Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Max predkosc...
Autor Wiadomość
Młot 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 04-05-2005, 13:54   

Wiecie co ... smuciarze jesteście !
Któregoś lata na prostej pomiędzy Czarnkowem a Wronkami w Wielkopolsce licznik pokazał 164 km/h, powiedzmy, że z przekłamaniem w górę o 10% niech będzie, chociaż żaden licznik nie ma takiego przekłamania, wyciągnął 145 km/h.
Silnik 1.0 fire i już nie pamiętam ile to miało koni.
I sobie tyle poleciał i co to takiego na Uno 1.0 z przebiegiem 35 tys w pogodny letni dzień.

Dziwne jest, że Tempra 1.6 tylko tyle wyciągnęła ...

Ja mam 1.8 kombi ze 105 KM i na autostradzie pod Stutgartem jechałem w ubiegłym sierpniu 207 km/h z elektronicznym licznikiem więc przekłamanie sięga 4%

I to jest uważam wynik ...

Pozdrawiam niedowiarków !!!

[ Dodano: Sro 04 Maj, 2005 15:02 ]
gringo, nie piszemy tu akurat o bezpieczeństwie czy głupocie a o szybkościach kto jakie i czym osiągnął.

Jak masz się zabić bo jest ci tak pisane to nawet na chodniku możesz się podknąć i pierd... w krawężniik np. głową. Tak też się możesz zabić.
Wierzę w to, że data śmierci jest pisana i mogę się równie dobrze zabić przy 160 km/h jak i idąc chodnikiem.
I to czy przy tym zabiję innych czy nie to też jest pisane. Waląc głową w krawężnik na zatłoczonym chodniku możesz kogoś przygnieść kto też walnie w to samo i się zabije.
Też wówczas napiszą, że jesteś mordercą.

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 15-05-2005, 18:46   

Hmmm tak sobie czytam i...
a) czesc nadal uwaza ze to mlodzi powoduja najwiecej wypadkow... ale w jakich okolicznosciach niewiem ktorys z kolegow pisal ze to ludzie ktorzy dostali autko od rodzicow takich jest wielu... ile osob wsiada za kolko po alkocholu? Jaki jest u nas systemksztalcenia kierowcow? Sporo rzeczy wplywa na to ale chyba najwazniejszy jest zdrowy rozsadek
b) czesto jezdze A4 i czy to zadko widuje sie autka sunace 200 lub i wiecej? CZy to jest takie niebezpieczne ? W niemczech niema ograniczen a ilosc wypadkow jest mniejsza ale... oni maja lepsze drogi i mysla troche inaczej niz u nas!
c) wczesniej uzytkowalem mitsu i toczyly sie podobne dyskusje na forum:-)
d) osobiscie mimo mlodego wieku to zdarzylo mi sie jechac fiatem coupe z turbina przeszlo 220 bylo to na lotnisku mimo tego ze obszar ogromny to droga bardzo szybko sie skracala jazda z takimi predkosciami u nas na drogach to faktycznie wyczyn...
e) mistrzowie prostej lubie to okreslenie:-)
f) Temperowke mam od 3 dni i nie wiem ile mozna nia poleciec max wiem ze autko zbiera sie calkiem ladnie i to jest najwazniejsze. Moje autko jest max sztywne niewiem co u Was? Moze to kwestia tego ze mam mocniejsze amortyzatory i sprezyny

pzdr 4 All
MupiK
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

Kamitchi 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 20-05-2005, 20:53   

Czesto wypadki powoduja "weterani", co to przejechali juz hoho. Podnosza sobie przez to strasznie ego i w koncu zaczynaja innych uczyc jezdzic.
Skoro ktos z przeciwka wyprzedza, to po co zjezdzac mu.
Skoro jedzie szybciej to trzeba go przyblokowac. Jakie to bohaterskie.

I faktem jest, ze duzo ludzi co to jezdzi po naszych ulicach miala by problemy ze zjedzeniem pomidorowej, a co dopiero z jazda samochodem.
Nie patrza w lusterka, tak trzymaja kierownice ze byle wyboj i juz laduja w rowie :) .

W zeszlym tygodniu tempra byla holowana. Na lince czerwona szmatka, awaryjne wlaczone i trojkat za szyba. Jedziemy, jedziemy i nagle zuk postanowil wjechac na ulice. I co ja widze? ze wjezdza pomiedzy nas! trabienie nic nie daje.
Ot, pan po prostu wlaczyl sie do ruchu. Dawno nie bylem taki czerwony i takich wiazanek nie uzywalem. A gdy taki buc i baran do kwadratu zajedzie komus droge to i tak winny bedzie ten drugi, bo... jechal za szybko.

