zimie szwankuje, ani skrzynia biegów która ma skok drążka jak w Żuku i chodzi ciężko jak w Starze i psuje się w co trzecim aucie (kto uważa że skrzynia jest ok niech sie przejedzie VW, BMW, Oplem czy innym podobnym i poczyta ilu osobom zgrzyta II bieg), ani silniki mające za mało mocy i ogromne spalanie oraz konsumpcję oleju na poziomie STARA (tylko do Tipo wlewa się 1l oleju na 1.000km - ani 14 letnia Corsa, ani 8 letni Maluch, 10 letnia Vectra nie biorą oleju jak wszystkie Tipa moich znajomoych).
Nie wspomnę o innych czynnościach jak np tym że wymiana paska rozrządu to raczej sztuka i ja boję się za to brać (w Oplu wymieniam sam we wszystkich 8V- są tylko 3 koła plus samonapinacz którego nie trzeba ustawiać!), że aby skontrolować poduszkę amortyzatora trzeba odkręcić kolumnę zawieszenia ( w cywilizowanych autach guma jest widoczna od komory silnika i jakoś nie trzeba jej wymieniać co 50.000 bo wali jak głupia). Albo np to że paski w Tipo 1.6 są tak ogromnie jak w innych markach 2.0.
Co by tu jeszcze? Fiat jest dobry tylko jeśli ktoś nie ma kasy na droższe, lepsze auto i jeśli stać Was na VW, Mercedesa, Opla czy inne to nie próbujcie oszczędzać, bo będziecie żałowali. Ja mam Tipo i zgadzam sie z przedmówcami. Nigdy więcej Fiata!
Jak na ironię CI których znam i mają Tipo potwierdzają tą opinię... |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 17-07-2005, 20:20
|
|
|
mkaminski100, masz pechowego Typka
Stary moze nie zjadaja tyle oleju faktycznie ile Ci sie wydaje, ale duzo "ucieka" bokiem. To sa stare silniki i maja niestety duzo wyciekow, przez to traca tyle oleju.
Hah, mowisz ze Ople tyle oleju nie biora? Silniki Opla potrafia po wyjechaniu z salonu "złopać" olej. I nie jest to moje widzi mi sie bo rowniez duzo osob i nawet dla potwierdzenia mam artykuly w gazetach o takich zdarzeniach.
A co do wymiany paska. W czym sztuka? Jesli ma sie troche pojecia o mechanice i oleju w glowie to samemu sie wymieni go bez narzekan.
A propo, wiesz moze ze do wymiany paska alternatora w VW Polo musisz demontowac cale zawieszenie od strony paska....
Nie bede bronil Fiata, mam go uzywam i dzielnie bije kilometry. Nie mowie ze jest super autem, ma rowniez swoje niedociagniecia, ale denerwuja mnie osoby ktore uwazaja niemieckie auta za bezawaryjne i ideały bez dwoch zdan. To bzdura! Wszystko sie psuje, a niestety polaczki sobie jakis dziwny wizerunek "zrobili" i jak w ogien za nim ida.
Niemiecki auta sa dobre.... bo kupuje je ciemni ludzie, ktorzy jak sie cos zepsuje to ida do mechanika i po odbiorze zapominaja o naprawie... a dlaczego? Bo napewno ktos wydal duzo kasy na to auto i wstyd jest powiedziec o tym ze sie psuje. A Fiata kupisz znacznie taniej i łatwo jest powiedziec, ale ten Fiat jest do bani.
A jak wydal duzo kasy to raczej nie jest biedny... a jak nie jest biedny to nie ruszy palecm przy mechanice, bo sobie jeszcze paluszki ubrudzi |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 17-07-2005, 23:48
|
|
|
Co do niektorych rzeczy sie zgode np. skrzynia ale cytat:
mkaminski100 napisał/a: | ani silniki mające za mało mocy |
jest raczej nieadekwatny bo proponuje zebys podal i w ktorym Oplu z silnika 1,6 masz wiecej mocy od takiego samego z Tipo Tempry 86KM
Stawalem wiele razy na skrzyzowaniu do startu (pisalem kiedys o tym bo wlasciciele astr maja czesto checi do zmierzenia sie) z Astra i do tej pory zadnej nie udalo sie byc numero uno
mkaminski100 napisał/a: | (tylko do Tipo wlewa się 1l oleju na 1.000km |
Jesli moj silnik by zarl tyle oleju od razu grzalbym do mechanika bo to nie jest normalne zuzycie.
