_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
Jestem fanem piłki nożnej od wielu, wielu lat. Przygoda z klubem itd. Po wczorajszym ogłoszeniu kadry, jestem w szoku. Co to w ogóle jest, dnoooooo. Wystarczy, że z okazji poprzednich mistrzostw, wydano pamiątkowy zbiór monet. Oczywiście na Polskiej monecie została zamieszczona właśnie taka pseudo 'wiochmeńska baba' oraz kaczor ( gąska ) z polaną w tle. Teraz tylko wszystko się potwierdzi, nie mówiąc o tym jakie to będzie hit wśród neo-dzieci z youtube.
Ładny cyrkkkk, ale niczego więcej dobrego w dalszym ciągu bym się nie spodziewał.
_________________ Currently in the garage:
FIAT TIPO 1.4i.e DGT 70 HP
RENAULT THALIA 1.4i RN 75 HP ( 81 milage diagnostic process )
Mhm, no już od czterech lat wiem, że to euro to będzie jedna wielka KICHA.
Wzdech, znowu nie będę mógł się przyznawać w grach on-line, że jestem z polski...
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA
Jelcyn, loguj się jako użytkownik z Kambodży ( nie obrażając nikogo ) oszczędzisz sobie wstydu. A tak między nami - Spoko koko Euro na jedno oko i baba dance
Śmiejcie się i mówicie co chcecie a mnie się ta nuta na prawdę podoba, jednocześnie uważam że nie jest to absolutnie hit na mundial, ale uważam że ta piosenka to dobry towar eksportowy, to jest polska, taka prawdziwa polska kultura. a nie jakieś tam Libery, goovna i inne. Nie, to jest folklor polski i powinien być promowany. dość mam oglądania jukendens, gwiazdy walczą z najmanem czy jak oni gotują, śpiewają, jeżdżą na rolkach czy co tam jeszcze i inne tego typu bary, big bradery. No rzygać się się chce jak się ogląda tę masową papkę gdzie wszyscy są trendi, fajni, kul i w ogóle zajebiści i tacy "łał", mają przydługie włoski i grzywki zasłaniające pół mordy a każdy po prostu "ma talent", a chłopcy są delikatni jak świętoje***we panny ze scholi. Tu jest coś odmiennego z jajem i reprezentuje nasz folklor. a wy od razu że to "żenada."
boli tez bardzo namawianie i probagowanie wstydzenia się bycia polakiem. wstydzimy się być polakami bo co? bo mamy chu**y rząd? no przecież sami sobie wybraliśmy taki rząd, wstydzimy się być polakami bo co? bo mamy "wiochmeński" przebój na euro? przecież sami go sobie wybraliśmy sms-ami. ludzie nie popadajcie w paranoję. jak sobie wybieramy tak mamy. Ja się nie wstydze być polakiem bo rządu sobie nie wybierałem a z folklorem się utożsamiam więc nie mam czego się wstydzić.
** Dodano: 03-05-2012, 21:18 ** KrzychuB, ja wypiłem przed chwilą 2, ale wczoraj słuchałem na trzeźwo
Jeśli część kraju chcę być tak postrzegana to ja nie mam nic przeciwko temu, zawsze fajnie jest się wyróżniać w śród tłumu. Po 0,7 bym tego nie przetrawił za żadne skarby
Po za tym każda nuta ( piosenka ) która została skomponowana na potrzeby poprzednich mistrzostw odnosiła sukces i elegancko brzmiało przynajmniej w stacjach radiowych. A wyobrażacie sobie podczas jazdy ten kawałek, męczarnia. Może na początku uśmiech na twarzy itd. Ale już za 3-4 razem, zdecydowany out i ból głowy. Nie mówiąc o tym, iż zagraniczne stacje nawet tego nie puszczą. Także, promocja jak na razie brzydko mówiąc wiejska i g*****
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 03-05-2012, 20:52
Świstak napisał/a:
ta piosenka to dobry towar eksportowy, to jest polska, taka prawdziwa polska kultura.
dobre .... nic dziwnego, że cywilizowane kraje europy i świata uważają PL za kraj prymitywny i nie rozwijający się ... sami sobie taki wizerunek kreujemy właśnie takimi hitami jak ten.
mam rodzinę w szwecji .... ciotka mówi, że zawsze jak pokazują w TV jakieś wydarzenia z polski to najczęściej można zobaczyć chłopka w gumiakach przerzucającego słomę, a wydarzenie ma tytuł "polak zamordował siekierą całą rodzinę, a następnie po pijaku wjechał w słupa i zabił siebie" ....
pokazują też zadymy stadionowe i bez mózgich kiboli, którzy rozbiją ci głowę płytą chodnikową bo jesteś z innego miasta... nie daj panie boże co zrobią obcokrajowcowi.
są też pozytywne aspekty kreowania wizerunku polaków za granicą ....
