Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Euro 2012 - czyli "Koko Koko Euro Spoko"
Autor Wiadomość
Świstak 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 04-05-2012, 15:01   

Luczu napisał/a:
Drogi dziurawe, niedokończone, stadiony zrobione na ostatnią chwilę

Tego powinniśmy się wstydzić oraz tego co dzieje się na ukrainie, to jest prawdziwy wstyd wieś i obciach a nie koko euro spoko.
Wstydzić się powinniśmy tego pier***nika który od pewnego czasu pączkuje w każdej dziedzinie życia naszego kraju.

Bo to dziury w drogach, ogromne podatki, bieda, opluwanie się polityków, dzielenie narodu na "normalnych" i moherów (jak nie jesteś za PO to jesteś pisuar i zacofaniec moherowy) bezrobocie, blokowiska (żywo przypominające slumsy), brak tolerancji dla wszelakiej odmienności (nie mam na myśli tu odmienności seksualnej, pewnie dlatego że też jestem nietolerancyjny dla wszelkich dziwolągów seksualnych, zwłaszcza obnoszących się ze swoją płciowością).
Wszystko to jest wiochą która przybliża nas bardziej do krajów trzeciego świata niż do europy.
Powiem więcej: Kraje trzeciego świata są kulturowo 100x bardziej rozwinięte aniżeli Polska z tej prostej przyczyny że w większości krajów afrykańskich nie ma internetu, ba! nawet telewizora a ludzie są dla siebie życzliwsi i nie wyzywają się jak te ucywilizowane inteligentne polskie chamy.
W Polsce 90% ludzi młodych ma wyższe wykształcenie lub studiuje. a jak donoszą badania w ciągu roku JAKĄKOLWIEK KSIĄŻKĘ przeczytało 80% studentów. czyli 20% w ogóle nie czyta. w 2000r było tylko 2% nieczytających.
To jest powód do wstydu, rosną chamy i niedorozwoje intelektualne z wyższym wykształceniem. Paradoks?
A no paradoks. Ale jak zapytasz takiego niedorozwoja czy coś czytał ostatnio to popatrzy na Ciebie takim wzrokiem jakby tęsknił za rozumem i wybełkocze "no poje**ło cię?, jeszcze nie ochu***em żeby jakieś książki czytać"

To jest powód do wstydu. a nie koko euro-spoko.
Ta piosenka to rzeczywiście mało ambitne "łodiridi" więc ja ją biorę żartem podśpiewując pod nosem w pracy.
Uważam że nie jest to dobry utwór na hymn piłkarski ale absolutnie się tego nie wstydzę.

p.s. Mam prośbę do modów żeby przenieśli ten dyskurs do jakiegoś innego działu bo robi sie bałagan (za który jestem współodpowiedzialny), to dział Youtube.

KONIEC OT :)
     assistance   Moneta

tipacz 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 06-05-2012, 05:23   

Wszystko i na temat...

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

egon 

Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 06-05-2012, 08:28   

A ja wierze, ze będzie OK ;)

Tak mało, a tak może pomóc ;) Składka Klubowa
     assistance   Moneta

maxi 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 06-05-2012, 11:43   

Dobrze że oficjalny ' hymn ' dla Europy wykonuje Oceana, tak zadecydowała UEFA ufffff ;) Niestety, koko będzie wykonywane przed każdym meczem reprezentacji wraz z wykonawcami, którzy zdobyli drugie oraz trzecie miejsce.

FIAT TIPO 1.4i.e DGT 70 HP

RENAULT THALIA 1.4i RN 75 HP ( 81 milage diagnostic process )

Części do Tipo 1.4 i.e DGT :
http://forum.tempra.org/t...sci-vt24251.htm

Leśniczy 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 06-05-2012, 13:28   

koko będzie wykonywane przed każdym meczem reprezentacji ? omfg nasi rozgrywający spalą się ze wstydu .... podobnie jak większa połowa narodu, a europa padnie ze śmiechu ....

do tego dojdą przegrane mecze i znów kompromitacja na skalę światową .. czyli wszystko w normie :D

maxi 

Wysłany: 06-05-2012, 14:01   

Leśniczy, wczoraj tak news'y z wiadomości potwierdziły. Wyraz twarzy piłkarzy itd. będzie nie zapomniany :lol:

KrzychuB 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-05-2012, 15:24   

Może i temat w offtopicu ale bym prosił modów co by rozdzielili go osobno co by tu nie bałaganic bo ciekawie się robi :D

KrzychuB 

Wysłany: 06-05-2012, 15:42   Euro 2012 - czyli "Koko Koko Euro Spoko"

Tu kontynuujemy debatę o wiadomej sprawie :)

maniutek 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 06-05-2012, 18:08   

Ja skomentuje to bardzo krotko....w kraju, w ktorym sie urodzilem i w ktorym zyje chyba nic mnie juz nie zaskoczy...ten kraj jest tak ......., ze juz nic bardziej ......... chyba nas nie zaskoczy.Nawet piosenka na euro musi byc ........

Miłego dnia życzę kolego Gość
Jesteś kimś - miej swój cel...
Był Fiat 126p elegant
Był Fiat Tempra 1,6 Gaźnik
Był OPEL OMEGA 2.0 8V 115PS
Był OPEL OMEGA 2.0 8V 115PS max gleba, tuning
Był OPEL TIGRA 1,6 16V 106PS + krótka skrzynia
Był OPEL OMEGA 3.0 24V 211PS + LPG BRC Automat
Była Honda Civic 1,5 V-Tec 114PS
Był OPEL OMEGA 2.0 8V 115PS + LPG BRC stan fabryczny
Był Opel Calibra 2.0 C20NE 115PS
Był Opel Omega 2.0 16V automatic gearbox
Był Opel Omega BFl 2.0 16V automat + low...
Był Chrysler Sebring Cabrio 2,5 V6
Był Opel Omega BFl 3.2 V6 Irmscher + manual gearbox
Było Audi A4 b5 (Na dojazdy do pracy)
Aktualnie Audi A6 C6 3.0 TDI (BMK) + TipTronic 264 PS
     assistance   Moneta

egon 

Wysłany: 06-05-2012, 18:29   

Przynajmniej jest wesoło ;)

assistance   Moneta

KrzychuB 

Wysłany: 06-05-2012, 18:32   

Świstak 

Wysłany: 06-05-2012, 21:29   

to jest najlepszy jaki znam hymn zagrzewający polaków do walki,
     assistance   Moneta

KrzychuB 

Wysłany: 06-05-2012, 21:34   

Świstak, a to prawda :) on mi najbardziej też spasował a nie jakieś sroko koko :P

Tippo 

Wysłany: 06-05-2012, 21:39   

Jelcyn napisał/a:
Mhm, no już od czterech lat wiem, że to euro to będzie jedna wielka KICHA.
Wzdech, znowu nie będę mógł się przyznawać w grach on-line, że jestem z Polski...

Nie wiem kto wymyślil taki hymn EURO ale myśle że może ma on łączyć kulturalne elementy Polski i Ukrainy. Szkoda że niektorzy mają takie kompleksy jak Jelcyn ale coż , można to leczyć tylko trzeba chcieć .Ja nie wstydze się że urodziłem się tutaj , mogłem urodzić się w RPA gdzie były Mistrzostwa Świata a ktore są krajem w ktorym są miejsca o najwyższym wskazniku morderstw na przyklad. Staram się dostrzegać plusy EURO i cieszyć się tym co będzie a nie zapadać na naszą narodową chyba,chorobę narzekactwa. A już na pewno nie dam sobie zepsuć tego wydarzenia paru nieudacznikom , ktorzy przyznają sobie premie za stadion który oddają kilka miesięcy po terminie..Ale nie będe tu ich wymieniał bo dystkusja stanie się zbyt ogólna.

Świstak napisał/a:
Luczu napisał/a:
Drogi dziurawe, niedokończone, stadiony zrobione na ostatnią chwilę

Tego powinniśmy się wstydzić oraz tego co dzieje się na ukrainie, to jest prawdziwy wstyd wieś i obciach a nie koko euro spoko.
Wstydzić się powinniśmy tego pier***nika który od pewnego czasu pączkuje w każdej dziedzinie życia naszego kraju.