Ja tyle wlewam na 5.000
Co do mankamentow jak podales z poduszka to KAZDE auto ma jakies.
Przyklad taki VW, marka super wafel wedlug Ciebie, a kumpel w Golfie 3 jak chcial zmienic termostat to zaden mechanik nie chcial sie podjac za mniej niz 80zl bo trzeba rozebrac "pol silnika"
Ja w swojej zmienialem juz 2 razy termostat i trwa to ok. 10-15min.
Co do spalania to tez mam przyklad ze "stajni" VW bo kolega kupil pol roku temu golfa 2 z silnikiem 1,8 i jak w miescie jego golf zaczal "siorbac" 12 literkow benzyny to wzial kredycik i od razu gaz montowal
80% Polakow ma tendencje do zanizania spalania i tak np. jego Vectra, Golf, Passat pali 5 litrow przy silniku 2.0
To nic ze w wyciagu ze sw. homologacji jest wpisane jak wol ze auto w miescie spala srednio ok 10 litrow.
Producent zle zrobil badania bo jego auto schodzi podwojnie ponizej sredniej
Nie UWIERZE i powtorze jeszcze raz NIE UWIERZE za cholere komus kto truje ze jego 1,6 pali 6-7 litrow w miescie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z niektorymi "zarzutami" faktycznie sie zgadzam bo mnie moja tez wkurza casami ale nie zamienie go na takiego samego wiekowo Opla czy VW bo bedzie mi sie psul tak samo .... czego mozna wymagac od 12 letniego auta. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Faja
|
Wysłany: 18-07-2005, 10:36
|
|
|
Ja śmigam Oplem i nie narzekam...No może chociaż na jedno na spalanie,które po mieście wynosi około 10 litrów...Jedyny ból...Rekordowo udało mnie sie zejśc do 9.2/100 km,ale to była jazda do 3 tysięcy obrotów,bez jakichś gwałtownych przyspieszeń...A czasem noga aż swędziala:D Pozdrawiam i dodam jeszcze że przez te 8 lat,które moja rodzina miała Tempre i ostatnie 3 kiedy ja nia śmigałem nie zawiodła nas nigdy.Zawsze to auto bedę darzył sentymentem.... |
_________________ Misia sprzedana...:(Na zawsze pozostanie w mej pamięci....
Opelek-2.0 brązik:)
Temperki to są wozy... |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 18-07-2005, 12:51
|
|
|
Wiec jesli chodzi o silnik tempry ,przynajmniej 1,600.To umnie to tak wygladało!
Brał na tys km ok 200gram w upał do 250 gram na tys km.JEst to zuzycie oleju ktore wynika ze zuzycia;pierscieni tłokowych i uszczelniaczy zaworow.Umnie głownie brał na uszelniaczach ,ale sie skusiłem na pierscienie rowniez .Ja przez to zuzycie oleju 200g na tys robiłem remont.Wszystkie co do szt nowe uszczelki i zimeringi to podstawa małego tuningowca!! :D Po dotarciu silnika nie bieze GRAMA OLEJU!!!! mimo ze dusze cały czas opor
Wiec niech mi nikt nie mowi ze tempry żrą olej!! bo to bzdura ,jak silnik jest w idealnym stanie to nie ma prawa brac oliwy! .Olej tez warto dac dobrej klasy castrol , szel itp.
Te zuzycia co tu czytam to wynikają ze zuzycia silnika lub zagrzania i defektu głowicy
W 100% sie zgodze z Miszkiem !! raz ze olej wam leci starymi uszczelkami w upał, to tez tyle go ucieka
Miszka tempre widziałem na własne oczyi jego zegary ma prawie 300 tys!!! i nie bieze oliwy wcale moze jakis gram! Chodzi cicho i rowno mimo ze ma lpg Wiec to jest kompletna bzdura z tym ze tempra pali olej
Aha bym zapomniał doczytałem ze tipo pali litr oleju .Mkaminskiego bodajze! .w takim wypadku warto motor dac inny .Remont wyjdzie majatek.Umnie za pierscienie uszczelki,uszczelniacze zaworow 1,500zł na gotowo z olejem.Strach pomyslec ile jak masz tak silnik podjechany.Prawdopodobnie masz silnik ktory był ostro zagrzany .PRZYKRE ale nic nie zrobisz poza remontem lub wymianą motoru
Zgodze sie z unkiem ma racje z tym spalaniem! 1,6 musi te 10-13 spalic w miescie to norma nie ma szans zeby w miescie spalił 7.Mi na trasie łyka 7-8 .Miasto 10-12 zalezy jak jade ale obrotek na zołtym smyka najczesciej wiec pali
ps .mkaminski co do skrzyni to nie wiem o co tobie chodzi. Ja przekładam biegi szybko i sprawnie nic sie nie dzieje ,czasem wsteczny gorzej wejdzie ale mało kiedy.Moze nie masz oleju? lub masz go mało . Ja dałem nowy fiatowski biegi masełko.