Sytuacja numer dwa: Standardowa wiejska droga, zero poboczy. Jakis zgrzybialy dziad zaczal mnie wyprzedzac. Tzn-> 60km/h na V-tce i rura! Tja, tyle ze to byl lanos, a nie jakis 3.0 biturbo 4x4, czego final byl prosty do przewidzenia. Wyprzedza, wyprzedza i na mojej wysokosci sposptrzega rowerzystow. I co robi... ano, chce wjechac pomiedzy nas. Ludzie! To sie mozg lasuje... To ja juz wolal bym byc przewiezionym po trasie te 250km/h i pewnie nie mialbym tyle przezyc co tamtego dnia.

ps-> nie kupujcie elstycznej linki holowniczej, na ktorej producent wywyzsza swoj produkt ponad niebiosa. Na opakowaniu jest info o max. ciezarze 1500kg. Kolor niebiesko bialy. Malo tego ze na dystansie 50 km pekla 4 krotnie, to dwa razy strzelila jak sie jechalo const. 60km/h.
Moja byla kupiona w Tesco.

pzdr.

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 20-05-2005, 21:16   

Kamitchi napisał/a:
Na lince czerwona szmatka, awaryjne wlaczone i trojkat za szyba.

Źle kolego!
Kamitchi napisał/a:
ps-> nie kupujcie elstycznej linki holowniczej, na ktorej producent wywyzsza swoj produkt ponad niebiosa. Na opakowaniu jest info o max. ciezarze 1500kg. Kolor niebiesko bialy. Malo tego ze na dystansie 50 km pekla 4 krotnie, to dwa razy strzelila jak sie jechalo const. 60km/h.

Ja tam sobie chwalę linkę elastyczną właśnie o takich barwach. Wytrzymała prędkości 95 km, nie const. :)

Kamitchi 

Wysłany: 20-05-2005, 21:21   

Jacacenty napisał/a:
Kamitchi napisał/a:
Na lince czerwona szmatka, awaryjne wlaczone i trojkat za szyba.

Źle kolego!

Wiem ze zle. Ale... juz wole miec te awaryjne wlaczone by jakis wyscigowiec z kratka nie wpadl na mnie.

Kamitchi napisał/a:

Ja tam sobie chwalę linkę elastyczną właśnie o takich barwach. Wytrzymała prędkości 95 km, nie const. :)

Jak sie holuje to sie nie szarzuje :P .
Barwy barwami. Moze uda mi sie jeszcze dorwac opakowanie to napisze jak ten wynalazek sie nazywal.

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 20-05-2005, 21:32   

Kamitchi napisał/a:
Jak sie holuje to sie nie szarzuje .

Tylko ja byłem holowany, miałem nikły wpływ na prędkość zestawu.

Kamitchi 

Wysłany: 20-05-2005, 23:22   

Jacacenty napisał/a:
Kamitchi napisał/a:
Jak sie holuje to sie nie szarzuje .

Tylko ja byłem holowany, miałem nikły wpływ na prędkość zestawu.

Jakbys chcial to bys dal do zrozumienia drugiej osobie ze cos sie dzieje :P .

pzdr.

misiak 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 20-05-2005, 23:58   

wracając do tematu max prędkości
jak jeszcze miałem Tipo :( 1.6 benz to jadąc w Niemcowie "czwóreczką"
zamknąłem licznik (całe 200 km/h)
Mając go w Polonii założyłem LPG, jakieś komplikacje - duże spalanie, zmiejszenie dawki powietrza i na maxa zanim mi go ukradli najwyżej osiągałem 150 na LPG i 160 na 95 okanach. Wpływ na to mogła mieć także zmiana ogumienia - przyjechałem na Firestonach 165/60R14 a potem na GoodYearach 195/50R15
Nie bijcie się :) więc o to kto ile jechał bo ważnych jest wiele takich szczegułów jak np to że po zatzrymaniu auta licznik nie schodził do 0 tylko wsazywał około 17-18 km/h
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hemi 

Wysłany: 23-05-2005, 21:40   

Awaryjnych nie używa się przy holowaniu...
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V
     Moneta

Odpowiedz do tematu