Bo to dziury w drogach, ogromne podatki, bieda, opluwanie się polityków, dzielenie narodu na "normalnych" i moherów (jak nie jesteś za PO to jesteś pisuar i zacofaniec moherowy) bezrobocie, blokowiska (żywo przypominające slumsy), brak tolerancji dla wszelakiej odmienności (nie mam na myśli tu odmienności seksualnej, pewnie dlatego że też jestem nietolerancyjny dla wszelkich dziwolągów seksualnych, zwłaszcza obnoszących się ze swoją płciowością).
Wszystko to jest wiochą która przybliża nas bardziej do krajów trzeciego świata niż do europy.
Powiem więcej: Kraje trzeciego świata są kulturowo 100x bardziej rozwinięte aniżeli Polska z tej prostej przyczyny że w większości krajów afrykańskich nie ma internetu, ba! nawet telewizora a ludzie są dla siebie życzliwsi i nie wyzywają się jak te ucywilizowane inteligentne polskie chamy.
W Polsce 90% ludzi młodych ma wyższe wykształcenie lub studiuje. a jak donoszą badania w ciągu roku JAKĄKOLWIEK KSIĄŻKĘ przeczytało 80% studentów. czyli 20% w ogóle nie czyta. w 2000r było tylko 2% nieczytających.
To jest powód do wstydu, rosną chamy i niedorozwoje intelektualne z wyższym wykształceniem. Paradoks?
A no paradoks. Ale jak zapytasz takiego niedorozwoja czy coś czytał ostatnio to popatrzy na Ciebie takim wzrokiem jakby tęsknił za rozumem i wybełkocze "no poje**ło cię?, jeszcze nie ochu***em żeby jakieś książki czytać"

To jest powód do wstydu. a nie koko euro-spoko.
Ta piosenka to rzeczywiście mało ambitne "łodiridi" więc ja ją biorę żartem podśpiewując pod nosem w pracy.
Uważam że nie jest to dobry utwór na hymn piłkarski ale absolutnie się tego nie wstydzę.

Można jeszcze wiele tłumaczyć tym ktorzy nie wiedzą po co EURO odbywa się u nas i jakie będą jego reperkusje ale może najlepszym przykladem,ktory przemówi do kogoś kogo nie zajmuje piłka nożna a lubi narzekać będzie to że na EURO na Ukrainie zameldowały się tylko dwa (2) zespoly , reszta stacjonuje w Polsce.

maxi 

Wysłany: 06-05-2012, 21:42   

Tippo napisał/a:
najlepszym przykladem,ktory przemówi do kogoś kogo nie zajmuje piłka nożna a lubi narzekać

Co miałeś na myśli ?

Emf 

Wysłany: 06-05-2012, 21:56   

Zgodzę się, że ogólny "dizajn" piosenki nie jest najlepszy.
Zgodzę się, że słowo koko pasuje tam jak wół do karety.
Ale melodyjnie piosenka wpada w ucho.
Bo błagam, nie przesadzajmy bo jeżeli ktoś wysłuchał pozostałe utwory to jest dopiero PORAŻKA!
Teraz za ten utwór powinienem się wziąć dobry PR-owiec (najlepiej z firmy obsługującej ekipę rządzącą ;) ) i do tego dołożyć dobrego "machera" od teledysków i będzie oki.
Bo biadolimy tutaj, jakie to beee, a że tak zapytam kto wybrał ten teledysk?
Przecież wybierali Polacy wysyłając sms-y!!!
Nikt nie wyciągnął ich z kapelusza tylko Jarzębinę wybrali ludzie.