Smaruje regularnie drazki na przegubach wszystkie olejem!!!!!!!!!!! solidnie
A co ty chcesz o skrzyni stara ? tam biegi chodzą wcale nieźle .Zukiem tez da sie sprawnie jechac! jak jest sprawny kierowca
Kto ci powiedział lub skad masz dane ze star bieze litr oleju?? jest zadbany diselek to chodzi miod!! |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
BODEK
|
Wysłany: 18-07-2005, 22:40
|
|
|
Widzę,że rozgorzała niezła dyskusja:)Małe wyjaśnienie.Auto sprzedaję nie dlatego,że to jest fiat tylko dlatego,że ma już 15 lat a mnie nie stać na naprawy i niepewność w trasie.Ilu użytkowników tyle opinii.Poprostu chcę mieć pewne auto,do którego się wsiada,"odpala" silnik i zwyczajnie jedzie,nie martwiąc się,że klocki mi się kończą,rdzewieją nadkola czy muszę planować głowicę itp.Przy wyborze modelu oprócz tego,że ma być "góra" 2-3 latek,mały przebieg itp za priorytet stawiam sobie bezpieczeństwo ,a co za tym idzie min 4 poduszki,nie pogardzę też kurtynami:DMam na oku 2 marki,ale najpierw trzeba "skompletować" kasę,a to moze trochę potrwać.W każdym razie nie kupię nic poniżej swoich założeń.Mam nadzieję,że w ciągu roku wszystko się wyklaruje.:) |
|
|
|
|
Broda
Wiek: 49 Dołączył: 14 Mar 2005 Posty: 18 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 27-07-2005, 08:19
|
|
|
Witam
Ja niestety też zmieniam autko. Ale chciałbym zostać przy fiacie, tylko że tym razem Palio Weekend Kombi. Na razie oceniam go tylko po wyglądzie ale jeszcze troche o nim poczytam przed zakupem. Moja temperówka, którą jeździłem do tej pory była kochana ale przyszedł na nią czas. Niedawno jedna "miła pani" wjechałe swoim Citroenem w tył mojej tempry i znaczącą ją wgniotła. Z ubezpieczalni dostałem 3000zł a auto takie jak moje kosztuje w komisach 2500 - 3000zł Poza tym mam za dużo rzeczy do wymiany lub naprawy (pomijając efekt stłuczki) więc pomyśleliśmy z żoną aby przy okazji wymienić auto na jakieś kombi ze względu na powiększającą się rodzinę. Na początku myśleliśmy oczywiście o Temprze Kombi ale jakoś chyba nam się nie podoba Za to właśnie bardzo mi się spodobał Palio Weekend Kombi. Boje się tylko, że - jak to fiat - bedzie żłopał znów z 10l/100
Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 27-07-2005, 08:41
|
|
|
Ojciec ma Fiata palio kupił nowy w salonie ,w tej chwili ma 100 tys na liczniku,co było robione do 100tki ;sprzegło na 90 tys ale smyka tylko po miescie,2lub3 razy tarcze ,klocki,aku,pasek rozrzadu na 60 tys.
Ja ogolnie oceniam go dobrze jest ekonomiczny 7-8 lit łyka w miescie , motorek 1,2 75 koni .Na pewno lata swietle roznicy niz tt!! JEsli chodzi o awaryjnosc palio a tempra nie ma porownania!!!
Do 100 tys w palio w zawieszeniu wymieniane były tylko gumy stabilizatora ,2 razy koszt zestawu 30zł,2 szt gum na wahaczach przod te małe! i to jesli chodzi o zawieche!!
