dzisiaj pada to wstawie fotki z wczoraj zaraz po przyprowadzeniu, jest to seat toledo z 92 roku, silnik 1.6 benzyna +gaz, gaz BRC homologacja jeszcze 3 latka, z wygladu troche poobijany, odrapany, zawieszenie oceniam na 4+, silnik tez, podłoga taka sobie, ale na dniach bedzie pospawana i zakonserwowana, z koniecznych rzeczy które trzeba zrobić na juz i na teraz to czyszczenie silniczka krokowego bo obroty powoli schodzą do swojego normalnego poziomu, generalnie jeździ sie bardzo wygodnie, samochód masywny, za kierownicą czuje sie jak bym w busie jechał siedzi sie znacznie wyżej niż w innych samiochodach,
bym zapomniał, dalismy za niego 1350zł
_________________ Kowalski, Było Tipo 1.4, VW golf II 1.8 Polonez Caro 1.6 GLE, Fiat 126p el 2000r, Audi a4 b5 1.8 benzyna 125qni;P VW vento 1.8 90HP 94rok, obecnie żona ujeżdza honde accord 6 usa 3.0v6
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 03-06-2012, 15:47
Ja już nie mam co szyć Wsiadłem raz w dłuższą trasę i po przyjeździe do domu lekko się zdziwiłem :p Poczekam aż się rozleci do końca i zakupie drugą lepszą tym razem a nie ten szajs
ja nic nie dostałem od narzeczonej Muszę się ożenić.
Dziś Lancia miała pracowite przedpołudnie, przywiozła trochę woreczków z drewnianymi klockami, jakiś dywan i takie tam.
W tym tyg Lancia będzie miała nowy szyberdach. zdjęcia pewnie w przyszłym tygodniu bo nie mam kabla do mojej nokii w Radomiu... w Łodzi został.
Teraz idę wyładować te woreczki i biorę się za wymianę filtra paliwa a potem muszę zajrzeć do tylnego zawieszenia bo chyb a sworzeń jest do wymiany.
** Dodano: 04-06-2012, 16:33 **
woreczki wyładowane, filterek wymieniony odpaliłem pochodziła trochę na wolnych obr i jest ok
zastanawiał mnie tylko dlaczego odpaliła od razu, wydaje mi się że to przez to że była ropa jeszcze w przewodach, zero zająknięcia mam nadzieje że nie będzie potem problemów, do nowego filtra wlałem trochę ropy ale mało nie było pełno. mma nadzieje że zanim zejdzie z przewodu to pompa paliwowa już napompuje.
zaraz idę sprzątać i zajrzę pod zawias. ale to po obiedzie
** Dodano: 04-06-2012, 16:38 ** palidzojnt221, co jest ??!! O_o
Świstak, to moja druga połówka, główny winowajca nowego nabytku do mojej "stajni", hehe nie udzieliła zgody na pokazanie jej wizerunku
_________________ Kowalski, Było Tipo 1.4, VW golf II 1.8 Polonez Caro 1.6 GLE, Fiat 126p el 2000r, Audi a4 b5 1.8 benzyna 125qni;P VW vento 1.8 90HP 94rok, obecnie żona ujeżdza honde accord 6 usa 3.0v6
Dziś w nocy pierwszy raz w życiu fotoradar zrobił mi zdjęcie na krajowej czwórce między Łańcutem a Rzeszowem. Wracałem z ojcem z konwentu winiarzy, tata spróbował trochę winka i nie zauważył błysku, ale ja widziałem go dokładnie, miałem około 70-80/50km/h. Jechałem jego służbowym samochodem, więc mandat przyjdzie na zakład pracy, nie wiem czy przyznawać mu się do tego, czy siedzieć cicho
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
meter30, nic nie mów, a jak coś to udaj głupa że ty nic nie wiesz
A ja dziś byłem w Manufakturze, z okazji "dnia przytulania", koncert Brodki był, w zasadzie nie jestem fanem jej muzyki bo lubie ciężkie granie ale nawet nawet. Tylko publika ----> anemia. jak byliśmy jakiś czas temu na Golden Life, na zamku w Szydłowcu to ludzie się bawili a tu... patrzyli na te Brodkę jak na kosmitkę.
Dziś nadszedł ten dzień, dziś to się stanie. ogromna nostalgia mnie ogarnia...
Dziś kończę 5 lat studiów dziennych, 5 lat życia w akademiku, 5 najlepszych lat życia...
