ja rozumiem gdyby włosi w swoim clipie pokazali pizze, francuzi wierzę eiffla, a amerykanie statuę wolności..... to są fragmenty tradycji
i amerykanie zagraliby to w rytmach country albo bluesa. Tak to tłumacz, nasze babcie od koko-koko to folklor, czyli elemnt NASZEJ kultury, tradycji i dziedzictwa. A to, że moim zdaniem to mało pasuje do takiej imprezy jak Euro 2012 to już inna historia.
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 12-05-2012, 15:35
Polska na calym swiecie powszechnie mylona jest z dawnym ZSRR a jak patrze na Jarzebinki i ich stroje to sam odnosze wrazenie,ze zespol jakis wschodni...
Utwor jakos przejdzie-ludowo choc bardziej wiejsko i tyle-takie jest moje zdanie
Ale jesli juz mialo byc na ludowo i tak by Polska nie byla mylona z dawnym ZSRR mozna bylo chociaz pokazac zespol w typowo polskich ludowych strojach.Mamy piekne stroje regionalne chociazby lowickie czy goralskie a Jarzebinki wygladaja jak baby ze wschodu oderwane na chwile od zagniatania ciasta...Po euro wiec nic sie nie zmieni-dalej bedzie polak rusek wsio radno.Ja nad tym ubolewam,bo jak po wojnie bylismy od wschodu uzaleznieni tak dalej bardzo chetnie chcemy sie do nich upodabniac tak by ktos ze swiata dalej roznicy nie widzial.
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER
ojciec mój ma 65 lat i brzydki wyraz go strzela z nudów w domu.
mój ma 53, pracuje przez całe życie fizycznie... chciałby sobie już odpocząć... pocieszam go że jeszcze tylko 14 lat...
co do reformy to inny temat, Jelcyn prosił o nie politykowanie więc sie powstrzymam.
wstyd mi tylko za to że to EMERYCI protestują w imieniu nas młodych (bo przecież reforma ich już nie dotyczy) bo my młodzi siedzimy na fejsbuku i oglądamy jukendens zamiast coś robić. ale to właśnie emeryci posiadają mądrość której brakuje nam młodym i to oni dobrze wiedzą że to zła reforma.
skoro twój tata się nudzi to niech poszuka pracy na zlecenie. Czemu się nudzi. no przecież jest tak cudnie w tym kraju pstryknie palcem i pracę będzie miał prawda? a skoro jest tak jak mówisz to nudzi się na własne życzenie.
Jeśli nie wyraziłem się jasno, KONIEC polityki w temacie o Euro. Jeden post właśnie poleciał i poleci każdy następny, który będzie się opierał na kwestiach politycznych. Ja rozumiem, dział Offtopic, ale są pewne granice.
stefan, wszystkie dzisiejsze, powiem tak. Wiem o co ci chodzi, ale też nie popadajmy w skrajności, nie będę połowy tematu czyścił.
Btw, jak odczuwacie potrzebę porozmawiania o polityce, nawet na ,,ostro'' to proszę bardzo, załóżcie temat w odpowiednim dziale a ja nawet go mogę przykleić.
A na rozładowanie sytuacji proszę:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Przewińcie sobie do 33:30
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Mar 2012 Posty: 452 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 13-05-2012, 19:52
A organizacja ojro to nie polityka? Z piłką to ma tyle wspólnego co i nic... Dodatek do tej całej otoczki, ale do tego to się wszystko kwalifikuje... Szkoda nerw... Ważne że orzełek wrócił, i oby reprezentacja pzpn się nie skompromitowała...
Jak ktoś słowo powie o sPiSku, to już temat jest polityczny, jak ktoś napisze 3 strony postów jazdy po studentach, PO i premierze, to już nie, prawda?;)
Nawet jeśli w jakiś sposób złamałem zasadę o nie pisaniu o sprawach polityki w tym temacie, to powinienem dostać ostrzeżenie, a nie od razu post w kosmos, bo raz, że to trochę zamach na wolność słowa, a dwa - napisałem tam 10 innych ważnych rzeczy dotyczących tematu rozmowy - szkoda, że ich nie zauważyłeś. Ale cóż, forum TTT nigdy jakoś specjalnie nie słynęło z tego, że można tu powiedzieć coś innego niż oficjalne zdanie większości...;)
stefan, załóż sobie temat i pisz o spisku ile dusza zapragnie, byle nie łamać innych zasad panujących na forum i nikogo nie obrażać. Dlatego proszę nie rób z tego sprawy politycznie stronniczej, bo poleciałby każdy post ,,polityczny''
stefan, zacząłem pisać Ci kolejną erratę aby odnieść się do tego co pisałeś. ale żeby po raz kolejny nie zaczynać tematu nie na temat dałem sobie spokój. chciałbym jednak dowiedzieć się od Ciebie jaka była treść usuniętego postu więc po prostu proszę napisz mi to na pw, chętnie przeczytam. Ale w tym wątku dajmy już spokój.
Proszę tylko nie pisz że tu nie ma wolności słowa bo akurat to jest specyficzne forum na którym takowa jest. Jelcyn, jest moderatorem czyli "szefem" w tym dziale. taki jego przywilej że może dać ostrzeżenie albo wywalić post.
pisz do mnie na pw jeżeli chcesz mi odpowiedzieć albo załóż temat.
i amerykanie zagraliby to w rytmach country albo bluesa. Tak to tłumacz, nasze babcie od koko-koko to folklor, czyli elemnt NASZEJ kultury, tradycji i dziedzictwa. A to, że moim zdaniem to mało pasuje do takiej imprezy jak Euro 2012 to już inna historia
Świstak napisał/a:
owszem utwór koko spoko loko jest wesoły i tak go biorę ale nie nadaje sie na hymn.. (chyba sie powtarzam)
Tylko od wizerunku, od tego w jaki sposob sprzedamy Koko Roko Euro Spoko podczas EURO 2012 zależy jak zostanie tak naprawdę odebrany. Narzekactwo jest niepożądane.. Lepsze Euro Spoko niż zatrudnienie Eminema,Justina Bibera albo jakiejś innej popowej miernoty,która jeszcze będzie strzelać fochy.
Sobieski ``Polska Walcząca``
Prawda jest taka że ta piosenka grana przed każdym meczem zdołować niektorych polskich - niepolskich reprezentantów.... jest patriotycznie i fajnie.
Fajny artykulik, z jajem,uśmiałem sie aż miło
KrzychuB, wyraz twarzy Ferdka i Waldka bezcenny.A tak na marginesie,zawsze byłem pod wrażeniem aktorstwa Andrzeja Grabowskiego.Widząc go w kiepskich a w pitbullu,to dwie różne osoby.
_________________ "Nie jestem Pinokio, żebym się pier**ł z pajacami"
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
Wysłany: 16-05-2012, 23:23
manieek133 miałem przyjemność osobiście poznać i wypić dwa trzy kielonki to trzecia osoba w TV to większość ściema - choć w Pitbulu aktorstwo na wysokim poziomie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.