P.S. Polacy to malkontenci bo biadolić o polskiej piosence potrafią ale zaraz wsiadają do auta i z zamiłowaniem słuchają muzyki pokroju "I'm blue daba dibu da...."
Ta piosenka była hitem również w Polsce, a słów chyba nie muszę nikomu tłumaczyć bo nawet laik niewiele znający język angielski (jak ja) jest w stanie zrozumieć cały, jakże wysublimowany tekst.
Spójrzcie na teksty większości zagranicznej muzyki popowo-densowej, przecież to ichniejsze disco-polo.
Ale lepsze bo nie rozumiemy znaczenia?
Albo nasi rodzimi wykonawcy hip-hopu i innych tego typu "odłamów", standard to:
"Nie ma przyszłości w tym kraju, piję, palę i ćpam, jestem biedny bo nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem (to zaczerpnięta od Ferdka Kiepskiego ;) ) W Polsce jest wielkie gówno, nie ma szans dla ludzi młodych etc.
A w tle tego jakże ambitnego tekstu ;) gość buja się z reguły Audi A8, jakimś Lexus-kiem, Meśkiem S-klasy lub równie tanim autem, którym standardowo jeżdżą ludzie, którzy nie mają co do garnka włożyć.
To dla mnie jest dopiero obciach!!!

assistance   Moneta

dziura 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 06-05-2012, 22:00   

Tippo napisał/a:
Można jeszcze wiele tłumaczyć tym ktorzy nie wiedzą po co EURO odbywa się u nas i jakie będą jego reperkusje ale może najlepszym przykladem,ktory przemówi do kogoś kogo nie zajmuje piłka nożna a lubi narzekać będzie to że na EURO na Ukrainie zameldowały się tylko dwa (2) zespoly , reszta stacjonuje w Polsce.

Mnie akurat nie interesuje Euro ;D tylko te fury które popłyną na Ukrainę z przebiegiem rzeczywistym od "Hansa" :lalala:

Jelcyn 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 06-05-2012, 22:17   

Tippo napisał/a:
najlepszym przykladem,ktory przemówi do kogoś kogo nie zajmuje piłka nożna a lubi narzekać będzie to że na EURO na Ukrainie zameldowały się tylko dwa (2) zespoly , reszta stacjonuje w Polsce.
Ja to podsumuję cytatem:
Shrek napisał/a:
Z dwojga złego lepiej w tę stronę, prawda Ośle?

OK, żeby nie było, że tylko marudzę, i mam jakieś kompleksy to wyjaśniam. Nie wstydze się samego faktu, że jestem Polakiem, jestem dumny z wielkich rodaków: Wojtyły, Skłodowskiej, Wałęsy, Małysza, z wzrostu gospodarczego w czasach ,,kryzysu'', z pierogów podbijających Japonię etc etc. ale jak słyszę o dokonaniach naszych polityków i dowiaduje się jak to jest komentowane za granicą, ja uświadomię sobie, że niemieccy kibice będą jeździć po naszych dziurach przetykanych łatami pseudo asfaltu i pociągami rodem z muzeum socrealizmu to tego się wstydzę.
Ps.:
Tippo napisał/a:
jakie będą jego reperkusje

Jesteś pewien, że właściwie użyłeś tego wyrazu? Normalnie musiałem do słownika zajrzeć i sprawdzić, bo może mnie się coś pomyliło. Z kontekstu wnioskuję, że chciałeś napisać coś pozytywnego a ,,reperkusje'' to inaczej: ,,negatywne konsekwencje na płaszczyźnie społeczno-politycznej''
Wg: ,,Słownik Języka Polskiego'' wyd. PWN 2007

Leśniczy 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 07-05-2012, 10:45   

Emf napisał/a:
Bo biadolimy tutaj, jakie to beee, a że tak zapytam kto wybrał ten teledysk?
Przecież wybierali Polacy wysyłając sms-y!!!
Nikt nie wyciągnął ich z kapelusza tylko Jarzębinę wybrali ludzie.

polacy wybrali powiadasz ? :) ciekawe którzy ?
hmmm pomyślmy kto siedział przed TV 2 maja o godzinie 21 i ogląda TVP 1 ???
ktoś z was ? ja też nie. nawet moi rodzice nie siedzieli wtedy przed TV .... hmmm więc kto ?
znudzeni życiem 70 latkowie zagłosowali na swoje klimaty ... a ci młodsi zrobili sobie jaja i zagłosowali na najbardziej "jajcarski" utwór czyli koko spoko ... no i teraz mamy hit na euro

Jelcyn napisał/a:
ja uświadomię sobie, że niemieccy kibice będą jeździć po naszych dziurach przetykanych łatami pseudo asfaltu i pociągami rodem z muzeum socrealizmu to tego się wstydzę.