Dziś wszystkie imprezy, cały wypity alkohol, wszystkie poznane dziewczyny, wszyscy kumple (ci prawdziwi, ci od piwa i ci od których się przepisywało projekty bądź zrzynało na kolokwiach), wszystkie przygody i wyprawy przechodzą w przeszłość...
Już nie będzie spontanicznych wyjść, sytuacji nieprzewidzianych, błogiego lenistwa i typowego opierdzielania się...
Czas do roboty, czas żyć i pracować do 67 roku życia, czas się ożenić, czas wziąć kredyt na dom/mieszkanie, czas spłodzić syna, czas wstawać codziennie 6-7 rano, czas płacić podatki, czas przejść do codziennej rutyny...
Nie będzie już piwka na kaca, nie będzie trawki na lepszy humor, nie będzie głupich zdjęć i kompromitujących nagrań, nie będzie ucieczek przed policją, nie będzie przypadkowych znajomych, przypadkowych dziewczyn...
W obecnej chwili stwierdzam, że już nic nie będzie...
Spoglądam teraz tylko z okna akademika i wspominam...
Co dalej?? Byle dalej od tego kraju...
shwax, Ukończyłem budownictwo, specjalność konstrukcje budowlane, Politechnika Świętokrzyska, studia dzienne. Mimo, że to kierunek techniczny na który miało być zapotrzebowanie, to w świętokrzyskim trudno o pracę w zawodzie, dziś rozwożę parę CV, ciekawe czy się rozczaruję
meter30, no to nieźle, gratuluję, moja dziewczyna również jest na budownictwie, w przyszłym semestrze broni inżyniera. Nie wiem jak jest na PŚ ale na PŁ budownictwo to chyba jeden z najtrudniejszych kierunków. Zaliczenia też do najłatwiejszych nie należą z uwagi na dużą ilość osób "do odsiania" jako, że kierunek ten ma akredytację i Unia wypłaca stypendium 1000zł/miesiąc dla najlepszych.
Mój kierunek, mechatronika, też miał być zamawiany, ale jak plotka głosi, ktoś nie dopełnił na czas jakichś formalności i przepadło. W związku z tym, PŁ jako jedna z nielicznych (jeśli nie jedyna) uczelnia techniczna nie dostała akredytacji na ten kierunek. No ale trudno, może to i lepiej
Życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy, bo dobrze wiem, że nie jest to łatwe, a potencjalni pracodawcy patrzą na studentów jak na zło konieczne. Ja, mimo że wciąż jeszcze studiuję, złapałem nie najgorszą pracę i chwilowo się jej trzymam. Kokosów może nie ma, ale za to zdobywam już powoli niezbędne doświadczenie.
_________________ Był: Fiat Tipo 1.4 '95
Jest: VW Golf III 1.6 '94
Czas do roboty, czas żyć i pracować do 67 roku życia,
kiedy słyszę słowo "pracy" to kojarzy mi się to z dwoma określeniami, jedno oznacza stan a drugie oznacza miejsce. stan to BRAK PRACY a miejsce to URZĄD PRACY.
95% przypadków stan wynika zmiejsca albo miejsce ze stanu...
życzę powodzenia w szukaniu pracy. nie zniechęcaj się jak po 2 miesiącach rozsyłania CV będziesz otrzymywał odpowiedzi że nie posiadasz kwalifikacji bo oznacza to że osoba która Ci to napisała przyjęła już na to stanowisko swojego członka rodziny. Normalna kolej rzeczy, teraz rób kursy i przebranżawiaj się bo w większości przypadków skończone studia mają się nijak do wykonywanej pracy skończyłem pedagogikę (resocjalizację) i pracuje w ubezpieczeniach bo jak złożyłem papiery do zakładu karnego to w liście od naczelnika dowiedziałem się że nie posiadam kwalifikacji, bo 3 lata studiów licencjackich na resocjalizacji i praktyki w policyjnej izbie dziecka oraz ośrodku interwencji kryzysowej to brak kwalifikacji.
** Dodano: 29-06-2012, 16:34 **
BTW Gratuluję ukończenia uczelni z tytułem Magistra
dzisiaj wymieniłem olej na castrol magnatec 10w40, filtr oleju bosh, uszczelniona pokrywa zaworów, zregenerowana klamka drzwi, jeszcze tylko pozostało jechac nad wode i popływać;P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.