|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Duże spalanie gazu |
Autor |
Wiadomość |
radush
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 05-04-2012, 19:55
|
|
|
No tak, to jest chyba na każdej indywidualnie, chociaż orlen jest siecią. Możliwe żeby syf w parowniku był również przyczyną wyższego spalania? |
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 05-04-2012, 19:59
|
|
|
Tak, może. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 06-04-2012, 07:22
|
|
|
radush napisał/a: | Możliwe żeby syf w parowniku był również przyczyną wyższego spalania? |
Jak najbardziej
Co do Orlena, to ja tylko tam tankuje i jestem zadowolony |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
radush
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 06-04-2012, 09:50
|
|
|
Ok, być może we wtorek przy czasie zajmę się tym wszystkim. Parownik, wymiana oleju bo kontrolce zdarzyło się zaświecić a i km już są, filtry bo to też ważne dość. Zobaczymy jak będzie jeździł po tym. |
|
|
Guzik
Pomógł: 13 razy Wiek: 33 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 774 Skąd: Pińczów/Kraków
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 06-04-2012, 14:45
|
|
|
Powiem Wam Panowie, że jak miałem tempre i tankowałem na BP to spalanie ZAWSZE było mniejsze o 1-2 litry niż na orlenie... Jazda w tym samym stylu i sytuacja powtarzała się kilkukrotnie na stacjach w różnych miejscach.
Niby tu gaz i tu gaz, a jednak różnica jakaś jest. Z ciekawości sprawdzę kiedyś czy na lanosa też BP ma lepszy wpływ. |
_________________ Tempra 2.0 8V - pozostały miłe wspomnienia
BTW - może kupię ZADBANĄ(nie szrot!) Tempre.
|
|
|
|
|
moto77
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 19 Gru 2006 Posty: 185 Skąd: Pińczów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 09-04-2012, 20:45
|
|
|
Parę lat temu miałem Tipo 1,4 na gaźniku (czyli najbardziej "goła" wersja jaka może być) z LPG.Z rozrzewnieniem wspominam ten samochód ze względu na niskie spalanie. Samochód przecież niemały a w cyklu mieszanym wychodził 8 - 8.5 l lpg przy raczej szybszej i mało oszczędnej jeździe.Były tez rekordy! Np. 6.7 l lpg na autostradzie w czechach i austrii....byłem w szoku (2 osoby z bagażem i i ekonomiczne 130 na blacie).Jechałem wtedy do włoch. We Włoszech oczywiście lpg bez problemu dostępne więc śmigało sie tanio .Na całej trasie wyszło srednio 7,5 l lpg (prawie 4000 km,jazda po włoskikej prowincji ...nie autostrady tylko.stanie w paru korkach...myśle że niezłe spalanie wyszło).Najwięcej spalił 9.5l przy rokendrolowej jeździe na wesele (100 km w czasie 1godzina i 5 min hehe) w 3 osoby na pokładzie. |
_________________ Fiat Tipo 1,6 Suite + LPG |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|