|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wywala olej ze skrzyni |
Autor |
Wiadomość |
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 03-08-2011, 19:16 wywala olej ze skrzyni
|
|
|
witam, jak w temacie
ostatnio postanowiłem dolać oleju do skrzyni, weszło 8 setek i jeszcze było miejsca, ale to pół biedy, dolałem ten olej zrobiłem 100km i na parkingu pod fabryką jak skończyłem pracę zauważyłem plamę wielkości talerza obiadowego. olej wywaliło mi przez gumę od półośki. pytanie moje jest takie: czy to wina dyfra (coś się kończy) czy raczej jakiś ooring poszedł i dlatego tak wali. podczas ruszania czuję delikatne szarpnięcie, tak jakby był luz na dyfrze ale w LaMuchu miałem gorzej i śmigał bez oporowo a olej nie wylatywał.
generalnie mi to nie przeszkadza, biegi wchodzą lekko a skrzynia chodzi cicho ale nie chciałbym żeby mi któregoś dnia w deszczu umarła gdzieś na drugim końcu polski. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 04-08-2011, 08:29
|
|
|
Stawiam na uszczelnienie. Manszeta do wymiany. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 04-08-2011, 20:41
|
|
|
czyli do rozebrania pół samochodu wahacz koło i przegób do zdjęcia dobrze że kupiłem litr hipolu i od poniedziałku mam urlop
dzięki za podpowiedź miszko,
pozdrawiam |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 05-08-2011, 10:44
|
|
|
Czy ja wiem czy pół. W uno pamiętam bez kanału to robiłem, a też mi ciekło przy skrzyni.
Najgorsze w tym wszystkim to to, że musisz wyjąć półoś, a więc i tutaj przy przegubie walka - tylko uważaj, aby go nie zabrudzić, bo miesiąc i po przegubie |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|