![Tempra Tipo Team Strona Główna](../images/logoforum/logo.jpg) |
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Max predkosc... |
Autor |
Wiadomość |
Młot
![.::nowy::.](../templates/subSilver/images/ranks/10.gif)
![](../images/avatars/39523465143d7b9dcaae77.jpg)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 04-05-2005, 13:54
|
|
|
Wiecie co ... smuciarze jesteście !
Któregoś lata na prostej pomiędzy Czarnkowem a Wronkami w Wielkopolsce licznik pokazał 164 km/h, powiedzmy, że z przekłamaniem w górę o 10% niech będzie, chociaż żaden licznik nie ma takiego przekłamania, wyciągnął 145 km/h.
Silnik 1.0 fire i już nie pamiętam ile to miało koni.
I sobie tyle poleciał i co to takiego na Uno 1.0 z przebiegiem 35 tys w pogodny letni dzień.
Dziwne jest, że Tempra 1.6 tylko tyle wyciągnęła ...
Ja mam 1.8 kombi ze 105 KM i na autostradzie pod Stutgartem jechałem w ubiegłym sierpniu 207 km/h z elektronicznym licznikiem więc przekłamanie sięga 4%
I to jest uważam wynik ...
Pozdrawiam niedowiarków !!!
[ Dodano: Sro 04 Maj, 2005 15:02 ]
gringo, nie piszemy tu akurat o bezpieczeństwie czy głupocie a o szybkościach kto jakie i czym osiągnął.
Jak masz się zabić bo jest ci tak pisane to nawet na chodniku możesz się podknąć i pierd... w krawężniik np. głową. Tak też się możesz zabić.
Wierzę w to, że data śmierci jest pisana i mogę się równie dobrze zabić przy 160 km/h jak i idąc chodnikiem.
I to czy przy tym zabiję innych czy nie to też jest pisane. Waląc głową w krawężnik na zatłoczonym chodniku możesz kogoś przygnieść kto też walnie w to samo i się zabije.
Też wówczas napiszą, że jesteś mordercą. |
|
|
|
![](../templates/subSilver/images/spacer.gif) |
MupiK
![::1100::](../templates/subSilver/images/ranks/100.gif)
![](../images/avatars/460168355479a40b405c7f.gif)
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-05-2005, 18:46
|
|
|
Hmmm tak sobie czytam i...
a) czesc nadal uwaza ze to mlodzi powoduja najwiecej wypadkow... ale w jakich okolicznosciach niewiem ktorys z kolegow pisal ze to ludzie ktorzy dostali autko od rodzicow takich jest wielu... ile osob wsiada za kolko po alkocholu? Jaki jest u nas systemksztalcenia kierowcow? Sporo rzeczy wplywa na to ale chyba najwazniejszy jest zdrowy rozsadek
b) czesto jezdze A4 i czy to zadko widuje sie autka sunace 200 lub i wiecej? CZy to jest takie niebezpieczne ? W niemczech niema ograniczen a ilosc wypadkow jest mniejsza ale... oni maja lepsze drogi i mysla troche inaczej niz u nas!
c) wczesniej uzytkowalem mitsu i toczyly sie podobne dyskusje na forum:-)
d) osobiscie mimo mlodego wieku to zdarzylo mi sie jechac fiatem coupe z turbina przeszlo 220 bylo to na lotnisku mimo tego ze obszar ogromny to droga bardzo szybko sie skracala jazda z takimi predkosciami u nas na drogach to faktycznie wyczyn...
e) mistrzowie prostej lubie to okreslenie:-)
f) Temperowke mam od 3 dni i nie wiem ile mozna nia poleciec max wiem ze autko zbiera sie calkiem ladnie i to jest najwazniejsze. Moje autko jest max sztywne niewiem co u Was? Moze to kwestia tego ze mam mocniejsze amortyzatory i sprezyny
pzdr 4 All
MupiK |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
Kamitchi
![:vip:](../templates/subSilver/images/ranks/vip.gif)
![](../images/avatars/35253425149cbf4c75ba25.jpg)
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 317 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-05-2005, 20:53
|
|
|
Czesto wypadki powoduja "weterani", co to przejechali juz hoho. Podnosza sobie przez to strasznie ego i w koncu zaczynaja innych uczyc jezdzic.
Skoro ktos z przeciwka wyprzedza, to po co zjezdzac mu.
Skoro jedzie szybciej to trzeba go przyblokowac. Jakie to bohaterskie.
I faktem jest, ze duzo ludzi co to jezdzi po naszych ulicach miala by problemy ze zjedzeniem pomidorowej, a co dopiero z jazda samochodem.
Nie patrza w lusterka, tak trzymaja kierownice ze byle wyboj i juz laduja w rowie .
W zeszlym tygodniu tempra byla holowana. Na lince czerwona szmatka, awaryjne wlaczone i trojkat za szyba. Jedziemy, jedziemy i nagle zuk postanowil wjechac na ulice. I co ja widze? ze wjezdza pomiedzy nas! trabienie nic nie daje.
Ot, pan po prostu wlaczyl sie do ruchu. Dawno nie bylem taki czerwony i takich wiazanek nie uzywalem. A gdy taki buc i baran do kwadratu zajedzie komus droge to i tak winny bedzie ten drugi, bo... jechal za szybko.
