|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
alternator |
Autor |
Wiadomość |
dawid1981
witamy nowego
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 08-12-2009, 19:35 alternator
|
|
|
czy wyjmował ktoś altka z tipo 1,9 td jak to zrobic tam nigdzie niema miejsca zeby go wyciągnąć |
|
|
|
|
krissi
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 09-12-2009, 12:23
|
|
|
nie wiem jak w tipku ale w temprze moze jest podobnie?na poczatku musisz odkrecic od spodu taki plastik dosc ciezko go odkrecic potem trzeba zdemontowac napinacz paska od wspomagania - wyciaga sie go od dolu.Troche zachodu-ja zaczalem to robic sam ale bez kanalu nie da rady-wiec moja rada daj to do elektryka. KOles ma w tym wprawe i szybko ci to zrobi za nie wielka kase ja placilem 50PLN. |
|
|
|
|
zola
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 11-12-2009, 14:19
|
|
|
dawid1981, No bez kanału to ciężko może być ale jak jest to da rady na 100% Odkręć wszystkie śruby mocujące altka (jak dobrze pamiętam są 2 szt, jedna mocująca i jedna od napinacza) następnie jak masz wspomaganie odkręcasz na maglownicy jedną śrubę z wężem która dostarcza płyn do niego (wcześniej wyciągnij sobie ze zbiorniczka płyn żeby za dużo sie nie zmarnowało) i altek wyjdzie bez problemu między silnikiem a sankami,mi zawsze tamta jedna śruba przeszkadzała.Przy dokręcaniu jej uważaj żeby nie zerwać gwintu bo to aluminium i można łatwo w maglownicy gwint zerwać.Ja tak w temprze TD robiłem i zawsze dawało rady.A można wiedzieć co Ci tam padło w altku?? Bo jak regulator to można bez problemu zmienić bez wyciągania altka. |
_________________ Czasami spotykasz na swojej drodze osobę, której nie należy wku*wiać. To właśnie jestem Ja.. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|