Jesli ktos che fiata to palio mozna polecic ,o temprze tego bym nie powiedział jak miał bym być szczery !#-o nie jest to udany fiat ogolnie rzecz biorac |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
BODEK
|
Wysłany: 28-07-2005, 20:29
|
|
|
A ja zostaję przy fiacie:)Juz dokładnie wiem jaki ma być.Popatrzcie i poczytajcie.
http://www.gratka.pl/moto...48f35f42a93e50a
Mam nadzieję,że na przyszły rok będę śmigał czymś takim.:) |
|
|
|
|
Jacacenty
|
Wysłany: 28-07-2005, 21:06
|
|
|
BODEK napisał/a: | Mam nadzieję,że na przyszły rok będę śmigał czymś takim. |
Będzie dobrze. |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-07-2005, 21:18
|
|
|
BODEK napisał/a: | A ja zostaję przy fiacie:) |
Ja tez nie mam uprzedzen do Fiata. A obecnie spodobalo mi sie to: |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
BODEK
|
Wysłany: 29-07-2005, 08:47
|
|
|
Upodobania a możliwości to niestety często dwie odrębne rzeczy.Ale faktycznie ,nieźle się prezentuje. |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 29-07-2005, 09:45
|
|
|
BODEK napisał/a: | Upodobania a możliwości to niestety często dwie odrębne rzeczy.Ale faktycznie ,nieźle się prezentuje. |
A no jasne, ale o czyms trzeba pomarzyc Taki Punciak 1.9 MJ 130 KM, ladniutki :heart::D |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-07-2005, 09:57
|
|
|
Bodek ladniutki tyle ze ten silniczek.... jest troche slabiutki :/ chyba ze to autko do miasta to ok jest bardoz ekonomiczny :-) Ja jednak poelcalbym ci cos z JTD na klapie ;-) naprawde fajniutkie sa te silniczki
A to noew punto super !!! |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
BODEK
|
Wysłany: 29-07-2005, 12:55
|
|
|
Raczej nie mam sportowego zacięcia-nie ten kraj i nie te drogi-więc takie moce nie są mi potrzebne,a poza tym patrząc na to co się dzieje na stacjach benzynowych to pewnie założę LPG.No i opłaty też są mniejsze za tą pojemność.Bezlitosna ekonomia-coś za coś.Z drugiej strony,dobrze jest mieć pod nogą więcej "kucyków" bo nigdy nie wiadomo w jakiej sytuacji będą bardzo potrzebne.Dlatego mogę zrezygnować z 1.9 ,ale napewno nie z tych 6 poduszek i klimy.:D |
|
|
|
|
Jacacenty
|
Wysłany: 30-07-2005, 10:59
|
|
|
MupiK napisał/a: | jest troche slabiutki :/ |
Właśnie ten silnik nie jest słaby. Lepiej pracuje od 1,4 i niejednego 1,6. |
|
|
|
|
BODEK
|
Wysłany: 30-07-2005, 21:21
|
|
|
...i za to Cię lubię:D |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 31-07-2005, 23:22
|
|
|
Hmm no napewno pracuje lepiej od niejednego z tym sie zgodze!!
NA co dzien jezdze temperka, od czasmi punto II wlasnie 1,2 jemu troszke mocy by sie przydalo, od czasu do czasu punto II JTD i to autko jest jak dla mnie super i nie chodzi tu nawet o moc ale o moment zdecydowanie lepiej sie zbiera i nie trzeba task wysoko krecic :-)
Co do bezpieczenstwa to punto I wypadalo bardzo slabo dlatego tez nigdy nie zagoscilo pod dachem a podobalo i podoba mi sie bardzo !
Natomiast II to juz przepasc milowa i jest to jedno z najbezpieczniejsych malych aut z tego co wiem to lepiej wypada tylko Toyota Yaris
a teraz ide spac sorki jak cos pokrecilem ale ciezki dzien miaelm:/ |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Jacacenty
|
Wysłany: 01-08-2005, 08:49
|
|
|
MupiK napisał/a: | punto II JTD i to autko jest jak dla mnie super i nie chodzi tu nawet o moc ale o moment zdecydowanie lepiej sie zbiera i nie trzeba task wysoko krecic |
Tu z koleji ja się z Tobą zgodzę. Ale nie ma sensu porównywać diesli z benzyną. Zupełnie inne charakterystyki.
Już w tym temacie nie napiszę o własnościach silników . |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|