Sytuacja numer dwa: Standardowa wiejska droga, zero poboczy. Jakis zgrzybialy dziad zaczal mnie wyprzedzac. Tzn-> 60km/h na V-tce i rura! Tja, tyle ze to byl lanos, a nie jakis 3.0 biturbo 4x4, czego final byl prosty do przewidzenia. Wyprzedza, wyprzedza i na mojej wysokosci sposptrzega rowerzystow. I co robi... ano, chce wjechac pomiedzy nas. Ludzie! To sie mozg lasuje... To ja juz wolal bym byc przewiezionym po trasie te 250km/h i pewnie nie mialbym tyle przezyc co tamtego dnia.
ps-> nie kupujcie elstycznej linki holowniczej, na ktorej producent wywyzsza swoj produkt ponad niebiosa. Na opakowaniu jest info o max. ciezarze 1500kg. Kolor niebiesko bialy. Malo tego ze na dystansie 50 km pekla 4 krotnie, to dwa razy strzelila jak sie jechalo const. 60km/h.
Moja byla kupiona w Tesco.
pzdr. |
_________________ cuoresportivo 2.0 16v |
|
|
|
Jacacenty
![..::weteran::.](../templates/subSilver/images/ranks/90.gif)
![](../images/avatars/93956379649b3e9cd2cf19.jpg)
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 20-05-2005, 21:16
|
|
|
Kamitchi napisał/a: | Na lince czerwona szmatka, awaryjne wlaczone i trojkat za szyba. |
Źle kolego!
Kamitchi napisał/a: | ps-> nie kupujcie elstycznej linki holowniczej, na ktorej producent wywyzsza swoj produkt ponad niebiosa. Na opakowaniu jest info o max. ciezarze 1500kg. Kolor niebiesko bialy. Malo tego ze na dystansie 50 km pekla 4 krotnie, to dwa razy strzelila jak sie jechalo const. 60km/h. |
Ja tam sobie chwalę linkę elastyczną właśnie o takich barwach. Wytrzymała prędkości 95 km, nie const. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
Kamitchi
|
Wysłany: 20-05-2005, 21:21
|
|
|
Jacacenty napisał/a: | Kamitchi napisał/a: | Na lince czerwona szmatka, awaryjne wlaczone i trojkat za szyba. |
Źle kolego!
Wiem ze zle. Ale... juz wole miec te awaryjne wlaczone by jakis wyscigowiec z kratka nie wpadl na mnie.
Kamitchi napisał/a: | ps-> nie kupujcie elstycznej linki holowniczej, na ktorej producent wywyzsza swoj produkt ponad niebiosa. Na opakowaniu jest info o max. ciezarze 1500kg. Kolor niebiesko bialy. Malo tego ze na dystansie 50 km pekla 4 krotnie, to dwa razy strzelila jak sie jechalo const. 60km/h. |
Ja tam sobie chwalę linkę elastyczną właśnie o takich barwach. Wytrzymała prędkości 95 km, nie const. |
Jak sie holuje to sie nie szarzuje .
Barwy barwami. Moze uda mi sie jeszcze dorwac opakowanie to napisze jak ten wynalazek sie nazywal. |
|
|
|
Jacacenty
![..::weteran::.](../templates/subSilver/images/ranks/90.gif)
![](../images/avatars/93956379649b3e9cd2cf19.jpg)
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 20-05-2005, 21:32
|
|
|
Kamitchi napisał/a: | Jak sie holuje to sie nie szarzuje . |
Tylko ja byłem holowany, miałem nikły wpływ na prędkość zestawu. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
Kamitchi
|
Wysłany: 20-05-2005, 23:22
|
|
|
Jacacenty napisał/a: | Kamitchi napisał/a: | Jak sie holuje to sie nie szarzuje . |
Tylko ja byłem holowany, miałem nikły wpływ na prędkość zestawu. |
Jakbys chcial to bys dal do zrozumienia drugiej osobie ze cos sie dzieje .
pzdr. |
|
|
|
misiak
![.::czesty bywalec::.](../templates/subSilver/images/ranks/40.gif)
![](../images/avatars/966856331448143c387b08.gif)
Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 110 Skąd: Bory Tucholskie
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 20-05-2005, 23:58
|
|
|
wracając do tematu max prędkości
jak jeszcze miałem Tipo 1.6 benz to jadąc w Niemcowie "czwóreczką"
zamknąłem licznik (całe 200 km/h)
Mając go w Polonii założyłem LPG, jakieś komplikacje - duże spalanie, zmiejszenie dawki powietrza i na maxa zanim mi go ukradli najwyżej osiągałem 150 na LPG i 160 na 95 okanach. Wpływ na to mogła mieć także zmiana ogumienia - przyjechałem na Firestonach 165/60R14 a potem na GoodYearach 195/50R15
Nie bijcie się więc o to kto ile jechał bo ważnych jest wiele takich szczegułów jak np to że po zatzrymaniu auta licznik nie schodził do 0 tylko wsazywał około 17-18 km/h
|
_________________ Trzymajmy się w kupie...
...kupy nikt nie ruszy... |
|
|
|
Hemi
![.::Przyjaciel TTT::.](../templates/subSilver/images/ranks/przyjaciel.gif)
|
Wysłany: 23-05-2005, 21:40
|
|
|
Awaryjnych nie używa się przy holowaniu... |
_________________ był:
FSO 1500
Fiat Tempra 1.6 S LPG
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|