|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Bagnet poziomu oleju |
Autor |
Wiadomość |
gaabik
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 14-11-2005, 14:55 Bagnet poziomu oleju
|
|
|
Witam wszystkich.
Od jakiegoś czasu (ok.6 miesięcy) świeci mi się kontrolka poziomu oleju na panelu check control.Wiem że zepsuta jest miarka a dokładniej jakiś czyjnik na jej końcu.Wcześniej nie zwracałem na to uwagi bo sprawdzałem co jakiś czas na miarce i było ok.Ale problem pojawił się gdy zmieniłem olej,bo jest jasny jak piwko i na miarce zupełnie nic nie widać.Czy da się jakoś reaktywować miarkę (jest nierozbieralna) czy może kupić nową, a może pomalować ją jakoś.
Sprawa nr.2- podobno zapiekły się sforznie w przenim kole.Pomimo wspomagania kierownicy chodzi ona ciężko.Mechanik powiedział że samych sforzni nie da się wymienić tylko trzeba jakiś tam cały element.Jak to jest i czy mogę na tej usterce jeszcze trochę pojśmigać.
Z góry dziękuję za informacje.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
koper
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 14-11-2005, 16:02
|
|
|
2 wymień całe wachacze koszt 1 od 100zł +robocizna sworzniesię zapiekły bo nie mają smarowania lepiej je wymień ,gdyż jeśli urwie się w czasie jazdy sworzeń możesz już nie odwiedzić nigdy tego forum |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 14-11-2005, 17:42
|
|
|
starym indianskim sposobem mozna jeszcze strzykawka z igla wstrzyknac oleju tam i rozruszac. jak luz ma to wymienic bezwzglednie. |
|
|
|
|
gaabik
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 16-11-2005, 10:02
|
|
|
koper napisał/a: | 2 wymień całe wachacze koszt 1 od 100zł +robocizna sworzniesię zapiekły bo nie mają smarowania lepiej je wymień ,gdyż jeśli urwie się w czasie jazdy sworzeń możesz już nie odwiedzić nigdy tego forum |
OK ale czy trzeba je wymieniać z obu stron na raz czy wystarczy tylko ten zapieczony? |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 16-11-2005, 12:15
|
|
|
gaabik napisał/a: | OK ale czy trzeba je wymieniać z obu stron na raz czy wystarczy tylko ten zapieczony? |
Możesz wymienić tylko z jednej strony. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|