80 letnie babuńki nie potrafiące posługiwać się telefonem komórkowym z zakodowaną nienawiścią do np. niemców ( bo przeżyły wojnę ) mają być twarzą polski ? no ale co tam w końcu nuta w pada w ucho więc wieś tańczy i śpiewa ... ( wieś czyli polska )
p.s a nuta faktycznie tak wpada w ucho, że jeśli usłyszę to parę razy prowadząc auto to nabiorę ochotę przyje...ć w drzewo
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP
iotka mówi, że zawsze jak pokazują w TV jakieś wydarzenia z polski to najczęściej można zobaczyć chłopka w gumiakach przerzucającego słomę, a wydarzenie ma tytuł "polak zamordował siekierą całą rodzinę, a następnie po pijaku wjechał w słupa i zabił siebie" ....
Nie wiem czy płakać czy się śmiać. Zresztą, to jest właśnie PL
Leśniczy napisał/a:
no ale co tam w końcu nuta w pada w ucho więc wieś tańczy i śpiewa ...
Tylko czekać, aż w sieci pojawi się tonaa przeróbek itd. A co dopiero, będzie jak kadra się nie popiszę, to nawet nie chce myśleć.
nuta zdecydowanie wpadająca w ucho i niestety nie wypadająca z ucha. Cały czas w podświadomości słyszę oko koko loko euro spoko i mnie już się chce od tego bełtać. Zdecydowanie "hit" nie na taką imprezę jaką jest euro.
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
Skoro to takie gówno i wiocha to czemu się tym tak ekscytujecie? jeżeli idziecie sobie po łące (wiochą) i zobaczycie gówno kwitnące w koniczynie to zaczyna wam się chcieć bełtać. prawda? i czy siadacie koło tego gówna zaczynacie mu sie przyglądać i wąchać i dotykać? Nie zaczynacie prawda? Bo to gówno nie warte uwagi choćby należało do samego dalajlamy, księżnej diany czy michaela jacksona, to dalej jest gówno, nie jest ono warte uwagi i zainteresowania bo chce wam się bełtać i was skręca. A tu takie gówno od którego chce wam sie bełtać a już druga strona postów. to samo jest z tymi wiadomościami o polakach. Tylko że to nie w polsce był Brejwik (psychol zabijający ludzi), nie w Polsce był Fritzl i tp.
Chodzi o to że każdy wyszukuje w wiadomościach to co go najbardziej interesuje z powodów o których napisałem wyżej (nikt nie interesuje się informacyjnym gównem) a że media o tym wiedzą to inna bajka, a to ze w innych mediach pokazują z polski tylko chłopa w gumiokach to zasługa tego że tak nas postrzegają. Ale to nie wina takich piosenek, to polski folklor. symbol tak jak cycata helga z piwem w niemczech i facet w spódnicy ze szkocji.
w Szkocji tradycją jest noszenie przez mężczyzn kiltu i kazdy tę tradycje szanuje i pielęgnuje choć w polsce facet w spódnicy to pedał albo je**ny transwestyta. oni sie tego nie wstydzą bo to ich tradycja... dla was wasza tradycja to wiocha od której chce się bełtać... to poczucie mniejszości na tle innych krajów i to w najczystszej postaci
Tak bardzo się tego wstydzicie że chce wam się od tego bełtać... wstydzicie się samych siebie bo 90% was wywodzi się ze wsi albo mieszka na wsi... ja niestety mieszkam w mieście i tego bardzo żałuję (wywodzę się ze wsi, z prawdziwej wsi gdzie były krowy konie i chłopy w gumiokach) a prawdziwe szczęście to wyjazd na wieś. Wstyd to jest się tego wstydzić. Kiedy człowiek zaczyna wypierać się swojej narodowości i pochodzenia czy kultury to nie jest dobrze w kraju.
Takie jest moje zdanie i nawet po 0,7 go nie zmienię. nikomu tu nie ubliżam, przedstawiam jak ja to widzę.
** Dodano: 04-05-2012, 00:13 ** Luczu, Rodowicz to komunistyczny twór pseudoartystyczny tak samo połomski i paru jeszcze
rodowicz robi wiochę wychodząc na scenę... te jej przebrania... szał po prostu ale lubie jej słuchać nie jest i nigdy nie była jakimś wielkim talentem, patrzeć nie muszę. Małgośka? moja narzeczona tak ma na imię i często to śpiewam, a dziś jak jechaliśmy sobie z zoo safari leciał połomski - bo z dziewczynami... aż pogłosiliśmy, wszyscy śpiewali.
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 04-05-2012, 00:14
Świstak, każdy wie jaka jest polska tradycja i temu nie zaprzecza bo tylko polacy są w stanie pojąć jak to wygląda.
obcokrajowcy tego nie łykną ... dla nich takie spoty są niezrozumiałe .... ich trzeba zachęcić inaczej
chodzi o to aby wypromować kraj i zachęcić europe do przyjazdu do cywilizowanego państwa. gdzie poczują się swobodnie i bezpiecznie jak u siebie ... niestety daleko im będzie o tego
popieram euro w naszym kraju i uważam to za wielką szanse dla PL do wykreowania wizerunku ... jednak w wielu aspektach będzie to kompromitacja .... euro jeszcze się nie zaczęło a już sobie strzelamy bramki takimi hitami jak jarzębinki
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.