w 100% się zgadzam

jechał ktoś A2 od niemiec w głąb PL ? w świecku zaczyna się polski odcinek autostrady i wygląda oszałamiająco, jest zrobiona lepiej niż niemiecki autobahny... niemcy przekroczą granicą i doznają szoku, pomyślą że polska to ameryka :) )) niestety posuwając się w głąb kraju czar zacznie pryskać. na wysokości płocka jest juz stary odcinek A2 , który już takiego wrażenia nie robi, zaczną się również bramki, kolejki przed tymi bramkami oraz zderzenie z kulturą polskich kierowców....
generalnie czym dalej w głąb polskiej motoryzacyjnej dżungli tym gorzej, a wisienką na torcie będzie starcie europejskich kierowców z warszawskimi kierowcami ( bez obrazy dla WWA ) :)

maxi 

Wysłany: 07-05-2012, 11:06   

Leśniczy, mnie tylko interesowały oficjalne powołanie do kadry ( jak pisałem wcześniej z piłką sporo mnie łączy, tudzież łączyło ) Naród jak widać ma poczucie totalnej głupoty i jak pisałem wcześniej dobrze, że tęgie głowy w UEFA nie dały się na to nabrać. Póki co Euro zmierza w złym kierunku, a o tym nikt się jeszcze nie wypowiada, takie są odgórne zalecenia. Polecam niektóre wypowiedzi w Przeglądzie Sportowym lub w magazynie Piłka nożna.

Emf napisał/a:
P.S. Polacy to malkontenci bo biadolić o polskiej piosence potrafią ale zaraz wsiadają do auta i z zamiłowaniem słuchają muzyki pokroju "I'm blue daba dibu da...."
Ta piosenka była hitem również w Polsce, a słów chyba nie muszę nikomu tłumaczyć bo nawet laik niewiele znający język angielski (jak ja) jest w stanie zrozumieć cały, jakże wysublimowany tekst.
Spójrzcie na teksty większości zagranicznej muzyki popowo-densowej, przecież to ichniejsze disco-polo.
Ale lepsze bo nie rozumiemy znaczenia?
Albo nasi rodzimi wykonawcy hip-hopu i innych tego typu "odłamów", standard to:
"Nie ma przyszłości w tym kraju, piję, palę i ćpam, jestem biedny bo nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem (to zaczerpnięta od Ferdka Kiepskiego ;) ) W Polsce jest wielkie gówno, nie ma szans dla ludzi młodych etc.
A w tle tego jakże ambitnego tekstu ;) gość buja się z reguły Audi A8, jakimś Lexus-kiem, Meśkiem S-klasy lub równie tanim autem, którym standardowo jeżdżą ludzie, którzy nie mają co do garnka włożyć.
To dla mnie jest dopiero obciach!!!

Ziarno prawdy owszem w tej wypowiedzi jest, ale piszesz dokładnie o pseudo komercyjnych wykonawcach, którzy zawsze gonili za kasą i tym samym manipulowali młodzież, tekstami z blokowiska o których nie mieli zielonego pojęcia. Nie sztuka jest się w taki towarzystwie obracać, sztuką jest się z niego wybić. Przesłuchaj sobie niektórych tekstów OSTR, to podejdziesz do tego tematu trochę inaczej.

egon 

Wysłany: 07-05-2012, 16:21   

A ja tam jestem pozytywistą i wierzę, ze bedzie dobrze :D

assistance   Moneta

Jelcyn 

Wysłany: 07-05-2012, 18:38   

Proszę co kolega tipacz wygrzebał:
http://www.youtube.com/wa...d&v=OPwPzgElHws
To jest dokładnie to co pisałem wcześniej.

maxi 

Wysłany: 07-05-2012, 18:53   

Jelcyn, czysta i brutalna prawda <haha>

Świstak 

Wysłany: 07-05-2012, 21:33   

a czytaliście opis filmiku?
sam jego autor pisze że to "fejk" :)
     assistance   Moneta

Jelcyn 

Wysłany: 07-05-2012, 21:35   

Świstak, oby to nie było prorocze.